2311 Animatori instruktori nasl

Prvi od četiri vikend susreta Temeljne formacije animatora održan je od 3. do 5. studenoga u prostorijama Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku, a na njemu je sudjelovalo sedamdesetak mladih sa župa Dubrovačke biskupije te dvadesetak animatora instruktora i specijalaca koji su dvanaestu generaciju animatora vodili kroz ovaj susret.

Glavna tema prvog vikenda je bila „Animacija: Tko? Što? Zašto?” kojom su se polaznici pobliže upoznali s načinom i razlogom rada animatora. Uz zabavu, ples, radionice i molitve sudionici su upoznali zajednicu animatora Dubrovačke biskupije i jedan od načina njihova djelovanja među mladima.

Ciljevi prvog vikenda Škole animatora bili su međusobno upoznavanje polaznika, upoznavanje sudionika s načinom rada animatora, s instruktorima i specijalcima, poticanje zajedništva, stjecanje informacija o animaciji i animiranju. Kroz sve to razmišljali su o osobnom razvoju, upoznavanju samog sebe, osobnoj osjećajnosti i duhovnosti.

U nedjelju 5. studenog animatori su sudjelovali na misnom slavlju u dubrovačkoj katedrali koje je predvodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Na misi su koncelebrirali katedralni župnik don Marin Lučić i predsjednik Vijeća za mlade i voditelj Ureda za mlade Dubrovačke biskupije don Ivo Markić, a asistirali su đakoni don Tomislav Sikavica i don Petar Markić.

U propovijedi je dubrovački biskup protumačio poruke nedjeljnih čitanja te potaknuo vjernike da slušaju što Gospodin govori putem svoje riječi. Isus nam danas pokušava pomoći razumjeti što je to farizejizam ili dvoličnost, kazao je biskup navodeći evanđeoske riječi o govorenju, a ne činjenju onoga što se govori. Potaknuo je također okupljene da u Isusu prepoznaju svoga Učitelja.

Nakon mise uslijedila je svečana dodjela certifikata za animatore koji su u vrijeme i nakon pandemije završili Opću specijalizaciju animatora instruktora te je tako Dubrovačka biskupija postala bogatija za trinaest novih animatora instruktora, onih koji će u budućnosti organizirati i realizirati Školu animatora i druge programe za mlade u Dubrovačkoj biskupiji.

Novi animatori instruktori Dubrovačke biskupije su: Ivana Andričić, Marin Džamarija, Kristina Jozić, Leona Leto, Krešimir Marić, Iva Marković, Nikolina Tomašević, Marijana Bušković, Karla Gabrieri, Sven Fišić, Luciana Lonac, Jelena Kordić i Josipa Vuković.

“Čestitamo novim animatorima instruktorima i želimo im sve najbolje u daljnjem radu s ostalim mladim ljudima koji dolaze na njihova mjesta. Neka svoje znanje i trag ostave na sljedećim generacijama animatora”, poželjeli su im iz Vijeća za mlade.

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije te Salezijanske obitelji, a mlade sljedeći vikend susret očekuje već u prosincu.

Vijeće za mlade

Izvor: Dubrovačka biskupija

Radio Marija

10:30 Sveta misa - prijenos iz bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu
11:30 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - poslušajte razmatranje za 8.12.2023.

Svakoga dana u 7:45 h pratite adventska razmatranja svećenika zajednice Omnia Deo - "Dođi, Gospodine Isuse." Reprize možete pratiti u 19:45 h....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.