web Hd5

U ono vrijeme: Zaharija, otac Ivanov, napuni se Duha Svetoga i stade prorokovati: »Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj! Podiže nam snagu spasenja u domu Davida, sluge svojega kao što obeća na usta svetih proroka svojih odvijeka: spasiti nas od neprijatelja naših i od ruke sviju koji nas mrze; iskazati dobrotu ocima našim i sjetiti se svetog Saveza svojega, zakletve kojom se zakle Abrahamu, ocu našemu: da će nam dati te mu, izbavljeni iz ruku neprijateljâ, služimo bez straha u svetosti i pravednosti pred njim u sve dane svoje. A ti, dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati jer ćeš ići pred Gospodinom da mu pripraviš putove, da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu po otpuštenju grijeha njihovih, darom premilosrdnog srca Boga našega po kojem će nas pohoditi Mlado sunce s visine da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.«. (Lk 1, 67-79)


AUTOR: p. Stjepan Fridl, glavni urednik


         Čitamo u evanđelju Zaharijev hvalospjev u kojem hvali i slavi Boga koji je ispunio ne samo njegov najdublji i najskrovitiji san da mu se rodi sin, nego i izabranog naroda, dapače čitavog svijeta da se pojavi Mlado sunce s visine. Zaharija govori i o svom sinu, ali on zapravo opjevava Isusa, koji već sjaji u utrobi svoje Majke, tu je, živ je, dolazi. Zasad ga još nitko nije vidio, ali svi osjećaju da se neki izvanredni događaj sprema, božanska novost već titra u zraku, sveta Tri Kralja već se spremaju na put, jer im je zvijezda već naznačila vrijeme i mjesto gdje će se ta novost dogoditi, gdje će zasjati Mlado sunce.

         Isus je takav i danas. Katkad imamo dojam kao da se Isus skriva. Slutimo da je tu, ali ga ne vidimo. Osjećamo toplinu u zraku, ili u srcu, ali kao da još ne vidimo zrake sunca. Vjerujem da je to iskustvo većine nas u ovim teškim vremenima. Možda se pitamo, gdje je Isus, zašto ne pokaže svoje sjajno, božansko, snažno lice? A on sigurno nas promatra s ljubavlju, možda sa smiješkom iz svog skrovišta i čeka da ga zazovimo pjesmom, s oduševljenjem Zaharije, koji je po znakovima prepoznao da je Bog ispunio svoja obećanja te nam poslao otkupitelja.

         Draga Gospa, Majka Marija također čeka da zasja Mlado sunce s visine. Svakog trenutka očekuje vidjeti ona koga će roditi – Isusa i zato pjeva pjesmu zahvalnicu Bogu koji je vjeran svojim obećanjima i čiju neizmjernu ljubav osjeća. Osjeća. Neka nas ona, Majka Božje milosti, nauči kako prepoznati Božju ljubav u svakodnevnim znakovima i shvatiti da je Isus među nama i onda, ako ga možda ovaj čas ne vidimo.

Radio Marija

04:30 Nadom nošeni - tema: Otpornost, mladi i programi mentalnog zdravlja; gošće: Marija Pongrac, magistra socijalne pedagogije, edukantica logoterapije i dr. sc. Mirta Vranko, magistra socijalne pedagogije, psihoterapeut; ur. i vod.: Krešimir Lovrić, dr. med.
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju
05:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IX. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 9. DAN BORBA S...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.