Guglielmo Borremans The Assumption of Mary

Današnjom svetkovinom: Marijinom proslavom u nebu ispovijedamo svoju vjeru da nećemo u smrti nestati, pasti u bezdan nego u majčinsko krilo u kojim ćemo nastaviti živjeti za svu vječnost. U smrti dolazimo pred Boga kao cjelovita osoba, dušom i tijelom; naravno, s preobraženim, produhovljenim tijelom. Ovo propadljivo tijelo će istrunuti. Međutim naša će osoba, koja se kroz ovo tijelo izražava i očituje, biti uzeta u Božju slavu. Kad u smrti k Bogu prispijemo tijelom i dušom, to znači, da je u Bogu otkupljeno sve što smo doživjeli u ljubavi i radosti, boli i trpljenju. Nebo nije mjesto, nego stanje, stanje ushićenja zbog susreta s Ocem dobrote, Ostvarujući ljubav u svakodnevnom životu bit ćemo za navijeke uronjeni u Ljubav, a ta je Ljubav Bog.
Na svetkovinu Marijinog uznesenja na nebo u evanđelju susrećemo Mariju na njezinom povijesnom pohodu iz nazaretskog doma Elizabetinoj kući. Uz blagoslovni pozdrav „Šalom!“ – mir tebi, na pragu Zaharijinog doma, upita Marija Elizabetu „Kako si?“ U riječi Šalom, krije se značenje: Kako si? Razdragana Elizabeta zaboravlja sebe i svoje poteškoće; iznenađena, ali ispunjena radošću progovara: Blagoslovljena ti među ženama, i blagoslovljen plod utrobe tvoje!
Marija u nebu proslavljena danas i nama dolazi ususret; pozdravlja nas i pita onako majčinski, blisko, toplo: „Kako si?“ Želi vidjeti i čuti glasove radosti i nade, ali i tjeskobe i žalosti svoje djece. „Kako si?“, pita nas majka, koja dobro znade da je ljudski život kao putovanja na nemirnom moru, gdje nije uvijek lako biti i izdržati. Puno je oluja, tama, noći, izazova, pitanja, ponuda, patnja, nepravdi, rana na duši i tijelu. U takvim trenucima, voda zna doći do grla. U svim tim trenucima beznađa valja zazvati nju Zvijezdu mora, da nas uvede u luku spasa.
Marijo, Majko, ti imaš srce čisto, srce koje ljubi. Ti si zaštitnica naša. Rado te zovemo Kraljicom i majkom našom. Znamo da voliš sve ljude i da si u najtežim vremenima pokazala koliko voliš narod hrvatski. Budi uz nas, budi s nama. Potakni srca koja nemaju svjetlo vjere za vječna dobra, da upoznaju tvoga sina Isusa, spasitelja i prijatelja svih ljudi. Budi nam pred Bogom zagovornica i posrednica milosti; štiti naše obitelji, djecu i mladež. Budi nam uzor, budi nam zaštita, budi majka naše Crkve i Kraljica svih Hrvata. Ako nas pitaš „Kako smo?“ odgovorimo iskrenim srcem djeteta: Majko, Tvoji smo! Dobri smo, ali i slabi. Pomozi nam da budemo bolji. Kličemo ti s pjesnikom Vladimirom Nazorom: „O, kućo zlatna, o zvijezdo mora, o kulo bjelokosti... Ostani tmurnim nad morem našim, ti Majko od milosti! Sini nad nemirnim morem naših oluja, ti Majko od ljubavi, ti Kraljice Hrvata!

Radio Marija

03:30 Čitamo knjigu - Fabrice Hadjadj: „Biti otac sa sv. Josipom“
04:00 Glazba
04:30 "Imam li pravo?" - tema: Oprost; ur. i vod.: fra Tomislav Glavnik, OFM Conv.
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Sveti Josip – ljubitelj siromaštva

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2020

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.