ukrajina dijete srce featured
Papa Franjo izrazio predstavnicima Unije djelâ za pomoć Istočnim Crkvama (ROACO) zahvalnost za aktivnu solidarnost i velikodušnost, te za njihov rad na ublažavanju patnji naroda u ratom razorenoj Ukrajini, Turskoj i Siriji, Svetoj zemlji i drugim dijelovima svijeta

Primivši u audijenciju članove ROACO-a u Vatikanu u četvrtak, 22. lipnja, papa Franjo im je uručio svoj pripremljeni govor i objasnio da neće moći čitati jer još uvijek osjeća poteškoće s disanjem nakon opće anestezije kojoj je bio podvrgnut tijekom operacije 7. lipnja u rimskoj Poliklinici Gemelli.

Međutim, izrazio je radost zbog posjeta predstavnika ROACO-a i njihove Konferencije mladih koji održavaju svoju plenarnu skupštinu u Rimu te im zahvalio na njihovoj aktivnoj solidarnosti koja pomaže zaliječiti rane onih koji pate, poput milovanja koje vraća nadu usred nemira sukoba.

Borba protiv svakodnevnih patnji onih koji su u teškim nevoljama

Vi ste angažirani u sušnoj zemlji patnje kako biste dali sjeme nade da raste, rekao je Papa, napomenuvši: Mislim na vaše nedavne napore da pomognete zaliječiti rane od potresa u Turskoj i Siriji, usred svakodnevice patnje naroda u teškoj nevolji.

Nadam se da im uistinu možemo nastaviti i dalje pomagati; toliko je obećanja dano, ali još uvijek je teško koristiti normalne bankovne sustave za slanje pomoći žrtvama, napomenuo je Papa.

Papa im je zahvalio na njihovim velikim naporima u Ukrajini u pružanju potpore interno raseljenim osobama i izbjeglicama.

Ipak, želim također iskoristiti ovu priliku da potaknem sve, nastavio je Papa, da ne nedostaju konkretne blizine, blizine molitve i milosrđa, s ratom razorenim ukrajinskim narodom.

Papa je istaknuo i njihovu pozornost prema Svetoj zemlji i Bliskom istoku, a istaknuo je projekte pomoći ROACO-a u Iranu, Turskoj i Eritreji. Neka se golemo ljudsko i prirodno bogatstvo koje je Bog dao tim prekrasnim zemljama iskoristi na dobar način i donese mir njihovim stanovnicima.

Obasjani Božjim zagrljajem

Kako je dobro, posebno za nas kršćane, rekao je Papa, osluškivati svetu Riječ otvorenog srca i tako dopustiti da nas prosvijetle i vode ne isključivo naši vlastiti planovi, nego milosrdni plan Boga, koji želi zagrliti i spasiti sve muškarce i žene, svu Isusovu braću i sestre!

Papa je istaknuo da mladi ljudi žele biti protagonisti općeg dobra koje bi trebalo biti kompas društvenog djelovanja, te ih je pozvao da zajedno osluškuju želje, one izrečene i one koje nose u srcu.

Dragi mladi, živite na područjima gdje je obnova općeg dobra nužan uvjet opstanka, istaknuo je rimski biskup. Budite stražari mira za sve, proroci koji sanjaju i navješćuju svijet koji je drugačiji i više nije podijeljen!

Trajno prijateljstvo s Isusom

Papa je podsjetio kako je papa Benedikt XVI. u svojoj apostolskoj pobudnici Ecclesia in Medio Oriente potaknuo mlade ljude da njeguju istinsko i trajno prijateljstvo s Isusom snagom molitve.

Za kršćane, rekao je papa Franjo, to je primarni izvor djelovanja: živa vjera u Gospodina koji je dao život za svoju braću i sestre.

Probodeno srce Božje oslobađa nas od razmišljanja o milosrđu kao profesiji, kalkulaciji čistog čovjekoljublja, birokraciji dobrote ili, što je još gore, mreži političkih interesa, primijetio je Papa.

Upravo križ, konačno sudjelovanje Boga u patnji čovječanstva, rekao je papa Franjo daje kršćanima, osobito mladima, autentičnost za kojom tragaju, hrabrost za svjedočenje, snagu da nadvladaju individualizam i ravnodušnost i povećava suosjećanje. Suosjećanje: riječ koja je u srcu naše vjere jer nam pokazuje ljubav Boga, koji u potpunosti sudjeluje u patnji čovječanstva.

Papa Franjo zaključio je obraćanje obnavljajući svoju zahvalnost za njihovo služenje, te udjeljujući svoj blagoslov njima i njihovu radu.


Izvor: Vatican News - sc; aa

Foto: Pixabay

Radio Marija

22:40 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba
23:15 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.