UVODNO PISMO

Devetnica Gabric uvodno


Hvaljen Isus i Marija!
Dragi molitelji devetnice i prijatelji našega misionara oca Ante Gabrića.
Evo nas u osmoj devetnici, rujnu, mjesecu posvećenom Žalosnoj Gospi. Mjesecu u kojemu slavimo Malu Gospu, Presveto ime Marijino i Uzvišenje Svetoga Križa. Ponovno s Marijom i po Mariji do Isusa!
Koliko boli, križeva, patnje u čitavome svijetu. Koliko je patnje, boli, nerazumijevanja, križeva u tvom i mom srcu. Kako gledam na to? Imam li strah i nepovjerenje? Bojimo li se budućnosti? Postavljam li pitanje zašto se baš meni sve ovo događa? Prihvaćam li, ili odbijam svoje križeve? Jesmo li jedni drugima križ ili rame za križ? Prihvaćamo li križ s ljubavlju onako kako ga je prihvatio naš Gospodin ili ne?
To su pitanja koja nam se nameću kroz život. Kako ćemo na njih odgovoriti ovisi o nama samima i našoj otvorenosti prema Gospodinu.
Kroz pisma našega misionara i njegove molitve otvorimo se Ocu nebeskomu. Dopustimo Božjemu milosrđu da nas mijenja, da poput oca Ante sve svoje križeve, kušnje, trpljenja prinesemo Gospodinu s potpunim pouzdanjem kako bismo ga mogli slijediti.
Kroz ovu devetnicu ogledajmo se u životnim križevima onih o kojima otac Ante piše i njegovom križnom putu kojim je prošao kroz Bengaliju.
»Tvoje Evanđelje, tvoja blaga vijest, jest Križ. Raširenim rukama, rukama probodenima, ti oko sebe okupljaš narode svijeta.
Božanski misionaru, daj, daj rasvijetli naša srca i naše duše da spoznamo tu veliku istinu da je samo Križ jedina nada spasenja svijeta. Čuvaj nas na kalvariji s Marijom, svojom i našom Majkom!
Nju si nam dao za Majku sa svoga prvog kalvarijskog oltara. I sada te molimo, čuvaj nas zajedno s njom, Majkom i Kraljicom mučenika, Kraljicom apostola i misionara!
Čuvaj nas, da ljubeći tebe, uzmognemo poput tebe raširenim i probodenim rukama i srcem, probodenim kopljem ljubavi, moliti svoju životnu misijsku molitvu za čitav svijet.«
Otac Ante Gabrić
Molimo s ocem Antom, molimo se njemu, za njega i postupak proglašenja blaženim.
Nastavimo i dalje moliti za našu Crkvu, za dobre pastire, misionare i misionarke, naše obitelji, nerođene, napuštene, posebno bolesne, za kraj pandemije, rat u Ukrajini i sve naše nakane koje posebno stavljamo u ovu devetnicu.
Želimo Vam uspješan, plodonosan i blagoslovljen hod kroz Devetnicu!


Oče Ante moli za nas!

Radio Marija

18:30 Sveta misa – prijenos devetnice za blagdan sv. Mihaela; četvrtoga dana devetnice misno slavlje predvodi fra Petar Grubišić, župnik i upravitelj samostana sv. Franje Asiškog u Rijeci
19:40 Glazba
20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić: Poglavar i voditelj u Bibliji na primjeru Abrahama, Jakova, Mirjam i Petra

Podsjetimo se ukratko na glavne, poznate podatke da nam pomognu još jednom poslušati i razumjeti Božju riječ kao nadahnuće, oslonac i izvor snage za...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.