juzni sudan 1

Još je jedan snažan apel da održe živom nadu Papa uputio u oproštajnom pozdravu na kraju mise slavljene u mauzoleju Joha Garanga u Jubi: „Nada je, posebno ovdje, u znaku ženā“ kojima zahvaljujem i na poseban način blagoslivljam. Mariji Kraljici mira povjeravam put pomirenja u zemlji
U Južnom Sudanu postoji hrabra Crkva – istaknuo je papa Franjo u oproštajnom pozdravu na kraju mise slavljene 5. veljače u mauzoleju Johna Garanga u Jubi, riječima zahvalnosti upućenima vjernicima koji su stigli, ne bez teškoća, iz cijele zemlje kako bi sudjelovali na završnom slavlju Papina apostolskog putovanja. Bilo je to ekumensko hodočašće mira za koje Papa zahvaljuje na dobrodošlici, na radu mnogih ljudi, na iskazanoj vjeri i ljubavi.

Ne gubite nadu, dar koji valja dijeliti s drugima


Sveti je Otac posebno istaknuo prinos ženā Crkvi i cijelom društvu te, spominjući se svete Jozefine (Giuseppine) Bakhite, istaknuo je da je bila velika žena, koja je uz Božju milost pretrpljene patnje pretvorila u nadu, znajući prenijeti ju i drugima.

Nada je riječ koju bih želio ostaviti svakomu od vas, kao dar za dijeljenje s drugima, kao sjeme koje donosi plod. Kao što nas podsjeća lik svete Josefine, nada je, posebno ovdje, u znaku žene; stoga želim zahvaliti i na poseban način blagosloviti sve žene ove zemlje.

Južnom Sudanu ostavljam riječ mir


Još je jedna riječ koju je papa Franjo želio ostaviti Južnom Sudanu, a to je riječ mir, koja je obilježila ove dane i koju – kako je rekao – želi svom snagom i za buduće dane i kojoj je zajamčio potporu, zajedno s dvojicom vjerskih vođa – canterburyjskim nadbiskupom, anglikancem Justinom Welbyjem i moderatorom Opće skupštine škotske Crkve, pastorom Iainom Greenshieldsom – koji su ga pratili na tom putovanju.

Sa svojom braćom Justinom i Iainom, kojima od srca zahvaljujem, došli smo ovamo i nastavit ćemo pratiti vaše korake, čineći sve što možemo kako bi oni bili koraci mira, koraci prema miru. Put pomirenja i mira želio bih povjeriti drugoj ženi, najvećoj i ujedno najmanjoj, najuzvišenijoj i ujedno najbližoj nama, svakomu od nas. To je naša nježna Majka Marija, Kraljica mira.

Mariji povjeravam put mira u Africi i u svijetu


Marija, Naša Gospa afrička uvijek je s nama – napomenuo je papa te njoj povjerio mir u cijelom svijetu.

Njoj, kojoj ćemo se sada obratiti u molitvi, povjeravamo mir u Južnom Sudanu i na čitavom afričkom kontinentu, gdje tolika naša braća i sestre u vjeri trpe progone i opasnosti, gdje bezbrojni pate zbog sukobâ, izrabljivanja i siromaštva. Gospi povjeravamo također mir u svijetu, osobito u mnogim zemljama koje se nalaze u ratu, kao što je napaćena Ukrajina.

Završne riječi pape Franje izraz su ljubavi prema južnosudanskom narodu.

U mojem ste srcu, u našim ste srcima, u srcima ste kršćana iz cijeloga svijeta! Ne gubite nadu nikada. I neka ne bude propuštena nijedna prilika za izgradnju mira.

(Vatican News - am; aa)

Radio Marija

14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega milosrđa
15:15 Krunica - Žalosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.