sisak 2023 sv cecilija

Spomendan Svete Cecilije, zaštitnice glazbe i pjevanja, dana 22. studenog 2023. godine, proslavljen je u Župi Križ svečanim misnim slavljem kojeg su predvodili domaći župnik vlč. Božo Pinjuh i vlč. Dražan Mirčić, upravitelj župe sv. Maksimilijana biskupa Posavski Bregi.

Tom prigodom crkveni zbor Župe Uzvišenja Svetog Križa Križ ugostio je crkveni zbor Svetog Nikole iz Župe Dubrovčak Lijevi i crkveni zbor Župe Svetog Maksimilijana biskupa iz Župe Posavski Bregi.

Vlč. Božo Pinjuh, s radošću je pozdravio župnika Dražana Mirčića i pjevače, kao drage goste te svoj domaći zbor, čestitajući i zahvaljujući pjevačima na ganuću svakoga tko čuje njihove predivne glasove.

„Ovo je prilika da vam kažemo hvala za vaše pjevanje, za vaše srce puno radosti jer se to osjeća kad srcem pjevate. Zato smo danas i zajedno da još malo uživamo u vašem pjevanju, da se družimo i počastimo jer i to je vrlo važno za naše zajedništvo. Pjevate srcem i onda kad vam je teško i onda kad bi najradije plakali jer vas pogađaju životni križevi – i zato vam hvala. Euharistija je slavlje, a slavlja nema bez ljubavi i pjesme. Zborovi su znak da župna zajednica živi i neka nastavi živjeti kroz vaše pjevanje i dar, jer to je ono što darujete srcem. Važan je dar sluha, ali je važniji dar Duha Božjega u vama i zato je važno da ste uključeni u život župne zajednice, tj. budite primjer drugima. Vaš uspjeh nije u tome da vas samo hvale, vaš uspjeh je suza u oku vjernika i snaga u srcu koju mu dajete svojim pjevanjem. Hvala Isusu za darove koje vam je dao i hvala svima vama što ih darujete nama kroz liturgijsko pjevanje.“ istaknuo je vlč. Pinjuh, obraćajući se okupljenim članovima zborova.

Iz povišenog prostora kriške crkve, kora, tijekom svete mise, crkvom su se razlijegali Bogom dani glasovi pjevača, slaveći Boga i vjeru u Krista; pokazujući ujedno time da se povode riječima svetog Augustina da onaj „Tko pjeva dvostruko moli“.

Na svetoj misi pjevali su svi prisutni zborovi, a nakon misnog slavlja, svaki je od zborova darovao okupljene s po jednom skladbom po vlastitom izboru.

Srdačnu dobrodošlicu svojim gostima i svim vjernicima koji su se rado pridružili slavlju u čast nebeske zaštitnice crkvenog pjevanja i pjevača, članovi kriškog zbora začinili se bogatim domaćim delicijama, koje su u tu svrhu sami pripremili, a za svaku je pohvalu i primjer pravog prijateljstva i zajedništva među susjednim župama to što su dodatno zapjevali i rastali se s pjesmom obećavajući si međusobno više ovakvih druženja, na zahvalu i slavu Gospodinu.

Izvor: Sisačka biskupija

Radio Marija

15:40 Glazba
16:00 Riječ Gospodnja - homilija o. Goce Kostova, glavnog urednika Radio Marije Makedonije
16:45 Glazba
17:00 Zajednica kršćanskog života - gost-urednik: p. Niko Bilić; vod.: Anđa Jakovljević, prof.

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Oprost Posljednja tri dana razmatrali smo kako izgleda naš korizmeni hod koji je tek započeo. Analizirali smo kakva je naša volja, a kakva bi trebala...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.