cenacolo 12 4 naslovna 1

Ne propustite prekrasna i moćna svjedočanstva u emisiji Zajednice Cenacolo "Iz tame u svjetlo".

4. prosinca u emisiji su gostovali Filip, Antun i Ivan, koje je Gospodin u Zajednici izveo iz tame u svjetlo te danas žive radost novog života na putu ozdravljenja. Emisiju je uredila i vodila Ivka Malkoč Bastašić.

"Poroci su bili jači, sve je padalo u vodu, sve do - 7. siječnja 2017.", priča Ivan. U tom je trenutku ostao posve sam, bez kontakta s majkom i sestrom. Osjećao se kao da je sve upropastio i toga je dana odlučio da više neće živjeti bez Krista.

"Doživio sam duboko obraćenje. Uzeo sam papir i olovku i počeo pisati sve svoje grijehe, počevši od danas do unazad , vratio sam se u trenutke kada sam imao deset godina. Krenuo sam s molitvom u borbu. Osjećao sam pomoć od Gospodina, kroz molitvu, kroz Riječ Božju, snove...i to mi je davalo forcu!" - Ivan

Iako je u molitvi bio suočen s količinom zla u svom životu, Ivan je osjećao da ga Gospodin čuje. Kako sam kaže, "zagrizao" je za Zajednicu, shvatio je da na putu kojim je krenuo ne može napredovati, a kamoli stići do cilja sam. Svake subote u noći od 2 do 3 u Zajednici je euharistijsko klanjanje s posebnom nakanom za sve mlade koji zabavu traže u grijehu.

"Živio sam život bez Krista i taj život mi se gadi. Koliko god sam zarađivao, bio sam nesretan... Danas sam sretan. Imam ljude koji me razumiju."

 
Antun je posvjedočio kako momci u Zajednici otkrivaju mnoge talente. "Ja sam izašao na pravi put, ali svjestan sam da ću se uvijek morati boriti, otvorio sam oči i od jednog slijepca, počeo realno gledati na svoj život.Čistim pogledom vidim sebe i oko sebe i to mi daje motivaciju, sretan sam zbog toga i svoje slabosti u korjenu režem... Ali ništa bez molitve."
 
 "Ako si u nekoj ovisnosti i ako lutaš, trebaš doći na neko mjesto da se nađeš, da se vratiš na tvorničke postavke." - Antun
"Osam mjeseci prije ulaska u zajednicu, kada sam prvi puta počeo živeći molitvu, probudila mi se savjet, nakon noćnog izlaska, dobio sam jasnu poruku od Gospodina da ili moram ići s Njime..ili...ne znam kako ce sve završiti. Kada sam došao u Zajednicu, shvatio sam da je to bio poziv doći u Zajednicu. Velika je privilegija biti u Zajednicu. S Trešnjevke sam. Mislim da ima tisuće mladih ljudi koji bi mogli pitati pomoć..."
Filip se prvi put susreo s drogom kada mu je bilo 13 godina. "Mrzio sam Boga. Mislio sam da mogu sve sam. Uzimao sam drogu kao keks, nisam mislio da je to problem... Bio sam dijete koje se drogira... Droga me uništila toliko da se nisam bez toga mogao ustati iz kreveta. To je bila prva stvar ujutro."
"Imao sam mjesec i pol dana Zajednice i momak s kojim sam se zbližio, otvorio, bio je prebačen u drugu kuću. Prvi puta sam plakao nakon valjda sedam godina. Išao sam u kapelu, kleknuo i rekao -" Bože daj da tog momka još jednom u životu vidim" i drugi dan sam bio prebačen u tu istu kuću gdje je on. Tu je taj susret i s Kristom... gdje sam povjerovao." - Filip

Emisiju poslušajte u našem arhivu te na YouTube kanalu RadioMarijaHR:


 

Naša će trojica gostiju s drugim članovima i članicama Zajednice sudjelovati u scenskom prikazu živih jaslica u sklopu Adventa u Zagrebu.

 "Opatovina me veže uz moj prošli život. Tamo smo znali započeti nekako naš program... Danas mogu nagovjestiti mladima na Opatovini, preko uloge anđela Gabrijela da Bog postoji i da radi velika čuda u našim životima i da je je život uz Njega puno lakši i u stavri jedini pravi put. Inače prvi kontakt koji sam dobio vezano za Zajednicu Cenacolo bile su upravo žive jaslice," kaže Antun.

 

Filip (anđeo), Antun (anđeo Gabrijel) i Ivan (sv.Josip) pozivaju vas da prisustvujete prikazu živih jaslica na Opatovini - program pogledajte na plakatu:

cenacolo jaslice 2023 plakat

 

Radio Marija

23:45 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:03 Glazba
00:30 Psihologija i duševno zdravlje - ur. i vod.: p. Mijo Nikić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.