image0 1
Hvaljen Isus i Marija!

Dragi molitelji devetnice i prijatelji našega misionara oca Ante Gabrića.

Evo nas u sedmoj devetnici, kolovozu mjesecu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji i njezinu Bezgrešnom srcu, mjesecu u kojem smo proslavili jednu od najvećih svetkovina, Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo – Veliku Gospu, Sinjsku Gospu, Gospu od Anđela, Gospu Snježnu, u nedjelju ćemo proslaviti Mariju Kraljicu Neba i Zemlje kojoj se najviše utječemo i koja nas neprestano zagovara kod svoga Sina.

Ljetni nas mjeseci pozivaju na odmor i zasigurno smo svi u vremenu godišnjih odmora. Odmor nam je potreban i ne smijemo ga zanemariti. I Isus nas poziva na odmor. Uz naše obitelji, prijatelje, daleko od buke, u tišini, pronađimo vrijeme za sebe uz Gospodina. Uz svakodnevne molitve, Svetu misu, čitanje Svetog pisma i uz duhovno blago pisama oca Ante, njegovih molitvi, ponovno prođimo s ocem Antom njegovom Bengalijom. Dajmo prostora unutarnjoj molitvi kojom nas uči otac Ante i koja nam je potrebna kako bi i u nama samima Bog mogao djelovati.

»Mislim da bez molitve ne može biti ne samo svećenički život, nego ni život drugog kršćanina. Možete staviti i najljepše žarulje, ali neće biti svjetla ako električne instalacije nisu uključene u centralu. Proživljavati »Očenaš«, misni »Očenaš«, misionarski »Očenaš!«. Nisu to tek puste riječi. To su riječi života.«

Otac Ante

Molitve su naše instalacije koje se napajaju u Božjoj blizini. Bez molitve nema pravoga kršćanskog života. Preko molitve možemo upoznati Boga i tek tada nam srce može postati raspoloživo za Božje djelovanje.

Bog žudi za nama i našom ljubavlju mnogo više nego što mi žudimo za Njim.

Oživimo u nama nebeske darove, pečat dara Duha Svetoga, zapalimo ga poput oca Ante da u nama gori da i nas zahvati oganj Duha Svetoga kako bismo se mijenjali, bili pravi kršćani, bili sveti jer smo na svetost pozvani.

Poput oca Ante dopustimo da postanemo jedno s Kristom, da Krist boravi u nama i oblikuje život po sebi, da započnemo živjeti i ljubiti onako kako je ljubio naš otac Ante.

Molimo s ocem Antom, molimo se njemu, za njega i postupak proglašenja blaženim.

Nastavimo i dalje moliti za našu Crkvu, za dobre pastire, naše obitelji, nerođene, napuštene, posebno bolesne i sve naše nakane koje posebno stavljamo u ovu devetnicu.

»Sigurno je teško živjeti daleko od grijeha, ali tu se krije sreća, sreća, čiste savjesti. Samo čistim srcem možemo primiti u sebe dar Isusove ljubavi i ljubiti druge ljubavlju Srca Isusova.« o. Ante

Želimo Vam uspješan, plodonosan i blagoslovljen hod kroz Devetnicu!

Oče Ante moli za nas!


Izvor: Životni put jednog misionara (1.,2.,3. i 4. dio), Juraj Gusić, DI

Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)©

*zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

10:30 Zajedno s Kristom - mons. Zvonimir Sekelj
11:15 Glazba
11:35 Virovitička panorama - ur. i vod.: Božidar Biondić
11:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.