pisma zatvorenika naslovna novo 12

Projekt Radio Marije „Majka milosrđa“ donosi Božju blizinu i nadu utamničenim osobama. Svakoga mjeseca u Italiji Radio Maria prenosi emisiju „Bio sam u zatvoru i vi ste me posjetili“, kojom koordinira vlč. Raffaele Grimaldi, generalni inspektor zatvorskih kapelana Italije. Projekt je prisutan u svim kaznionicama, kojih u Italiji ima više od 230, te je premašio sva očekivanja, o čemu svjedoče zatvorski dušobrižnici, volonteri u mobilnim studijima Radio Marije i same osobe lišene slobode:

 

„Molimo vas cijelim svojim srcima da nam pružite novu priliku i molite za nas“

Draga braćo i sestre,

oduvijek sam vjernik, premda nisam išao redovito na Svetu misu. Moram priznati da otkako sam u zatvoru – sada već oko 10 mjeseci - vjera mi je ojačala. Svako jutro molim krunicu uz radio, a svaku večer se moji cimeri i ja okupimo oko misnih čitanja i razmatramo Evanđelje.

31 mi je godina i još uvijek ne znam koliko ću dugo ostati u ovim tužnim zidinama. Nadam se da ću uskoro izaći i nastaviti putovanje koje sam započeo 2. lipnja kada sam se oženio. Otprilike četiri mjeseca kasnije, uhićen sam. Unatoč svemu ova teška vremena postaju vrijedna. U sebi pronalazim uvjerenje da naš Gospodin vidi sve i brine o svemu.

Zamolio bih vas uslugu, ako je moguće. Možete li jednu Svetu misu ili krunicu posvetiti svim zatvorenicima? Znamo da smo griješili, ali mnogi od nas osjećaju se zaboravljenima i zakinutima u svim pravima.

Molimo vas cijelim svojim srcima da nam pružite novu priliku i molite za nas.

– Roberto, iz zatvora u pokrajini Vibo Valentia

 

„Posebno se radujemo nedjeljama kada možemo čuti Evanđelje“

Ja sam četrdesetogodišnji dječak. Otkad sam u zatvoru počeo sam, zapravo slučajno, slušati vaše emisije. Kažem „zapravo slučajno“ zbog viška vremena ovdje u zatvoru i zasićenosti TV serijama, cimer i ja dobili smo radio-prijamnik i počeli mijenjati radio-stanice.

Na moje udivljenje, otkrili smo da je Radio Maria jedna od najzanimljivijih stanica na radiju. Program se ne sastoji od dosadnog i utabanog glazbenog fonda kao na ostalim talijanskim radio-postajama. Posebno se radujemo nedjeljama kada možemo čuti Evanđelje i nagovore koji su postali prava utjeha i vodič čuvajući živom našu nadu da smo sposobni ići putem istinske punine života.

– Carlo, iz zatvora u Tridentu

 

„Giovanni, ustani “

Draga udrugo Radio Maria,

upravo sam primio vaše pismo s krunicama, slikama naše Gospe i našeg Gospodina Isusa Krista: „Isus vjeruje u tebe.“

Hvala vam. Podijelio sam nekoliko krunica i svetih sličica sa zatvorenicima i nekoliko sam poslao kući svojoj djeci. Danju i noći zazivamo ime Isusovo. To je sve što radimo. Osjećam Njegovu prisutnost i vidim da i neki moji prijatelji žele sa mnom razgovarati kako bismo čuli Njegovu riječ. Trpim veliku bol i patnju jer sam u sebi pronašao prazninu koja se ne može ispuniti. Ali onda, u glavi čujem Božji glas kako mi govori, „Giovanni, ustani “. Tako, počinjem moliti. Čitam Riječ Gospodina našega Isusa Krista i osjećam se bolje. Molim da iskaže svoju slavu i podari svijetu nadu u dolazak novoga života. Jako patimo, i ja i moji prijatelji, ali tješi nas učenje vašeg programa. Nastojimo ljubiti jedni druge, kao što je Krist ljubio nas.

Vaša me podrška ispunjava radošću. Želim biti slobodan kako bih se pridružio udruzi poput vaše koja širi Riječ Gospodina našega Isusa Krista.

Giovanni, iz zatvora u napuljskoj četvrti Poggioreale

 



Svjetska obitelj Radio Marije godinama provodi evangelizacijski program u zatvorima Italije gdje nastoji približiti zatvorenike i zatvorenice Riječi Božjoj. Njihova iskustva i svjedočanstva prikupljena su u knjizi "Zaista ćete biti slobodni..."

Radio Marija

14:00 Musica sacra - ur. i vod.: Ksenija Sanjković
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega milosrđa
15:15 Krunica za nerođene

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.