smn naslovno sample

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić donio je odluke glede dijecezanskih svećenika i središnjih ustanova.

Banić, mons. Pavao, kanonik: razrješuje se službe župnika Župe sv. Marke ev., Makarska i Župe sv. Ivana Krstitelja, Makar-Kotišina, a imenuje se duhovnim asistentom u Svetištu Gospe Lurdske, Vepric.

Bavčević, don Alojzije: razrješuje se službe duhovnoga asistenta u Svetištu Gospe Lurdske, Vepric, i stavlja se u stanje mira.

Bezina, don Ivo: razrješuje se službe duhovnika Nadbiskupskoga sjemeništa u Splitu i službe upravitelja Župe Presvetoga Trojstva, Sitno Donje, a imenuje ravnateljem Nadbiskupskoga sjemeništa u Splitu.

Bodrožić, don Stipan: razrješuje se službe župnika Župe Gospe od Anđela, Trogir, a imenuje se župnikom Župe Uznesenja BDM, Blato n/C, i župnim upraviteljem Župe Uznesenja BDM, Podgrađe, sa svim pravima i obvezama župnika.

Goleš, don Igor, mladomisnik: imenuje se župnim vikarom u župama sv. Nikole b., Metković, Borovci i Nova Sela n/N.

Kovačević, don Danko: nakon uspješno završenoga licencijatskog studija društvene komunikacije na Papinskom sveučilištu Svetoga Križa u Rimu imenuje se vicerektorom u Centralnomu bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Lovrinčević, don Jure: razrješuje se službe župnoga vikara Župe sv. Marke ev., Makarska, a imenuje župnikom iste župe te župnim upraviteljem Župe sv. Ivana Krstitelja, Makar-Kotišina, sa svim pravima i obvezama župnika.

Ljubas, don Stipe: razrješuje se službe župnika Župe sv. Mihovil ark., Trilj, i službe dekana Cetinskoga dekanata, te mu se daje bolovanje.

Mamić, don Ivan, mladomisnik: razrješuje se službe prefekta u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu, a imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Marka ev., Makarska.

Maršić, don Danijel, mladomisnik: imenuje se župnim vikarom u Župi sv. Josipa, Split-Mertojak.

Mikačić, don Nikola: razrješuje se službe župnika Župe Gospe od Zdravlja, Podstrana, a imenuje se župnikom Župe Gospe od Anđela, Trogir.

Prkut, don Dino: razrješuje se službe župnoga vikara u župama sv. Nikole b., Metković, Borovci i Nova Sela n/N, a imenuje se župnikom Župe Uznesenja BDM, Rogoznica.

Ribičić, don Nediljko: razrješuje se službe župnika župe sv. Antuna Padovanskoga, Svib, i stavlja u stanje mira.

Šakić, don Mirko: razrješuje se službe župnoga vikara Župe sv. Josipa, Split-Mertojak, a imenuje se župnikom Župe Gospe od Zdravlja, Podstrana.

Šesto, don Ivan, mladomisnik: imenuje se župnim vikarom u Župi Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka.

Vidović, don Radojko, prepozit Prvostolnoga kaptola: razrješuje se službe župnika Župe Uznesenja BDM, Rogoznica, a imenuje se župnikom Župe sv. Matije ap., Split – Ravne Njive.

Volarević, don Slavko: razrješuje se službe župnoga vikara u Župi Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka, a imenuje se župnikom Župe sv. Mihovil ark., Trilj.

Vrdoljak, don Ivan: razrješuje se službe župnika Župe Uznesenja BDM, Podgrađe, i službe župnoga upravitelja Župe Uznesenja BDM, Blato n/C, a imenuje se župnikom Župe Presvetoga Trojstva, Sitno Donje.

Vrdoljak, mons. Jure, kanonik: razrješuje se službe župnika Župe sv. Mateja ap., Split – Ravne Njive, a imenuje se duhovnikom Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu te nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral ministranata.

Pastoral mladih i studenata: Uzimajući u obzir vrlo dobra iskustva drugih biskupija, a osobito narav i zahtjevnost pastorala mladih i pastorala studenata te imajući u vidu dobro mjesne Crkve, don Antun Mate Antunović razrješuje se službe župnoga vikara Župe Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka, službe pomoćnika kapelana za mlade i službe pomoćnika studentskoga kapelana te se imenuje studentskim kapelanom Sveučilišta u Splitu, dok se don Ivan Terze razrješuje iste službe te nastavlja obavljati službe župnika Župe Presvetoga Srca Isusova, Split-Visoka, i nadbiskupijskoga povjerenika za pastoral mladih.

Centralno bogoslovno sjemenište: Dosadašnja odgojiteljska ekipa razrješuje se na osobni zahtjev, a imenuju se don Vedran Torić za rektora, don Danko Kovačević za vicerektora i kanonik mons. Jure Vrdoljak za duhovnika.

Nadbiskupski arhiv: S danom 1. listopada 2023. razrješuje se dosadašnji voditelj prof. dr. sc. don Slavko Kovačić i stavlja u stanje mira, a za novoga voditelja imenuje se dosadašnji arhivar g. Ivan Balta, laik.

Ako nije naznačeno drugačije, svi navedeni dekreti stupili su na snagu 16. kolovoza 2023. godine.

Split, iz Ureda Nadbiskupa, 29. kolovoza 2023. god.

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

10:15 Glazba
10:30 Školski sat - predstavljamo OŠ Augusta Cesarca u Špišić Bukovici; gosti: ravnateljica Ivana Simeunović, učitelji i učenici škole; ur. i vod.: Božidar Biondić
11:15 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.