srce isusovo bez pozadine min


 

Veliča duša moja Gospodina! Marijina duša slavi Boga. Cijelo je njezino biće usmjereno prema Bogu. Ima li na ovome svijetu važnije zadaće od proslaviti Boga? Marija je toga bila svjesna.. Njezino cijelo biće bilo je uronjeno u Boga. Duša Marijina i njezina trajna pohvala Boga ideal su posvećene osobe. Marija nas poučava kako da Bogu slavu damo; da Ga najviše veličamo kada se pred Njim najviše ponizujemo. Što se više ponizujemo time Ga više hvalimo. Bog je uzvisio čovjeka i bez prestanka ga uzvisuje, darujući mu svog jedinog Sina. Ništa Mu ljepšega čovjek ne može uzvratiti, nego ponizujući se pred Njim bez prestanka i govoreći s Djevicom Marijom: „Veliča duša moja Gospodina“.

Od trenutka u kome je Marija rekla svoj DA Bogu, čudesna se tajna odigrala u njoj. Od tada je nosila u sebi Mesiju. On je bio tu sakriven, kao svjetlo koje će jednoga dana donijeti spasenje svim narodima. To je bila istina koja je Mariju ushićivala. Zastanimo na trenutak pred ovom tajnom i osjetimo i mi radost Marijinu. Ovdje se radi o nama koji sada živimo u ovome vremenu i prostoru.

Riječi anđela Gabrijela; „On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke, i  Njegovu kraljevstvu neće biti kraja“ (Lk 1,31-32), neprestano su obuzimale Marijin duh. Marija je nosila u sebi Onoga koji je bio veći od svijeta u kojem je živjela, Onoga koji će donijeti nadu spasenja za cijelo čovječanstvo i to se događalo u vremenu u kojem je Marija živjela. Marija je znala da nosi Spasitelja i to ju je ushićivalo. Snaga i milost Duha Svetoga su je nosili. Kad promotrimo Mariju na putu do svoje rođakinje Elizabete shvaćamo i razumijemo njezinu radost, njezino ushićenje. I mi smo na putovanju s Kristom. On je prisutan na svim našim putovanjima. Ne osjećamo Ga kao Marija, ali u vjeri znamo i prihvaćamo da je Krist u nama i s nama. On nas nosi na svim našim putovima, On upravlja našim stazama. Možda nismo dovoljno toga svjesni – Isusove snage u nama, pa se sa poteškoćama i problemima suočavamo sami. Kad Isus stanuje u duši, On sam uzima na sebe teret puta kojeg treba prijeći. Marija je bila prva navjestiteljica radosne vijesti. Kako je Ivan Krstitelj Isusov preteča, moglo bi se reći da je Marija preteča apostola. Prva je nosila Isusa svijetu i navjestila spasenje. Marija je gorila od želje da svoju radost saopći Elizabeti, a potom cijelom svijetu, te je odmah hitala u Gorje. I mi po Marijinom uzoru trebamo podijeliti s drugima Kristov sjaj i nositi ga svojim bližnjima. Marija nam pokazuje kakvom spremnošću moramo misliti na druge više nego na samu sebe, da se žrtvujemo za druge.

Svoju radost htjela je podijeliti s Elizabetom i odmah hita u Gorje. Kako je lijepo promatrati Mariju kako hita Judejskim brdima. Ona je glasnica dobre vijesti. Najavljuje mir među ljudima, pomirenje s Bogom, navješta spasenje. Pozdravom kojeg je uputila Elizabeti zaigra čedo u Elizabetinoj utrobi.

Na Elizabetine riječi: Odakle meni ta milost da Majka moga Gospodina dolazi k meni? Odgovara Marija hvalospjevom „Veliča“. Marija je zahvaćena i obuzeta Duhom Svetim.

Duša Marijina veliča Gospodina i klikće duh njezin u Bogu, jer posvećena dušom i duhom Ocu i Sinu, Marija se u ljubavi klanja jedinome Bogu i Gospodinu, od kojega sve potječe i po kojemu sve postoji, Marija kliče i raduje se u Gospodinu, jer je došlo spasenje čovječanstvu. Proroci su naviještali Spasitelja, koji je bio samo nada i iščekivanje, a sada se to događa, to je sada stvarnost i to se događa u Mariji, s Marijom i po Mariji. Razlog Marijinog klicanja je: jer je Bog spustio svoj pogled na nju. Gospodin je iskazao Mariji dobrotu koju nam je svima namijenio.

Pomolimo se: Nauči nas Marijo u svome životu priznavati veličinu Božjih dobročinstava, pomozi nam da hvalimo i zahvaljujemo Bogu zbog Njegovih darova, ojačaj našu vjeru u Providnost  koja sve vodi s ljubavlju za naše dobro. Amen.

Poslušaj promišljanje bez pozadine

 

 

Radio Marija

02:15 Krunica - Žalosna otajstva
02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
04:00 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.