devetnica 07 23 1

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića
DEVETI DAN

Već nekoliko sati sjedim uz rijeku Ganges. Sa mnom je katehist Pio, otac našega prvog domorodačkog svećenika Moloja. Čekamo na lađicu. Pohodit ćemo sela južnog dijela naše goleme župe. Danas je pripalilo. Oko nas kao da sve gori. Sve se osušilo. Voda je blizu, mi smo u delti rijeke Gangesa, blizu Gangeškog mora, pa je ovdje voda slana.

Strpljen-spašen! Oko podne pojavila se lađica, no nije za prijevoz putnika. Trgovci prevoze svoje stvari na sajam. No mladi me je Noren prepoznao. I on i drugi bolesnici iz njegova sela bili su u našoj misijskoj postaji Maria Polli.

Nitko od njih nije kršćanin, no čuli su o Isusu. Vidjeli su Isusovu ljubav u požrtvovnom radu sestara, u njezi bolesnika, u pomaganju siromasima.

I, dakako, o tome se razvio razgovor. Kao i ja, i sestre Misionarke Ljubavi putuju Gangesom na maloj lađici udaljena sela naše župe da tamo posjete bolesnike. Noren pripovijeda koliko je bolesnika išlo u Maria Polli. Koliko su ih sestre odmah primile u bolnicu, njegovale ih i zdrave poslali kući. To je nešto što do danas njima nitko nije učinio. Stoga se čude kako je to moguće. Pa pitaju koliko sestre imaju plaću i koliku plaću imamo mi, pa onda što jedemo i toliko toga…

Imao sam uza se križ. Pokazao sam im Raspetog Isusa i rekao sam im da je On odgovor na sva njihova pitanja. On da je naša plaća prevelika, On da nas jača i daje nam snagu od Njega nalazimo u svakome čovjeku i u njima da Njega služimo. On je izvor radosti i sreće. Velika je, naime, tajna za njih kako to da smo uvijek veseli i sretni uz ono malo riže i pržena povrća. A danas možda ni toga neće biti!, rekoh uz smiješak Norenu. Ta već je podne prošlo, a mi u iduće selo nećemo stići prije večere ...

Htjeli su nam oni nešto pripremiti, no budući da su išli tek do daudpurskog sajma, Pio i ja nastavili smo put pješice, sretni što smo dobrim riječima i dobrim primjerom posijali zrno Isusove Radosne vijesti u Norenovo srce i u srca njegovih prijatelja.

Dođi Kraljevstvo Tvoje!

MOLITVA za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

ZAVRŠNA MOLITVA

Dragi molitelju devetnice,

Razmisli koliko se je o. Ante uzdao u providnost. No, njegovo uzdanje nije umanjilo njegov rad, rad s mnogim ljudima, rad s odbačenima, marginaliziranima, mladima, starima. Davao je cijelog sebe, a Providnost ga je nagradila. Ovu devetnicu se događa nešto posebno u Portugalu. Isusovačka mladež se je skupila na Magis svjetskom susretu. Neki od njih hodočaste, neki su u duhovnim vježbama u šutnji, neki traže Boga u umjetnosti, služenju, ekologiji. I željno iščekuju proslaviti blagdan sv. Ignacija. Stavimo te mlade, kao i mnoge isusovce i papu Franju, u naše molitve. Baš oni svojim primjerom svjedoče kako odmor može biti ispunjen isusovačkom duhovnošću. Svaki dan izmoli jednu Zdravomariju za Svjetski susret mladih, za sve naše hodočasnike, kao i za sve ljude koji će ih tamo dočekati, kako bi po Božjoj providnosti zadobili mnoge milosti.

©Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (© ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 


 

Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 

Radio Marija

00:30 Župna kateheza - tema: „Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem.“ (Iv 14,27); sudjeluju Marina Skender, Jasna Gamulin i Mirna Vrček, a uređuje i vodi: Ivana Klinar
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Žalosna otajstva
02:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.