Program uživo

Slušajte odmah

Moj dar za Radio Mariju

Saznajte više

Svetac dana

Saznajte više

Udruga

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.
Hrvatska

Temeljna je djelatnost udruge proizvodnja i emitiranje radijskoga programa.

Udruga je, sredinom godine 1996., dobila radijsku koncesiju za grad Zagreb. Prvi je studio izgrađen u potkrovlju župne crkve Rođenja Isusova na Kajzerici u Novom Zagrebu.
Veliku potporu projektu Radio Marije dali su blagopokojni Franjo kardinal Kuharić, tadašnji zagrebački nadbiskup, i nadbiskup Giulio Einaudi, prvi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Udruga Radio Marija upisana je u Registar udruga, a ima pravo djelovati na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Sjedište Udruge i sadašnji studio nalaze se na Jordanovcu 110, u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu.
Struktura
Udruga ima Skupštinu, predsjednika, zamjenika predsjednika, glavnog urednika Radio Marije, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Mandat svih tijela u Udruzi traje 3 godine.

Upravni odbor Udruge čine predsjednik, zamjenik predsjednika i glavni urednik Radio Marije. Predsjednik Udruge ujedno je i predsjednik Upravnog odbora.

Članom Udruge može postati svaki punoljetni državljanin Republike, a članstvo može biti redovno i pridruženo.

Iz statuta

Ciljevi su Udruge:

  • težiti njegovanju savršenijeg života i promicati javno bogoštovlje, kršćanski nazor na svijet, činiti dobrotvorna djela te prožimati vremeniti red kršćanskim duhom;
  • podupirati radijsku aktivnost kulturnog i kršćanskog etičkog sadržaja posredovanjem radijskih programa koje će sama proizvoditi ili preuzimati od trećih;
  • obavješćivati slušatelje vijestima skupljenima vlastitim izvorima i preuzetima od trećih o vjerskim, gospodarskim, društvenim i kulturnim događajima, nastojeći svim sredstvima promicati širenje evanđeoske poruke radosti i nade za sve ljude dobre volje, posebice za obitelji i za bolesne, prema duhu i nauku Katoličke crkve;
  • promicati kršćanski nauk i evangelizaciju posredovanjem suvremenih audio-vizualnih medija, multimedija i periodičnim tiskom;
  • zalagati se za duhovni i demografski preporod hrvatskog naroda;
  • širiti kršćansku kulturnu baštinu i poticati duhovno stvaralaštvo;
  • poticati i podupirati namicanje novčanih sredstava za ostvarenje programa Radio Marije i drugih djelatnosti Udruge.

 

Radio Marija

07:00 Sveta misa - prijenos iz kapele Ranjenoga Isusa u Zagrebu
07:30 Molitva - Jutarnja
07:45 Upoznajmo Bibliju
07:55 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – pravedan

  Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

VG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 65 39 498; 097 60 24 076

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.