1


AUTOR: Don Stipe Breko


U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:

»Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put ostavi svoju kuću, upravu povjeri slugama, svakomu svoj posao, a vrataru zapovjedi da bdije. Bdijte, dakle, jer ne znate kad će se domaćin vratiti – da li uvečer ili o ponoći, da li za prvih pijetlova ili ujutro – da vas ne bi našao pozaspale ako iznenada dođe. Što vama kažem, svima kažem: Bdijte!«

Isuse, danas nas na poseban način pozivaš da bdijemo nad sobom, da bdijemo nad svojim srcima. Želiš da se na dublji način pripremimo za svetkovinu tvojega rođenja, na svetkovinu Božića. Sveti su oci govorili: „Da se Isus i tisuću puta rodi u Betlehemu, a u tebi ne, za tebe to ne bi imalo koristi.“ To je cilj došašća, to je smisao Božića. Rođenje Boga u štali našega srca, u bijedi našega bića.

Sv. Bernard govorio je o Tvome trostrukom dolasku. Prvi dolazak je Tvoje rođenje u štalici, zadnji onaj koji si nam najavio kada budeš došao u slavi i veličanstvu. Srednji dolazak je onaj skroviti kada dolaziš svakodnevno u naša srca. I upravo taj dolazak je ključan za našu sretnu sudbinu.

Kako bi se Ti rodio u nama, potrebna nam je priprema srca. Jer naša su srca često navezana na prolazna dobra ovoga svijeta. Tijelo, svijet i đavao sve čine da nas odvoje od Tebe Isuse i tvoje ljubavi. Zato nas pozivaš danas da bdijemo i budemo spremni na svakodnevni susret s Tobom.

Pozivaš nas da kroz ovo blagoslovljeno vrijeme došašća naučimo živjeti u tvojoj prisutnosti. Jer što bi drugo značilo bdjeti negoli živjeti s Tobom i s Tobom hoditi. Pomogni nam Isuse da u svakome trenutku budemo svjesni tvoje prisutnosti, jer ti si Emanuel Bog s nama. Ali mi tu Tvoju prisutnost tako često zaboravimo zbog neuredne brige za same sebe. Tako često se opiremo Kraljevstvu Tvoje Ljubavi. Oprosti nam što Ti ne dopuštamo da Ti živiš u nama i mi u Tebi. Želimo se popraviti. Ali bez Tvoje pomoći ne možemo ništa učiniti. Pomozi nam Isuse, nauči nas bdjeti, nauči nas s Tobom hoditi.

Daj da i mi s bl. Karlom Acutisom možemo reči: „Uvijek biti povezan s Isusom, to je moj životni plan.“ Uvijek biti povezani s Isusom, to je naš životni plan. To je životni plan svakog kršćanina.

„Ako u kući ne stanuje gospodar, brzo je zahvati tama, nečistoća i neizglednost te se sva napuni smećem i smradom.“, rekao je sv. Makarije.

Operi me Gospodine od mojega bezakonja i od grijeha me mojega očisti. Očisti nas i izlijeći Isuse od svega onoga što nisi Ti i nastani se u nama kao jednini Kralj naših srdaca da bismo tako mogli ispuniti svoju kršćansku misiju, misiju širenja Kraljevstva Božjega u srcima svih ljudi. Amen!

slušaj razmatranje 2

Radio Marija

06:15 Nakane Apostolata molitve za ožujak; Krunica - Otajstva svjetla
06:40 Glazba
06:45 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
06:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Povjerenje Knjiga Izlaska (usp. Izl 16, 1-18) govori o problemima koje je Mojsije doživljavao na putu iz Egipta. Ubrzo su ožednjeli, ogladnjeli,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.