Upoznajte nas!

Molimo s Vama, slavimo sv. misu, donosimo Vam razgovore sa zanimljivim gostima i svjedočanstva, pripremamo glazbeni program i družimo se s Vama svakoga dana na valovima Radio Marije. Upoznajte malu družbu Gospinih suradnika čija je misija kršćanski glas pronositi u svaki dom:
p FridlRođen je u Beljevini, 12. rujna 1950. godine. Nakon osnovne škole završio je klasičnu gimnaziju u Nadbiskupskoj gimnaziji u Zagrebu. Po završetku vojnog roka polazi u novicijat Družbe Isusove. U Zagrebu kod Isusovaca završava filozofiju i teologiju, a u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregorijana specijalizirao je iz područja duhovne teologije i psihologije.
Na filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu predaje kolegije: Uvod u kršćanstvo, a na teologiji: Duhovna teologija.
Bio je odgojitelj svećeničkih kandidata u Nadbiskupskom sjemeništu u Zagrebu, a nakon toga je 12 godina obnašao službu katehete studenata pri bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Od listopada 2000. glavni je urednik Radio Marije.

e mail

e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Andrej Paulus

Rođen u Osijeku, 1988. godine. Diplomirao filozofiju i povijest na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Predavao povijest i filozofiju u raznim srednjim i osnovnim školama. Na Radio Mariji zaposlen od 1. listopada 2020.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Terezija Galic

Rođena 16.09.1997. u Novoj Gradiški, a odrasla u Orubici, malom selu pokraj Save gdje, pod utjecajem starijih sestara, uči prve crkvene pjesme u dječjem zboru. Pohađala je osnovnu glazbenu školu u Novoj Gradiški te srednju glazbenu u Požegi, nakon čega upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer glazbena pedagogija. Počinje predavati Solfeggio u privatnoj glazbenoj školi u Zagrebu, a posao glazbene urednice na Radio Mariji preuzima u 2. mjesecu 2022. godine.

e mail
e-pošta: tOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nela Fabijanic

Nela Fabijanić rođena je 1964. godine u Vukovaru. Osnovnu, srednju školu pohađala je u Zagrebu gdje je i diplomirala na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon kojeg se zapošljava u javnom poduzeću „Zrinjevac“ u kojem do 1997. godine radi kao voditelj Vrtnog centra. Osnutak Radio Marije u veljači 1997., prvog vjerskog radija u našoj Domovini, bio je velik događaj za hrvatski narod, a osobito za vjernike. Potaknuta pozivima na volontiranje u kolovozu 1997. započinje suradnju na Radiju sudjelujući u emisiji „Čitamo knjigu“, molitvi Božanskog časoslova, te molitvi svete krunice. U studenom iste godine na poziv tadašnjeg predsjednika Udruge Radio Marija, Ivice Relkovića, i glavnog urednika, fra Nedjeljka Sliškovića, nakon višegodišnjeg rada u agronomskoj struci zapošljava se na Radio Mariji. Rad na vjerskom radiju bio je poticaj za upis na Institut za teološku kulturu laika Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu na kojem je diplomirala 2008. godine. U prvim godinama rada Radio Marije obavljala je poslove u administraciji, pripremi programa i dežurnog urednika. Od 2002. godine do danas je producentica na Radio Mariji. Članica je Hrvatskog društva katoličkih novinara.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 


VODITELJI

 Zdravka Andrijasevic

Zdravka Andrijašević dugogodišnja je novinarka zaljubljenica u tradiciju i baštinu Dalmacije, u izvorni splitski govor, dalmatinske stare napjeve i klapske pjesme. Rado govori o tradiciji i brizi malih ljudi koji nastoje u ovom vremenu zadržati duh čovjeka s mora. U novinarstvu je aktivna više od 30 godina. Svoje novinarsko iskustvo najduže je provela u radio postaji  Radio Marija. Osim radnog iskustva na radiju, suradnica je u više lokalnih medija i katoličkih medija (Glas koncila, IKA, radio postaja Medjugorje mir). Trenutno u programu Radio Marije uređuje i vodi emisije iz ciklusa „Škrinjica-čuvarica“, „Hrvatske vrednote“, „Marulova kolijevka“, „Vijesti iz Splitske biskupije“ i „Panorama Splitsko dalmatinske županije“. Članica je Hrvatskog društva katoličkih novinara.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Bozidar Biondic

Moje ime je Božidar, rođen sam i živim u najljepšem gradu u Hrvatskoj, gdje je Bela IV. proglasio Zagreb glavnim gradom Lijepe naše – Virovitici. Ponosan sam roditelj tri kćerke i sina te suprug moje Danijele. Radim na lokalnoj televiziji i volontiram na Radio Mariji. Živim život i uživam.

e maile-pošta: bOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Petra Curlin

Petra Ćurlin rođena je u Zagrebu 26. prosinca 1990. Diplomirala je engleski i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao nastavnica Engleskog jezika predavala je u Osnovnoj školi dr. Ivan Merz, Osnovnoj školi Tina Ujevića te nekoliko škola stranih jezika, a u privatnom sektoru radila je kao prevoditeljica, asistentica u marketingu i urednica časopisa. Volonterka je humanitarne organizacije Marijini obroci i članica Akademskog zbora Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici. Bavi se pisanjem beletristike i poezije, prevođenjem i ilustriranjem.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ivka Malkoc Bastasic

Ivka Malkoč Bastašić, majka troje djece, rođena je u Zagrebu. Nakon Gornjogradske gimnazije, kao apsolventica Hrvatskog i Ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu započinje volontirati na Radio Mariji većinom pripremajući informativni program, vodeći emisije karitativnog karaktera ("Otvoreno srce") te kao spikerica. Nakon nekoliko godina volontiranja, od 2006. djelatnica je RM. Vođena motivom rasvjetljavanja i na drugačiji, životniji način prezentiranja problema ponekad zanemarenih skupina u društvu, počinje se baviti temom ovisnosti te tako uz redoviti rad dežurne urednice i voditeljice, u zajedništvu sa Zajednicom Cenacolo, niz godina uređuje i vodi emisiju "Iz tame u svjetlo". Uz razgovor uživo u studiju, realizirani su brojni prilozi snimljeni diljem Hrvatske – gosti su tako bili bivši ovisnici, njihovi roditelji, učenici, prosvjetni djelatnici i brojni drugi koji pridonose u borbi protiv ovisnosti kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva. Najveća radost i motivator za svaku novu emisiju, su rezultati, oni najvažniji, a to je kada roditelji ili sami mladi, čuvši svjedočanstvo, odluče potražiti pomoć i spasiti se. Uz ovu izazovnu temu, ljubav su joj i teme iz kulture. Autorica je i urednica emisije „Kulturni uskličnik“, mozaične emisije koja petu sezonu ugošćuje književnike, kulturne djelatnike, prati aktualnosti iz kulture te donosi jezični savjet, povijesni kalendar i specijale. Uz spomenute emisije urednički i/ili voditeljski sudjeluje ili je sudjelovala u primjerice emisijama "Katolički, kulturni i društveni profili", "Škrinjica - čuvarica", "Baština naših krajeva", "Kaj, ča, što", "Odgoj za ideale", "Stopama supružnika na glasu svetosti", "Osmišljena starost", "Obiteljska slagalica" i druge, mnoge prigodne. Vodila je programe obljetnica, predstavljanje knjiga... Članica je Hrvatskog društva katoličkih novinara.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
Visnja Mikic

Višnja Mikić rođena je 1. srpnja 1956. godine u Bilom Brigu. Zaljubljenica je u tradiciju i baštinu Slavonije, u izvorni slavonski govor, bećarce i stare obrte. Rado je organizirala i vodila smotre folklora, susrete pjesnika, promocije knjiga, programe različitih obljetnica i komemoracijske svečanosti. U novinarstvu je prisutna više od 40 godina. Svoje novinarsko iskustvo najduže je provela u radio postaji Nova Gradiška, od 1979. do 2011., s jednim kraćim prekidom. Osim radnog iskustva na radiju, suradnica je u više lokalnih medija i katoličkih medija (Radio Marija, Glas Koncila, IKA, list Požeške biskupije „Zajedništvo“). Dobitnica je brojnih priznanja za svoj novinarski rad, među kojima su Medalja grada Nova Gradiška, više općinskih plaketa i tri biskupijske plakete. Suradnica je u programu Radio Marije aktivno od 2010. godine. Trenutno u programu uređuje i vodi emisije iz ciklusa „Škrinjica-čuvarica“, „Hrvatske vrednote“, „Snaga Hrvatske“ i „Vijesti iz Požeške biskupije“. Članica je Hrvatskog društva katoličkih novinara.

e maile-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ivan Zaradic

 

Ivan Zaradić rođen je 12. studenoga 1988. godine u Šestanovcu. Osnovnu školu i djetinjstvo provodi u Lovreću zatim odlazi u Zagreb 2004. godine i pohađa srednju Tehničku školu "Ruđer Bošković". Aktivno se bavi košarkom kroz srednjoškolsko razdoblje. Nakon srednje škole upisuje Katolički bogoslovni fakultet 2008. godine. Kroz studij otkriva ljubav prema klapskom pjevanju i od tada do danas aktivno pjeva u muškoj klapi Stine s kojom nastupa diljem Lijepe naše i svijeta. Uz glazbu aktivni je član nekoliko kulturno-umjetničkih udruga kao i župne Muške molitvene zajednice Sv. Josip, župa Sv. Josipa Trešnjevka. Na Radio Mariju dolazi u travnju 2023. godine na poziciju voditelja programa i dežurnog urednika. Teme koje obrađuje uglavnom su domoljubne tematike, s posebnim fokusom na razdoblje Domovinskog rata i Hrvatske branitelje kojima i dugujemo našu slobodu.

e maile-pošta: iOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 


 


TEHNIKA

Marjan Agicic

Rođen 1975. u Slavonskom Brodu. Osnovnu školu završio u Lužanima, a srednju tehničku školu u Slavonskom Brodu. Elektroničar po struci. Oženjen i otac četvero djece. Na Radio Mariji je od jeseni 1997. godine, najprije kao volonter, a kasnije kao honorarni suradnik te od 2003. godine stalno zaposlen. Aktivno sudjeluje u radu župe sv. Barbare u Vrapču. Služi se engleskim jezikom, a slobodno vrijeme provodi s obitelji, voli prirodu, glazbu i sport.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Josip Dandic

Josip Dandić rođen je u Zagrebu 16. studenog 2000. Završio je Tehničku školu Ruđera Boškovića u Zagrebu 2019. godine te stekao stručnu spremu tehničara za računalstvo. Od 2018. do 2021. radio je logističke i administrativne poslove u privatnom sektoru. Od 2022. zaposlen je u Udruzi Radio Marija kao radijski tehničar. Član je Franjevačke mladeži u Župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 URED

 Marina Ostojic

Marina Ostojić rođena je u Zagrebu 11. prosinca 1978. Diplomirala je Trgovinu i međunarodno poslovanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2005. godine. Od 2006. do 2007. godine radila je u osiguravajućem društvu, a od 2007. do 2021. u privatnoj tvrtki gdje je završila godišnju internu edukaciju i obnašala dužnost voditeljice financija, računovodstva i poreza. Od 2021. godine radi u računovodstvu Udruge Radio Marija. Ljubiteljica je putovanja, planinarenja i filmske umjetnosti, a najviše voli provoditi vrijeme s obitelji.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Katarina Tadic

Katarina je rođena 5. travnja 1994. godine u Zagrebu. Živi u Velikoj Gorici, gdje je pohađala Osnovnu školu i Opću gimnaziju. Nakon završetka diplomskog studija filozofije na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, na istom Fakultetu upisuje doktorski studij filozofije. Na Radio Mariji je zaposlena kao koordinatorica od 2017. godine.

e mail
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Zeljka Grdan

Ja sam Željka Grdan i imam 47 godina. Timu radio Marije pridružila sam se 2021. godine. Radim kao domaćica i volim brinuti o redu i čistoći u našoj zajednici. Vjera mi je jako važna u životu, te mi je drago da je mogu dijeliti sa svojim kolegama na zajedničkim misama. U slobodno vrijeme volim čitati i brinuti za biljke.

 

 

Radio Marija

10:30 Školski sat - predstavljamo OŠ Augusta Cesarca u Špišić Bukovici; gosti: ravnateljica Ivana Simeunović, učitelji i učenici škole; ur. i vod.: Božidar Biondić
11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:15 Mali koncert

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2023
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.