IMG 9988

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 7. siječnja 2024. biskup Antun Škvorčević predvodio je slavlje božićnog blagoslova Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi, u čijem sastavu su Svećenički dom s umirovljenim svećenicima i onima koji djeluju u središnjim biskupijskim ustanovama, Kolegij u kojem borave svećenički aspiranti i drugi srednjoškolci te zajednica Marijinih sestara od čudotvorne medaljice.

Molitveno slavlje započelo je u kapeli Svećeničkog doma. Biskup je pozdravio nazočne na čelu s ravnateljem Doma Ivicom Žuljevićem i ravnateljem Kolegija Tomislavom Dokozom i upitao ih jesu li primijetili da i u novoj godini nosimo u sebi neke životne nedorečenosti, nešto što traži drugoga – koga, ako ne Boga? Kazao je da ovim činom blagoslova Doma i svih koji u njemu stanuju želimo zazvati Božju blizinu za naše nemoći, za svjetlo u mraku, radost u tuzi, utjehu u žalosti i za još puno toga drugoga što možemo primiti samo od njega.

Polazeći od naviještenog ulomka iz Poslanice Rimljanima, biskup je spomenuo kako se apostol Pavao služi brojnim imperativima. Uvjerava Rimljane da kršćanin nije čovjek koji isključivo od Boga nešto očekuje, nego je pozvan ostvarivati konkretne zadaće u svojoj svakodnevici. Postoji, naime, svijet Božjih mogućnosti u koji valja ozbiljno povjerovati, a potom još ozbiljnije s Bogom surađivati da se one ostvare. Napomenuo je da postoje pravila dobrog građanskog ponašanja, ali i pravila dobrog vjerničkog ponašanja, koja očituju da je njihov život drugačiji od onih koji ne računaju s Bogom. Ustvrdio je kako je ovo slavlje naše svjedočanstvo da ponajprije računamo s Bogom, a onda da se želimo ponašati po njegovu naumu o nama. Istaknuo je kako u pozadini naviještenih Pavlovih riječi susrećemo Božji koncept o čovjeku i životu. Godina koja je započela bit će blagoslovljena ukoliko svakodnevno polazimo od onoga što je Bog naumio s nama, od njegovih mogućnosti. On nam je u Isusu Kristu posvjedočio kako je uistinu s nama i u našim najtežim situacijama. Biskup je pozvao sudionike slavlja neka se obnove u toj vjeri, i zazovu Gospodina da ih prati u njihovu životnom hodu. Poželio je da koracima kojima će zajednički ići na ovom blagoslovu od sobe do sobe očituju kako ove godine žele kročiti s Bogom.

Nakon blagoslovne molitve biskup Antun je u pratnji učenika Kolegija i drugih sudionika slavlja prošao kroz sve prostorije Doma pape Ivana Pava II. i na njihove stanovnike zazvao Božji blagoslov. Slavlje je završilo u velikoj blagovaonici za zajedničkim stolom.

Izvor: Požeška biskupija

Radio Marija

20:15 Krunica - Otajstva svjetla
20:45 "LJUBAV NIJE LJUBLJENA" - korizmeno razmatranje s. Marije Hedvige Bliznac, klarise
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Iz tame u svijetlo - emisija zajednice Cenacolo - ur. i vod.: Ivka Malkoč Bastašić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Žedna mi je duša Boga, Boga živoga; o kada ću doći i lice Božje gledati? Posljednja tri dana razmatrali smo kako izgleda naš korizmeni hod koji je tek...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.