Svečano misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u srijedu 15. studenog predslavio je preč. Ante Šiško, dekan i župnik Kraljice svete Krunice u Vođincima u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, rektorom Josipova svetišta. Pjevanje su animirali članovi župnog zbora iz Vođinaca predvođeni s. Tadijanom Iličić, članicom sestra Službenica Milosrđa.

231115 Vodinci 11 1

U prigodnoj homiliji preč. Šiško je opisao od kuda dolaze rekavši kako su Vođnici malo selo u srcu Slavonije nalaze se na pola puta između Vinkovaca i Đakova. "U našoj zajednici njegujemo pobožnost prema svetom Josipu dugi niz godina. Moji prethodnici na službi župnika su to njegovali, a ja sam kao župnik samo nastavio. Posebno njegujemo veliku devetnicu uoči svetkovine svetog Josipa kada na poseban način svake srijede molimo za razne interesne skupine: za branitelje, bolesnike, razvedene itd. U našoj Župi djeluju i dva molitvena vjenčića Prečistog Srca Josipova koji su jako aktivni i sastajemo se svaku zadnju srijedu u mjesecu na zajedničku molitvu, pobožnost i susret. Naš dolazak danas je zapravo zahvala svetom Josipu za tolike milosti koje smo primili svi mi u našoj zajednici, u našim obiteljima i stoga smo došli večeras ovdje da zajedno možemo reći svetom Josipu hvala i preporučiti se i nadalje u njegov moćni nebeski zagovor", istaknuo je preč. Šiško.

"Gledam vas večeras ovdje u velikom broju. Zbog čega ste večeras došli svetom Josipu? Mnogi od nas dolaze svetom Josipu da tražimo nešto, a bilo bi lijepo da dođemo i da zahvaljujemo po njegovom zagovoru na tolikom milostima koje se događaju u našem životu. I kada se dogode neke velike stvari ili neka čudesa u našem životu nažalost prebrzo zaboravljamo Božja dobročinstva. Stoga dopustimo Gospodinu da kroz ovu svetu misu zahvati naše živote. Kako je bitno da budemo radosni pričesnici i samim time da budemo radosni zahvalnici na onim milostima koje smo primili po otajstvu koje nam nudi majka Crkva na ovom mjestu gdje dolaze hodočasnici iz cijeloga svijeta u kolonama", rekao je preč. Šiško.

231115 Vodinci 38

Propovjednik je naglasio kako je potrebno "učiti od svetog Josipa kako biti zahvalan Bogu, kako biti vjeran Bogu i njegovoj ljubavi" te nadodao da je danas "potrebno duhovno očinstvo svetoga Josipa kako bismo zaštitili brak i obitelj koji su tako jako potkopani. Masovni su razmjeri napada na značenje braka, na muškost, na ženstvenost, na svetost braka i ljudskog života kao nikada do sada. Danas nam je potrebno duhovno očinstvo svetoga Josipa za ovu našu lijepu, najljepšu, vjerujte mi – šesnaest godina sam živio izvan Hrvatske u raznim zemljama pa i na Madagaskaru, najljepšu domovinu Hrvatsku čiji je on zaštitnik. Napose u ovim danima koji su pred nama, kada se navršava trideset i druga obljetnica od ratnog stradanja lijepog našeg grada Vukovara, Podunavlja, Škabrnje i drugih mjesta tijekom Domovinskog rata koji su i nastradali. U ovim teškim vremenima neka sveti Josip izmoli toliko potreban mir našem hrvatskom narodu i svim narodima svijeta. Pogledajte što se događa oko nas od Bliskog Istoka pa sve do Ukrajine. Kako bismo po njegovom zagovoru pred Presvetim Srcem Isusovim ostali vjerni Isusu Kristu i katoličkoj Crkvi. U vremenu ove nevolje i zbunjenosti pozovimo svi zajedno svetoga Josipa, tihog, ali snažnog branitelja svete Crkve", zaključio je preč. Šiško.

Župa BDM Snježne
Foto: Josip Vuković

Izvor: Zagrebačka nadbiskupija

Radio Marija

20:15 Krunica - Radosna otajstva
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Ne brinite se tjeskobno! - ur. i vod.: Ante Belić
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.