25 godina Radio Marije

WhatsApp Image 2021 12 16 at 11.05.11

Sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu želimo vam svi iz Maria Pollija - Marijinog sela: sestre, vjernici, djeca u sirotištu, naš kuhar Budho i vrtlar Ođit, mali Šunirmol (s dugim hlačama!), mala Domuna, koja je baš ozdravila u sirotištu ama baš svatko i svaki u čitavom Maria Polliju.
A uz čestitku i blagoslov, i veliko »HVALA!« za toliku vašu ljubav i dobrotu, za vašu molitvu i žrtve i darove. Posebno hvala za ovaj zadnji dar: dar Došašća, priprave za Božić. Kako je krasna priprava! Kako krasna proslova: misliti na druge, davati im sreću i radost Isusovu.
I dalje ćemo ovako zajedno slaviti taj divni blagdan betlehemski, radosni i sretni: slaveći Njega na visinama, dajući sebe Njegovim izabranicima na zemlji: bolesnima, zapuštenima, nevoljenima i nevoljnima.
Uistinu divan Božić! Slava Bogu na visini i mir ljudima dobre volje!
Jeka je to davnih dana, jeka betlehemskih poljana. Pjesma neba, kad je nebo sišlo na zemlju da bi tu jadnu zemlju učinilo nebom, dalo sreću milijunima. Nije to neka starodrevna pjesma, neki stari spomen. Ne, to je i ove godine živa istina, i ove godine opet se sjedinjuju nebo i zemlja.
Vječno nova pjesma betlehemske badnje noći: Njemu slava, mir ljudima dobre volje...
Po Njegovoj slavi ljudima mir, a po miru ljudima Njegova slava.
A kako je s nama? Jesmo li mi ikada potpuno razumjeli tu tajnu Božića: razumjeli, proživljavali i dali drugima, drugima dali Božić djelotvornim božićnim životom?!
Nema Božica bez davanja. Tek čestitka »Sretan Božić« niti će tebe niti drugoga usrećiti. Davanje: potpuno, iskreno davanje — tajna je Betlehema, tajna Božića.
Stoga si, eto, uzajamno zaželimo taj blagoslov za ovogodišnji Božić: da bismo razumjeli, da bismo dijelili tu tajnu sa svima, da bismo svima mogli dati Božić, mogli dati Isusa.
Uz pozdrav i blagoslov i preporuke u molitve
zahvalni vam
otac Ante
(Mali Koncil, siječanj 1979, Tamo gdje palme cvatu, br. 72, god. 1981.)

 

Molitva
Gospe draga, sv. Josipe, evo nas sjedinjeni s vama u ovoj Svetoj Betlehemskoj noći. Zajedno s vama želimo upaliti Betlehemsko svjetlo u našim obiteljima, u našim srcima, upaliti svjetlo u srcima onih koji su daleko od nas i naših domova.
Gospodine, ako smo s Tobom i ako smo otvorili srce za Tebe onda se ne trebamo ničega bojati. Ti si Tu. Ti si s nama.
Daj nam snage da s vjerom i ljubavlju prihvatimo ovo vrijeme u kojem smo se našli, prihvatimo žrtvu razdvojenosti od naših najmilijih, žrtvu osamljenosti, bolesti i kušnje, žrtvu za Tebe, kako je s ljubavlju prihvatio i naš otac Ante šireći tvoje Evanđelje. Daj da poput njega i mi možemo misliti na druge, davati drugima sreću i radost Isusova rođenja.
Isuse, učini srca naša po srcu svome!
Posebno te molimo za … (navesti one koje osobno prikazujemo).
Oče Ante moli za nas!

 

Molitva
Gospodine!
Odmori one koji su u brizi. Blagoslovi umiruće.
Umiri one koje pate. Smiluj se ožalošćenima.
Zaštiti one koje su u tvojoj slavi poradi ljubavi svoje.
O Isuse, za njih te molim, za te sudionike tvoje kalvarijske žrtve da im dadeš snage i jakosti i još više, da im dadeš veselja i radosti u njihovim bolima.
Hvalite Gospodina svi narodi hvalite ga svi puci!
Gospodine, usliši molitvu svoga puka, učini u svojoj ljubavi da svi narodi, svi puci, ujedinjeni Tvojom božanskom ljubavlju, mogu Tebe slaviti, Tebe ljubiti, o vječna Ljubavi!
Amen
Otac Ante

 

MOLITVA
za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića
„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.
Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..
Po Kristu Gospodinu našemu.
Amen
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

Izvor: Humanitarna Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)

Radio Marija

22:50 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba
23:15 Riječ o Riječi - duhovni poticaji za svaki dan

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva za svadbeno ruho (Mt 22,1-14)

  uz današnje Evanđelje: četvrtak 20. tjedna; 28. nedjelja (A). Jaganjče Božji, sveti, nisam dostojan doći na tvoju gozbu. Otac je sve pripravio, a ti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.