radio_naslovno_1997.png

Pošaljite nam svoju poruku, čestitku ili svjedočanstvo:

Katarina Simic

Moj susret s Radio Marijom je bio na njezinim samim počecima, nekoliko mjeseci od početka emitiranja i to preko molitve krunice. Tada molitelji nisu dolazili na Radio moliti već se krunica molila putem telefona. Tako se i moja obitelj uključila, a jednu deseticu sam i ja molila. Bilo je to veliko uzbuđenje.


Ubrzo sam i došla na Radio Mariju gdje sam volontirala na razne načine. U početku sam vodila glazbenu emisiju "Moja najdraža pjesma", zatim glazbenu emisiju "Intonacija" te emisiju "Uzori vjere" o istaknutim ljudima unutar katoličke crkve: svecima, velikanima, službenicama i službenicima Božjim. Sve su te emisije bile tjedne, u emisije su dolazili su gosti i bile su otvorenog karaktera, tj. slušatelji su se mogli uključiti u emisiju s pitanjima. Vrlo brzo su me naši tehničari osposobili i u tehnici tako da sam radila i za tehničkim pultom. Svi smo mi tada radili sve što je trebalo, brzo smo učili, bili otvorenog srca i nikome ništa nije bilo teško.


Rado se sjećam tog vremena i tih emisija. Sve emisije su išle uživo. Glazbena emisija je emitirana svakog četvrtka u večernjim satima od 21:00 – 22:30. U to vrijeme nije bilo brzog interneta, mobiteli su bili rijetkost, a ni duhovna scena nije bila bogata kao danas. Pronaći goste za emisiju nije bilo uvijek lako. U početku su gosti bili poznati pjevači i kantautori duhovne glazbe kao Željka Marinović, Čedo Antolić, Ivica Percl, Luka Balvan... te bendovi: Nebeski grad, Fides, fratri s Kaptola zajedno s fra Ivanom Matićem, Elektro Spiritus, Glasnici Nade, o. Anto Bobaš… Nakon poznatih imena u goste su dolazili i zborovi mladih. Većina njih nije imala snimljene albume tako da se vrlo često u studiju pjevalo i sviralo uživo. Nakon emisija teško se bilo rastati i meni, a i njima.


Cijelo vrijeme mog studija je bilo popraćeno volontiranjem na Radio Mariji. Na Radiju sam se uvijek osjećala kao kod kuće. Sjećam se vjernih slušatelja koji su se redovito javljali u emisije, slušatelje koji su samo navratili kako bi vidjeli od kuda se to čuje glas Radio Marije. Često su i donijeli nešto na dar. Koliko smo se samo kolača najeli!
Radio Marija se tada nalazila u Novom Zagrebu, na Kajzerici. Ulice su u to vrijeme tamo bile šljunčane, pune rupa, često neosvjetljene. Psi lutalice su lutali po njima. Često sam ostajala zadnja i oko ponoći zaključavala prostorije. Trebalo je prijeći veliko parkiralište – šikaru da se dođe do tramvajske stanice. Pazili smo da nas uvijek ide dvoje. Znalo se dogoditi i da sam sama. Na rubu te šikare nalazila se vatrogasna postaja koja nam je uvijek davala neku sigurnost. Ako nas netko napadne trčimo k njima!


Rad na Radio Mariji mi je donio mnoge predivne darove, iskustva i predivna prijateljstva. Bilo je toliko lijepih događaja i trenutaka, ali izdvojila bih jedan koji mi je duboko utisnut u srce, a to je dolazak uzoritog kardinala Kuharića.
Radio Marija se tada nalazila u malenom potkrovlju kapelice na Kajzerici. To su tada bile prostorije župe Rođenja Isusova. Prostorije su bile skromne i skućene. Imali smo studio, režiju, dnevni boravak i ured.
Dnevni boravak je bio velik svega nekoliko kvadrata. U njemu se nalazio maleni kutni kauč, stolić i jedna, dvije stolice. Kada nam je tadašnji predsjednik Udruge g. Ivica Relković rekao da nam dolazi uvaženi gost nismo znali što ćemo. Župnik i tadašnji glavni urednik Radio Marije, fra Nedjeljko Slišković, nam je ustupio svoj ured koji smo prenamijenili u dnevni boravak. I pripreme su počele.
Danima smo se pripremali: čistili, brisali prašinu, prali podove… Dogovarali smo se gdje ćemo, u tom skromnom prostoru, smjestiti našega uvaženog gosta. Odredili smo mu središnje mjesto na kutnom kauču. Po dolasku, uveli smo kardinala u naš dnevni boravak i ponudili mu odabrano „središnje“ mjesto. No on je rekao: „Ja ću tu u kutu, nikome na putu!“ i sjeo u kut kauča. Jedva je imao prostora za noge. A mi mladi, nas desetak, smo ga okružili i sjeli oko njega.
Ne sjećam se što smo razgovarali s njim, ni o čemu, ali se sjećam naših emocija, uzbuđenja, naše radosti i njegove topline, jednostavnosti i skromnosti. Bio je to susret oca sa svojom djecom.
Vrhunac susreta je bio blagoslov svih nas, zajednička molitva i fotografiranje s našim dragim gostom u našem malom studiju.


Sretna sam, ponosna i zahvalna dragom Bogu što sam bila dio Radio Marije.

 

 

 

Radio Marija

07:30 Molitva - Jutarnja
07:40 Glazba
08:00 Svetac dana - sv. Beda Časni
08:05 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - VI. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 6. DAN MISAO NA...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.