Guglielmo Borremans The Assumption of Mary

Današnjom svetkovinom: Marijinom proslavom u nebu ispovijedamo svoju vjeru da nećemo u smrti nestati, pasti u bezdan nego u majčinsko krilo u kojim ćemo nastaviti živjeti za svu vječnost. U smrti dolazimo pred Boga kao cjelovita osoba, dušom i tijelom; naravno, s preobraženim, produhovljenim tijelom. Ovo propadljivo tijelo će istrunuti. Međutim naša će osoba, koja se kroz ovo tijelo izražava i očituje, biti uzeta u Božju slavu. Kad u smrti k Bogu prispijemo tijelom i dušom, to znači, da je u Bogu otkupljeno sve što smo doživjeli u ljubavi i radosti, boli i trpljenju. Nebo nije mjesto, nego stanje, stanje ushićenja zbog susreta s Ocem dobrote, Ostvarujući ljubav u svakodnevnom životu bit ćemo za navijeke uronjeni u Ljubav, a ta je Ljubav Bog.
Na svetkovinu Marijinog uznesenja na nebo u evanđelju susrećemo Mariju na njezinom povijesnom pohodu iz nazaretskog doma Elizabetinoj kući. Uz blagoslovni pozdrav „Šalom!“ – mir tebi, na pragu Zaharijinog doma, upita Marija Elizabetu „Kako si?“ U riječi Šalom, krije se značenje: Kako si? Razdragana Elizabeta zaboravlja sebe i svoje poteškoće; iznenađena, ali ispunjena radošću progovara: Blagoslovljena ti među ženama, i blagoslovljen plod utrobe tvoje!
Marija u nebu proslavljena danas i nama dolazi ususret; pozdravlja nas i pita onako majčinski, blisko, toplo: „Kako si?“ Želi vidjeti i čuti glasove radosti i nade, ali i tjeskobe i žalosti svoje djece. „Kako si?“, pita nas majka, koja dobro znade da je ljudski život kao putovanja na nemirnom moru, gdje nije uvijek lako biti i izdržati. Puno je oluja, tama, noći, izazova, pitanja, ponuda, patnja, nepravdi, rana na duši i tijelu. U takvim trenucima, voda zna doći do grla. U svim tim trenucima beznađa valja zazvati nju Zvijezdu mora, da nas uvede u luku spasa.
Marijo, Majko, ti imaš srce čisto, srce koje ljubi. Ti si zaštitnica naša. Rado te zovemo Kraljicom i majkom našom. Znamo da voliš sve ljude i da si u najtežim vremenima pokazala koliko voliš narod hrvatski. Budi uz nas, budi s nama. Potakni srca koja nemaju svjetlo vjere za vječna dobra, da upoznaju tvoga sina Isusa, spasitelja i prijatelja svih ljudi. Budi nam pred Bogom zagovornica i posrednica milosti; štiti naše obitelji, djecu i mladež. Budi nam uzor, budi nam zaštita, budi majka naše Crkve i Kraljica svih Hrvata. Ako nas pitaš „Kako smo?“ odgovorimo iskrenim srcem djeteta: Majko, Tvoji smo! Dobri smo, ali i slabi. Pomozi nam da budemo bolji. Kličemo ti s pjesnikom Vladimirom Nazorom: „O, kućo zlatna, o zvijezdo mora, o kulo bjelokosti... Ostani tmurnim nad morem našim, ti Majko od milosti! Sini nad nemirnim morem naših oluja, ti Majko od ljubavi, ti Kraljice Hrvata!

Radio Marija

13:30 Obavijesti i najava programa
13:45 Glazba
14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.