25 godina Radio Marije

125482042 197245191874966 1650738869335887253 n


Dragi moji prijatelji i dobročinitelji!
S Božića na Božić... Nemate pojma kako mi je teško pri srcu da vam se češće ne mogu javljati. Dalmatinske dobre volje još ima, no uza svu dobru volju ne mogu na sve stići.
Lijepo bi bilo sjesti pod božićni bor s Vama, dragi moji prijatelji i dobročinitelji, da Vam se svima zajedno i svakom posebno zahvalim na tolikim Vašim darovima primljenim ove godine. Istina, na svakom sam se daru zahvalio, no htio bih to još jednom učiniti preko Malog Isusa u jaslicama.
Mali Isus udijelio vam obilje blagoslova u Božićnoj noći i u Novoj godini!
Draga betlehemska Gospa bila Gospa i Majka vaših domova!
Hvala vam, na svim darovima i paketima i božićnim kartama, kojima ste mi prošle godine pomogli obrisati tisuće suza i spasiti tisuće života od smrti, od gladi...
Posebnu zahvalu šaljem milim dobročiniteljima, koji su mi poslali tako velikodušnu pomoć za odgoj budućih svećenika i časnih sestara. Vaši Vam štićenici žele »Khuši Boro Din! Sretan Veliki Dan, Božić!«
Ne zaboravite ih u svojim molitvama, da bi oni mogli ustrajati na sveto započetom putu!
Jednom riječi: Hvala vam na ljubavi! Neka vam nebeski Otac sve to obilato uzvratiti!
Isus dragi zna kako na sve vas dnevno mislim i kako bih vam se rado i svaki dan javljao. No, ova godina, uistinu, je bila teška. Neprestani rad, neprestani umor. Samo me vaše molitve i žrtve drže na nogama. Prošlo je već toliko neprospavanih noći i dok vam ovo nekoliko redaka tipkam, kasna je noć! Nekoliko me puta uhvatila pusta želja da uteknem malo iz Bošontija i da poletim preko gora i mora svojim dragim prijateljima i znancima u Ameriki, da se tamo na koji dan odmorim i po dalmatinsku »raspričam« — ili kako bi kod nas rekli »proćakulam«. Nego sam se ipak na koncu predomislio i odgodio odmor na »kratko« vrijeme — dok se ne sastanemo gore u lijepom nebu ... Tamo će biti više vremena .. .
Valjalo bi mi se, zapravo, ispričati zbog tolikog zakašnjenja. No, vi znate oca Gabrića. On je iz Metkovića. Stoga nema druge, nego da se udarim u prsa kao sveti Jeronim: »Oprosti mi, Bože, što sam Dalmatinac!«
Pa da nisam ja vridan - lipi i lini metkovski Ante: s Božića na Božić. Eto, da vidite da sam još živ i zdrav. Neće tigrovi i krokodili tako brzo na ovu mršavu neretvansku srdelu ...
Sve vas još jednom lijepo pozdravljam. Preporučam se u vaše svete molitve. Pedesetu sam prevalio, sile polako slabe. Ali duše čekaju. Neka bude nakana vaših molitava da bih se ja za te duše mogao potpuno žrtvovati.
U sreći Božića i Nove godine sjetite se u svojim molitvama Bengala! Razveselite kojim darkom Vašeg oca Gabrića... slavnog morapaiskog kuhara... i njega i njegove sirotane da bi im on i nadalje mogao dati dnevno barem šačicu riže i mršavom metkovskom Anti čašicu mlijeka...
Klečeći pred betlehemskim jaslicama šaljem svima svoj svećenički blagoslov.
Hvala Vam od srca!
Odani Vam u Srcu Novorođenog Kralja.
Vaš o. Ante
»Tamo gdje palme cvatu«.

 

Molitva
Oče nebeski, po moćnom zagovoru našega sluge Božjega oca Ante Gabrića prikloni uho našim molitvama, rasvijetli tmine našega srca milosnim dolaskom svoga Sina. Ti si Gospodine, svojim duhom potaknuo o. Antu da slijedi Tvoj put savršenstva u služenju siromašnim dušama. Daj da po njegovom primjeru iskreno težimo za pravom svetošću i poniznošću kojom je on obilovao.
Molimo te za sve naše obitelji, posebno naše mlade koji su zarobljeni slijepim željama i lažnom ljubavi ovoga svijeta, da slijedeći primjer o. Ante upoznaju da je Isus pravi Put, Istina i Život. Daj da po njegovom zagovoru i Tvom milosrđu zadobijemo čisto i ponizno srce.
Isuse, učini srca naša po srcu svome!
Posebno te molimo za … (navesti one koje osobno prikazujemo).
Oče Ante moli za nas!

 

Molitva
Gospodine, mnogi te narodi još ne poznaju, ne poznaju Tvoju ljubav, ne znaju za Tvoje milosrđe, taj uzrok naše hvale i slave tebi. Primi našu molitvu, primi naše svakodnevne žrtve da bi oni naskoro mogli zapjevati ovaj divan psalam slave: „ Hvalite Gospodina, svi narodi..!“
Spasitelju blagi, dok se mi Tebi klanjamo, misli su nam uz naše prijatelje, dobrotvore i naše mile i drage. Blagoslovi ih, Mali Isuse! Blagoslovi ih sve! Osobito njihovu djecu, tu njihovu uzdanicu. Uzvrati im, Isuse, božanskom ljubavlju njihovu ljubav prema tvojim misionarima!
S anđeoskim korovima zapjevaj i ti „ Slava Bogu na visini, a na zemlji MIR ljudima..!“

 

MOLITVA
za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića
„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.
Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..
Po Kristu Gospodinu našemu.
Amen
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

126445854 198020111797474 4987262191955323876 nZAVRŠNO PISMO
Dragi prijatelji Antinih misija!
Došli smo do kraja naše zajedničke molitve. Kroz ovo vrijeme Došašća i devet dana Antinih misli, životnog misionarskog puta i molitve mogli smo promišljati i doživjeti njegov odnos s Bogom i ljudima. Mogli smo upoznat Božju ljubav, radost i Njegovu blizinu.
Potaknuti Antinim pismima i molitvama utažimo žeđ, glad, čežnju za Gospodinom, nastavimo živjeti poticaje koje u nama izazivaju njegove riječi i djela. Učimo od Isusa ljubiti poniznost, poslušnost i siromaštvo ono što nam najviše nedostaje u svagdašnjem životu.
Budimo i mi poput o. Ante, Božje svjetlo u Tami ljudskih života i sudbina.
Ovom molitvom kroz Došašće i devetnicama koje ćemo započeti u veljači, ponovno želimo oživjeti sjećanje na o. Antu, potaknuti na pobožnost, da se molimo za njega i da se molimo njemu kako bi što prije bio proglašen blaženim i svetim. Molit ćemo i dalje jedni za druge, posebno naše bolesne sve dok se ne dogodi Antino čudo, a onda zahvaljivati na milostima.
Zahvaljujemo svima na zajedničkim molitvama i darovima Antinim misijama za ovaj Božić!
Slijedeću devetnicu s Antinim pismima, mislima i molitva započinjemo 20. veljače 2022.
Božićno Evanđelje je u tvojim rukama, u tvojem srcu… Daj otvori svoje srce, objavi božićnu radost, božićni mir i sreću milijunima!
Sluga Božji o. Ante Gabrić
Na dobro vam došao Božić i sveto porođene Isusovo!
Svako vam dobro i obilje Božjeg blagoslova!


Izvor: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)

Radio Marija

14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega milosrđa
15:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Slobodni za život u zajedništvu

Ove godine, tijekom Tjedna molitve za jedinstvo kršćana (18.-25. siječnja) odabran je odlomak koji se čita na svetkovinu Bogojavljenja, a istaknut...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.