CK AntunBogdan 18122023 4

Biskup Radoš susreo se s korisnicima, obiteljima, djelatnicima i volonterima Caritasovog Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu u ponedjeljak, 18. prosinca te s njima slavio misu.
Na misi su koncelebrirali generalni vikar Varaždinske biskupije i predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije vlč. Leonardo Šardi i biskupov tajnik vlč. Marko Domiter.

Na početku mise mons. Radoš rekao je kako će Gospodin sigurno doći nakon glasnog zaziva ulazne pjesme „Dođi, dođi nam Gospode“. „Posebno želimo da nam Bog svima podari ljubav, kako smo i pjevali. Dolazi onima koji ga ljube i koji ga trebaju“, poručio je.

U homiliji je istaknuo kako su najljepše one priče koje se vežu uz rođenje djeteta u obitelji te je tu napomenu povezao s Isusovim rođenjem te istaknuo kako bi Marija i Josip mogli ispričati najljepšu priču. „Kako nam Josip priča priču o Isusovom rođenju? On želi da osjetimo kako je ta priča ključni događaj našeg spasenja“, naglasio je biskup te tumačio događaj iz evanđeoskog odlomka u kojem se Josipu u snu ukazao anđeo.

CK AntunBogdan 18122023 6

Istaknuo je anđelove riječi Josipu: „Ne boj se“ te se obratio roditeljima djece koja su korisnici Dnevnog boravka „Dr. Antun Bogdan“. „Dragi roditelji, vjerujem da poput sv. Josipa imate puno neprospavanih noći, posebice kad je u pitanju ljubav prema djetetu. Od njegova rađanja, do dodatnih i neočekivanih teškoća koje se javljaju kroz život. Bog vam poručuje da se ne bojite teškoća. Bog vas voli jer ste njegovi prvi suradnici u podizanju tog djeteta. Puno je nepoznanica i prije i poslije rođenja, ali njih imamo svaki dan. Bog je onaj koji slaže stvari tako da se u nama rodi Bog, Emanuel, koji je s nama. Dragi roditelji, želim vam od srca da po vašoj djeci, kroz neprospavane noći, kroz sigurnost koju samo Bog može dati, da vam raste raspoloženje i uvjerenje koje je čvrsto i stvarno kao što su vaša djeca. Neka po vašoj djeci Bog ovog Božića uđe u vašu kuću, da osjetite da je s vama, odnosno s nama. Zahvalni smo Bogu što možemo u ovom trenutku doživjeti Božić koji nam dolazi u ovoj djeci i posebnoj obitelji koja zajedno hodi s Bogom. On uvijek daje potrebnu riječ i snagu da idete dalje“, poručio je mons. Radoš.

Na kraju mise ravnateljica Dnevnog boravka Kristina Novaković rekla je kako su u proteklih godinu dana uz pomoć ljudi otvorena srca nabavili novu opremu, usavršavali se u znaju i vještinama kako bi podigli svoje usluge i vještine na višu razinu. „2023. godinu možemo zaključiti s osjećajem ispunjenosti i duboke zahvalnosti. Hvala svima koji su nam pružali podršku“, poručila je Novaković. Dodala ja kako su njihovi korisnici, svojom jednostavnošću te puni radosti i iskrenosti, uvijek svjetlo na kraju dana. Zahvalila je roditeljima, volonterima i donatorima te svima koji ih podržavaju molitveno i djelatno. Svima je poželjela sretan Božić i svako dobro u novoj godini.

CK AntunBogdan 18122023 3

Biskup Radoš zahvalio je ravnateljici i djelatnicima na brizi i odgovornosti za djecu Dnevnog boravka te poželio blagoslovljen Božić korisnicima, njihovim obiteljima i djelatnicima. Zahvalio je i na prisutnosti i pomoći gradonačelnici grada Čakovca Ljerki Cividini te predstavnici Međimurske županije dr. sc. Sonji Tošić Grlač , pročelnici Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, koji na Caritasov dom gledaju kao kuću svjetla.

Tekst i foto: Branimir Gubić

Izvor: Varaždinska biskupija

Radio Marija

15:15 Krunica - Radosna otajstva
15:40 Glazba
16:00 Riječ Gospodnja - homilija o. Goce Kostova, glavnog urednika Radio Marije Makedonije
16:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Oprost Posljednja tri dana razmatrali smo kako izgleda naš korizmeni hod koji je tek započeo. Analizirali smo kakva je naša volja, a kakva bi trebala...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.