MG 0801

Božićni program Dječjega vrtića Sv. Marije Magdalene u Selima održan je u utorak, 19. prosinca u bogoslužnom prostoru župe Sela. Priredila su ga djeca s odgojiteljicama za rođenje Djeteta Isusa. Na program su pozvali svoje roditelje, djedove i bake, rodbinu i prijatelje koje su dočekali s velikim uzbuđenjem.

Odjevena u narodne nošnje djeca su izvodila pjesme i recitacije, sve u velikoj radosti i zajedništvu. U središtu je bila kolijevka s Djetetom Isusom i likovi Marije i Josipa u koje su se obukla djeca. Sve je na početku programa pozdravila ravnateljica s. Matea Faltak zahvalivši svima što se odazvali na Božićni program koji su djeca s ljubavlju pripremila. Djeca su pokazala koliko vole Božić i koliko ga željno iščekuju. Njihova dječja srca podsjetila su na sve one darove kojima možemo Isusa darivati, a to su: ljubav, dobrota, strpljivost, pažnja, suosjećanje, radost, mir, toplina i osmijeh.

Od početka došašća u vrtiću je zavladalo blagdansko ozračje, iz soba su odjekivali zvukovi prigodnih pjesama i recitacija koje su djeca marljivo i strpljivo uvježbavala za Božićni program. Različitim aktivnostima odgojiteljice su željele djeci, ali i roditeljima približiti radost iščekivanja Isusova rođenja. Božićnim ukrasima uređivala su zajedno sa svojim odgojiteljicama prostor. Izrađivala su adventski vijenac čije su svijeće odgojiteljice palile svaki ponedjeljak uz molitvu i pjesmu stvarajući ugodno predblagdansko ozračje zajedništva, pripadanja, međusobne povezanosti, prijateljstva, dobrote, zahvalnosti, darežljivosti i dijeljenja, što su i temeljne kršćanske vrijednosti.

Posebno su se veselila slatkom daru iz adventskoga kalendara koji ih je poticao da čine dobra djela. Zajedno s djecom odgajateljice su ostvarile projekt jaslica. Djeca su sama postavljala i slagala jaslice, kuće, naselja, polja sa stokom, pastire, štalicu, figure. Uoči spomendana sv. Lucije posadila su pšenicu, te svakog dana pratili njen napredak, izraslu pšenicu nosit će svojim kućama zajedno s božićnim čestitkama koje su vlastitim rukama izradili. Djeca su posvjedočila kako im je vrijeme zajedništva i iščekivanja Božića najljepše vrijeme u godini.

MG 0761

Božićni program završio je čašćenjem, darivanjem i čestitanjem u prostoru vrtića. Djeca su spontanošću i gestama izražavala prisnost i radost Božića u kojem je u središtu Dijete.

Na kraju je svima zahvalila ravnateljica s. Matea Faltak. „Rođenje Isusovo se čudesno lijepo slavi u našoj domovini Hrvatskoj. Hvala Vam što ste doprinijeli svojim dolaskom i nastupom, svojom blizinom i mirom da i ovdje u vrtiću bude lijepo i radosno slavlje. Ovih božićnih dana susrest ćemo mnogo dragih i dobrih osoba, izmijeniti lijepe darove, jer Božić je blagdan darivanja. Nikada nemojmo zaboraviti, Bog nam je dao najljepši dar – Isusa. Njegov mir, ljubav i radost bili u vašim srcima, donosili plodove u svakom domu i svakom susretu“, rekla je s. Matea. Zahvalila je svima koji su se uključili u humanitarnu akciju vrtića „Za Langov dom“ u kojoj se skupljalo za dom za starije i nemoćne u Mariji Gorici gdje su korisnici, starije i nemoćne osobe još u kontejnerima. Ukrase, čestitke i darove za akciju izrađivala su djeca s odgojiteljicama iz vrtića.

MG 0771

Bog nam je zaista bio bliz u Božićnom programu. Ispunio je crkvu i vrtić Sv. Marije Magdalene i sva srca koja su došla na slavlje. U našu je povijest Isus ušao skromno, zato je skromnost njegova dolaska zavrijedila najveće slavlje koje, i ovoga puta se pokazalo, najiskrenije znaju doživjeti i slaviti upravo djeca.

Izvor: Sisačka biskupija

Radio Marija

10:30 Razgovor o književnom djelu - tema: „Pisma iz tamnice“ - prikaz knjige dr. sc. Anđelka Mijatovića; ur. i vod.: Dorotea Milas, prof. i Vesela Mađerić, prof.
11:15 Glazba
12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas
12:15 Je’n – dva - tri i ... djeco, a sada vi! – emisija dječje glazbe

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.