25 godina Radio Marije

devetnica gabrić dan 5 web

»SVJETLO DA RASVIJETLI POGANE ...«

Šesta devetnica od 20. do 28. srpnja 2022.


VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

PETI DAN

OTROVNICA MI JE PALA NA RUKU

Na ruku mi je pala ljuta otrovnica »bora«. Pala je sa zastora na prozoru baš uz ormar s kojeg mi je jedna lanjske godine pala na glavu.

Nakon strašne vrućine počele su tropske kiše, pa i zmije traže suha mjesta. Upravo je nevjerojatno kako se penju na stabla, na ravne i skliske bambuse i na ravne zidove kuća.

Zastor na prozoru bio je podignut i zamotan. Ja s jedne strane vučem i govorim s katehistom, kad li on zavika: »Šap, šap! Zmija, zmija!« I prije nego što sam se mogao okrenuti, šarovka je sa zastora skočila na moju ruku. Iako se čovjek malo-pomalo priuči i na tu nevolju, zmija ostaje zmija, a i Ante Ante! Pa se kosa malo naježila, no srce nije prestalo kucati.

Zavitlah rukom i šarovka odleti prema zidu i sruši se na pod. Podiže glavu i poče je njihati amo-tamo. Ali prije nego što je opet mogla zaskočiti, zatukao sam je štapom.

Opasne su te zmije, no dobri naši anđeli čuvari paze na nas. Uz nas su i vaše dnevne molitve i žrtve. Koliko puta valja po noći kroz blato i vodu bosonog. Moram ipak priznati da katkad štošta i zagrize.

Kad sam se na blagdan sv. Ante vraćao iz sela Piprekhalija, morali smo preko isušenih rižinih polja ići. Od silne suše polja su popucana. U tim rupama ima dosta zmija. U toj vrućini i one vire van i tu je opasnost da čovjek na njih stane. Kad smo se Geno i ja približavali selu Sat Nomberu, osjetih žestoku bol u velikom prstu desne noge. Od boli zaskočih. Geno me uhvatio za ruku. Prst je počeo crvenjeti. Gori kao vatra. Pregledali smo one pukotine da vidimo da li je gdje koja zmija. Nismo ništa mogli naći. Zajedno se pomolismo. Ja blagoslovili križem desnu nogu, i mi mirno nastavismo put. No boli kao da su sve veće. Ne samo prst, nego i noga je počela otjecati. Onda ja pomislih na tolike dobre suradnike i suradnice koji će se, sigurno, danas na dan sv. Ante bar kojim »amenom« sjetiti oca Ante u Bengaliji. A da vam istinu reknem, i dragom svojem sv. Anti sam malo »namignuo« i rekao da zmije ipak ne bi smjele tako što raditi baš na dan sv. Ante, i to još Antima! I tko ne, ako neće sv. Ante... svojem Anti...

Vratio sam se ja zdrav i veseo u Maria Polli, hvala svetom Anti! I prst i noga, sve se putem smirilo, i ja, čim sam stigao, mogao sam odslužiti svetu misu za sestre, dječicu i župljane, koji su čekali u crkvi. Dakako, i ja sam se i svih vas sjetio kod oltara ...

Vaš otac Ante

Maria Polli, srpanj 1979.

(Poslano za Glasnik Srca Isusova i Marijina, 17. srpnja 1979.)


Molitva

Oče Nebeski izvore svakog dobra, daj da te častimo i uzljubimo poput oca Ante i svih Antinih siromaha koji su toliko čeznuli za Tobom. Daj da po njegovu primjeru i mi u našim obiteljima, radnom mjestu, među prijateljima častimo Tebe i Tvoju Predragocjenu Krv.

Posebno te molimo za sve one koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici (navesti ime).

Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.

Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.

Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!


Molitva Gospodinu

Gospodine

Odmori one koji su u brizi.

Blagoslovi umiruće.

Umiri one koje pate.

Smiluj se ožalošćenima.

Zaštiti one koje su u tvojoj slavi poradi ljubavi svoje.

O Isuse, za njih te molim,

za te sudionike tvoje kalvarijske žrtve da im dadeš snage i jakosti,

i još više, da im dadeš veselja i radosti u njihovim bolima.

Amen

otac Ante

 

Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

 

Izvor: Životni put jednog misionara (1.,2.,3. i 4. dio), Juraj Gusić, DI

Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)©

*zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

21:01 Snaga Hrvatske - gost: Ivo Đogaš, predsjednik udruge dragovoljaca i veterana 101. bosanskobrodske brigade; ur. i vod.: Andrej Paulus
22:00 Najava sutrašnjeg programa
22:05 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

P. Niko Bilić - komentar uz današnje evanđelje: Molitva za svadbeno ruho (Mt 22,1-14)

  uz današnje Evanđelje: četvrtak 20. tjedna; 28. nedjelja (A). Jaganjče Božji, sveti, nisam dostojan doći na tvoju gozbu. Otac je sve pripravio, a ti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.