devetnica gabrić 2024 02 2

VELIKA DEVETNICA U ČAST SLUGE BOŽJEGA OCA ANTE GABRIĆA
»OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA«
20. - 28. veljače 2024.

 

2. DAN

IZ KALKUTE U HAZARIBAGH

Bilo je već vrijeme polaska, ali šofer spava kao top. Gazde autobusa nema, jer obilazi okolo po stanici i traži još koju ptičicu za svoj pretpotopni autobus. U trećem i četvrtom razredu sve je mirno. Narod se izvalio po podu, pa spava, no kod nas se ne može, jer je pretijesno. Jedan moj bliži prijatelj zapravo je i pokušao, no glava mu je neprestano padala na moja leđa, i onda bi se, naravno, jadnik probudio, kad bi se nabo na moje kosti! Prvi put sam se uplašio. Mislio sam da je kakva japanska bomba ... Nego, meni već bilo dosta tog čekanja. U onom mraku tražio sam gdje je truba, no na sreću se probudio šofer. Još oko 15 minuta, pa je sve bilo spremno za polazak. Uto je stigao i gazda sa stanice. Sjede na šoferovo mjesto i dade znak nekome momčiću, da navije auto. To su još one moderne marke, što se naprijed navijaju! Okreni jednom, dvaput, deset puta, ali ne hvata i ne hvata. Gazda viče, mladić malo da ne izduši od velikog okretanja. Nakon 5 minuta počela je »frka« raditi. Pomakosmo se s mjesta, no na našu nesreću, junački smo grunuli u nekakav zid, kojega »nadšofer« nije predvidio. Dvaput smo bili u opasnosti da sletimo s ceste. Inače je prvi dio puta sretno prošao.

Iza tri i pol minute auto se svečano zaustavi. Plemeniti gazda i šofer izađoše. Čudno se pogledamo, što bi to moglo značiti. Nađe se, dapače, nekakav junak, te se usudi upitati:

»Gospodo, što to znači, da smo se već sada zaustavili?«

»Gospodine, mi idemo popiti kavu!« bio je jednostavan odgovor.

Strpljen, spašen... Prođe 10, 15, 20 minuta, a oni još uvijek uz kavu. Pomislio sam da su načeli kakvo bure. No i to se završilo i vodstvo autobusa preuze obični šofer, koji je bio mnogo vještiji od svoga gazde. Pritisnuo je do daske, da bar donekle nadoknadi izgubljeno vrijeme.

Na prvoj stanici ušao je neki Indijac. Mjesta zapravo nije bilo, no to se nikada ne pita. Stisni se za pola ti, neka to isto učini i tvoj susjed, pa je mjesto za jednoga osigurano. Ali smo brzo platili tu svoju velikodušnost. Iza desetak minuta taj se gospodin sjetio da je nešto ostavio na stanici. Podigao je otraga toliku viku, te sam pomislio da ga živa deru. Šofer zaustavi svoje »drmalo« i onaj poleti kao vila natrag.

Baš smo čekali pred kućicom nekog muslimana. Bilo je rano jutro. On se glasno molio ne obazirući se na nas. Pomislio sam na mnoge katolike, koji nikada ne bi nešto slično učinili. Stidjeli bi se ljudi, a niti im je na kraj pameti da dan započnu molitvom na usnama. Kasnije je sve išlo u redu. Prolazili smo kroz guste šume. I tigrovi se ovdje lako susretnu, no ovaj put nije došao ni jedan. Sigurno su čuli da se ja vozim, pa su od straha ostali u svojim skrovištima…

Ante Gabrić, DI

MOLITVA za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo… po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

10:30 Sedma u Duhu i s duhom – emsiija učenika VII. opće gimnazije u Zagrebu; ur. i vod.: Tihana Arbanas
11:15 Glazba
11:35 Virovitička panorama - ur. i vod.: Božidar Biondić
11:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Danas je 124. rođendan Danice Širole - Tko je bila "hrvatska Mala Terezija"?

Danas je 124. rođendan Danice Širola. Tko je bila Danica? Djevojka, učiteljica, koja je silno željela stupiti u samostan. Rođena je u Karlovcu 18....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.