ljubav nije ljubljena naslovna

"Po velikoj dobroti svojoj, Gospodine, ti me usliši u vrijeme milosti."

Iza nas je vrijeme korizme koje nas dovodi do vrhunca – slavlja Velikog tjedna u kojem smo pozvani na još dublji i intenzivniji način razmatrati Isusovo poniženje, žrtvu, patnju, muku i smrt na križu. Cijela korizma bila nam je prožeta pokorom kojoj je bio cilj voditi nas sjaju Uskrsnuća. Pokora je ta koja nas pročišćava, vraća k Bogu i donosi mir. Je li se to dogodilo meni koja čitam ove retke i tebi, brate i sestro, koji slušate ove poticajne misli iz dubine mojeg srca?

Kroz minulih četrdeset dana imali smo priliku iz dana u dan oslanjati se dobrotu Gospodnju; u ovo vrijeme milosti uranjati svoj duh u u Kristovu patnju i moliti da nas usliši; da nam stvori novo srce, da nas obrati u ovo vrijeme milosti. Razmatrali smo Isusovo povlačenje u molitvu, osluškivali razgovore, promatrali Njegovo djelovanje. Otkrivao nam je Isus svoju logiku. On, premda je Bog, ništa ne čini bez Oca. Njegova molitva i govor uvijek su prožeti Očevom voljom, voljom Onoga koji ga posla, bez kojeg ne može i ne želi ništa učiniti.

U evanđelju po Ivanu, čiji nas je navještaj pratio zadnja dva tjedna korizme, više se puta ponavljala rečenica: nije još došao njegov čas. Tolika je čuda učinio, tolike ljude susretao, s tolikima razgovarao i molio, a njegov čas još nije došao. Koji je to čas? Isusov čas je na križu. Vrhunac proslave. Sva čuda i svo javno djelovanje vodili su k vrhuncu proslave - križu. Kad je bio uzdignut,. Od tada njegova poslušnost i predanje stoji kao znak, kao lijek. U najvećim mukama, boli, nepravdi, poniženju došao je njegov čas - ispunjenje volje Očeve. Otkupnina je plaćena, oslobođeni smo jer je Isus bio poslušan do smrti!

Kakva je bila moja molitva u korizmi? Molila sam Gospodina da mi usliši određenu nakanu jer sam postila, molila ili činila određena djela pokore nije molitva kakvom nas je učio Isus. Budi volja tvoja - to je ono što želim živjeti, volju Očevu i moliti da imam otvoreno srce kojim ću prepoznati i prihvaćati Očevu volju unatoč svom sebeljublju.
Vrijeme korizme je bilo nam je darovano da i mi, nasljedujući Krista, možemo učiniti žrtvu, prelomiti u sebi vlastitu volju i darujući sebe do kraja. Nema boljeg i jasnijeg načina za iskazivanje ljubavi i pripadnosti Bogu. Gospodin nam je u ovom milosnom vremenu darivao svakim novim danom po velikoj dobroti svojoj, nove prilike. Svaki dan bio je prilika umirati sebi, da a živjeti Njemu – Kristu Spasitelju. Svaki dan nam Gospodin daje priliku živjeti i odabirati Njega.

Svaki post, žrtva, odricanje u korizmi i poslije korizme, ako je učinjen iz ljubavi i u želji da sva svoja osjetila usmjerimo k traženju Božje volje, doći ćemo u vrijeme milosti kada ćemo drugačije koračati svojom Golgotom i drugačije gledati križ.

Zagledani u Kristov križ upijajmo snagu trpljenja, predanja i molitve. Bog ne ostavlja svoje. Osluškujući volju Oca Nebeskog primamo snagu živjeti i biti prepoznati kao Njegovi suputnici na Golgoti. Tiho, bez osude, ponizno i strpljivo u iščekivanju Uskrsa.

Bili vam Duhom ispunjeni dani vazmenog trodnevlja.

 

  s. M. Zrinka Šutalo, Sestre Služavke Maloga Isusa

slušaj razmatranje korizma

Radio Marija

00:30 Velikani hrvatske povijesti - tema: Ferdo Rožić i njegovi doprinosi duhovnoj obnovi naroda na područjma kulture i prosvjete; ur. i vod.: dr. sc. Agneza Szabo
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Otajstva svjetla
02:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.