kursiljo job neri featured

De colores! Ne propustite najnoviju emisiju u ciklusu "Da radost vaša bude potpuna" o Kursilju - Malom tečaju radosnog kršćanstva - u kojoj smo govorili o prvom Kursilju za osobe s invaliditetom, održanom ove godine na otoku Krapnju.

11. prosinca u emisiji su nam se pridružili
Marijeta Peršić, tajnica udruge JOB, Kristina Terihaj, sudionica tečaja na Krapnju sudrugom JOB i Bruno Petrušić, teolog i filozof, volonter crkve sv. Filipa Nerija u Splitu. Emisiju uređuje i vodi Petra Ćurlin.

Udruga JOB

Udruga JOB humanitarna je neprofitna udruga za osmišljavanje života osobama s invaliditetom. Nastala je na blagdan Srca Isusova i Marijina 1999. godine. ”JOB” je samostalna, volonterska, nevladina, neprofitna organizacija koja okuplja osobe s i bez invaliditeta bez obzira na spol, dob, vjeroispovijest i ostale razlike. Udruga za sada broji 1700 članova iz Hrvatske, Slovenije i Francuske.

Volonteri sv. Filipa Nerija

Volonteri crkve sv. Filipa Nerija u Splitu od 2008. godine sredinom listopada organiziraju bolesničko hodočašće u Lourdes za osobe s posebnim potrebama, članovima njihovih obitelji i volontere – pratitelje. Put dug više od 2.000 kilometara u daleki, Lurd na četiri dana bio bi neostvariv san za mnoge bez Udruge Job.

Lourdes je izabran iz vrlo jednostavnog razloga – jer je to svetište namijenjeno upravo bolesnim osobama svih kategorija. To je bila želja Djevice Marije koja se ukazivala maloj Bernardici Soubirous u spilji Massabiell. Specifičnost Lurda je upravo ta što je cijelo svetište prilagođeno osobama s posebnim potrebama. A prisutnost Djevice Marije stvara jedno posebno ozračje.

kursiljo job analogue naslovna min

Uduga JOB u Rimu (lijevo); Kursiljo za osobe s invaliditetom na Krapnju (desno)

 

Što je Krapanj?

Na otoku Krapnju nasuprot Brodarice nalazi se mali raj na zemlji gdje Kursiljo već godinama održava duhovne obnove po uzoru na Kursiljo tečaj. Svake godine na Krapanj dolaze različite grupe: obitelji, branitelji, srednjoškolci, studenti, radnička mladež i osobe zrelije životne dobi.

Krapanj je "Otok tišine", stoga je idealno mjesto za odmoriti dušu i osluškivati Božje poticaje. Borova šuma u kojoj se odvija program Kursilja daje osjećaj zahvalnosti Gospodinu za prirodu koju nam je darovao i za jednostavnost života koji nam omogućuje da se usredotočimo na ono bitno, odnos s Gospodinom.

Kroz tjedan dana uz vodstvo svećenika i animatora, sudionici promišljaju o svojem životu i o Božjem djelovanju u njemu. Svaki dan slušaju teme i svjedočanstva bliska njihovom životu, razgovaraju o svojim iskustvima unutar malih grupa u povjerenju, zajedno i aktivno slave Euharistiju te provode jutra i večeri u zajedničkoj molitvi.

Nakon tjedan dana, sudionici osjećaju da ih veže jedan Duh koji nas čini obitelji, koji nas i potiče da se vratimo u svoju okolinu, svoju obitelj, posao, školu i društvo i da upravo tamo budemo Kristovi apostoli.

krapanj analogue vrt min Kako se prijaviti na tečajeve?

Sve potrebne informacije o tečajevima i prijavi možete pronaći na službenoj stranici

  Kursiljo Hrvatska - Mali tečaj radosnog kršćanstva

Također možete pratiti novosti o događanjima i aktivnostima u Kursilju na društvenim mrežama:

  Facebook - Kursiljo

  Instagram - @kursiljo

Na tečajeve se možete prijaviti i tako da se javite Ivani, tajnici Kursilja na broj telefona:

♥  091 722 43 42

 

Emisiju o Kursilju možete poslušati u arhivu emisija Radio Marije te na YouTube kanalu RadioMarijaHR:

 

Emisiju o Kursilju pratite svakog drugog ponedjeljka u mjesecu u 21:00 h.

Radio Marija

18:10 Molitva - Večernja
18:30 KORIZMENE SRIJEDE - duhovna priprava za Uskrs; misno slavlje predslavi fra Matija Marijić, OFM
19:00 KORIZMENE SRIJEDE - razmatranje: „Molitva – zajednička i osobna (u skrovitosti)“
19:30 KORIZMENE SRIJEDE - klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića - II. dan

VELIKA DEVETNICA U ČAST SLUGE BOŽJEGA OCA ANTE GABRIĆA »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« 20. - 28. veljače 2024.   2. DAN IZ KALKUTE U HAZARIBAGH Bilo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.