papa audijencija featured 1

Primivši u audijenciju članove Kongregacije otaca augustinaca Marijina uznesenja, koji su okupljeni na općem kapitulu, papa Franjo ih je podsjetio na utvrđena područja na kojima se izražava njihova karizma: apostolat hodočašćā, zauzimanje u medijima i misije na Istoku. Papa je također ohrabrio prisutnost njihove kongregacije u Svetoj zemlji gdje su kršćani ugroženi

Jedno od glavnih poslanja apostolskoga redovničkog života jest vrlo konkretno svakodnevno očitovanje blizine kraljevstva Božjega – glavna je misao koju je papa Franjo istaknuo obraćajući se ocima augustincima Marijina uznesenja, koje je danas, 22. lipnja, primio u audijenciju povodom njihova generalnog kapitula koji se održava o temi „Približilo se kraljevstvo Božje (Mk 1, 15). Živjeti i naviještati nadu evanđelja“.

Apostolat hodočašćā

Očitovati blizinu kraljevstva Božjega znači naviještati nadu svakom čovjeku i cijelom svijetu. Nadu da život nije zatvoren – dodao je Papa te spomenuo jedno od djela koje je najviše obilježilo karizmu asumpcionistā: apostolat hodočašćā čiji žar šire od Lourdesa do Latinske Amerike. Osim toga, Sveti je Otac podsjetio i na njihovo zauzimanje u medijima koje obilježava njihovu kongregaciju na svakom kontinentu.

Misija na Istoku

Jedan od povijesno najučinkovitijih apostolata koji je još uvijek prisutan jest – prema Papinim riječima – njihova misija na Istoku. To je pravi izazov, posebno u ovo tako kritično doba zbog sukoba koji su u tijeku.

Ohrabrujem vas da nastavite s tom misijom na Bliskom istoku, gdje su kršćani pod prijetnjama, kao i u istočnoj Europi, gdje rat u Ukrajini stavlja u opasnost građansku i vjersku ravnotežu u toj regiji. Želim vam također izraziti zahvalnost Svete Stolice za vjernost vašega zauzimanja u maloj Katoličkoj Crkvi bizantskoga obreda u Bugarskoj, koja računa na vas. Vaše dugogodišnje iskustvo dijaloga s pravoslavljem, kao i s islamom i judaizmom, dragocjeno je za Crkvu; neka vas ono, danas više nego ikada, učini tvorcima jedinstva i zajedništva u službi mira.

Milost zvanjā

Papa Franjo se osvrnuo i na pitanje opadanja zvanja koje se, kako se čini, ne odnosi mnogo na one koji pristupaju tom redu.

Kažu mi da je jedan od tri člana vaše kongregacije u formaciji; to je važno, u ovom trenutku nedostatka zvanja, nulte stope nataliteta, (…), to je milost. Ta vam primjetna proporcija otvara perspektive za budućnost, ali je istodobno veliki izazov za prijenos vaše karizme. Molim vas, neka oni u formaciji dobro prime karizmu.

Crkva ima povjerenja u vas

Spomenuvši se nauka utemeljitelja reda, časnoga sluge Božjega Emmanuela D'Alzona, Papa je potaknuo redovnike da obnovljenom snagom nastave ići već zacrtanim stazama.

Moramo biti hrabri. Ali, nije li kraljevstvo Božje po sebi radikalan prodor novosti za naše čovještvo? To jest to. Valja biti hrabri. Kako biste prihvatili taj izazov, nemojte se bojati njegovati u sebi i oko sebe „trostruku ljubav“ kojoj vas je poučio otac d'Alzon: ljubiti Krista, ljubiti Djevicu Mariju i ljubiti Crkvu. Tako ćete biti vjerni svojoj karizmi i pronaći ćete vjerne i istodobno inovativne načine da ju ostvarite. U svim tim stvarima, tim putovima, starim i novim, draga braćo, možete računati na moje molitve i moje povjerenje. Crkva ima povjerenja u vas.


Izvor: Vatican News - sc; aa

Foto: Cathopic

Radio Marija

19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba
20:15 Krunica - Radosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.