pisma zatvorenika naslovna novo 8

Projekt Radio Marije „Majka milosrđa“ donosi Božju blizinu i nadu utamničenim osobama. Svakoga mjeseca u Italiji Radio Maria prenosi emisiju „Bio sam u zatvoru i vi ste me posjetili“, kojom koordinira vlč. Raffaele Grimaldi, generalni inspektor zatvorskih kapelana Italije. Projekt je prisutan u svim kaznionicama, kojih u Italiji ima više od 230, te je premašio sva očekivanja, o čemu svjedoče zatvorski dušobrižnici, volonteri u mobilnim studijima Radio Marije i same osobe lišene slobode: 

 

„Božja nam je Riječ Sunčeva svjetlost“

Hvala vam puno na divnim mislima. Dirnuta sam time da ste me se sjetili. Poslali ste mi upravo ono što sam željela: molitvenik i radio. Uvijek ću ih imati uza se, čak i kad, uz Božju pomoć, izađem odavde. Mogu ih držati i u svojoj torbi.

Božja nam je Riječ Sunčeva svjetlost. Tijekom dugih godina provedenih ovdje uspjela sam pronaći unutarnje pomirenje. Samo molitvom uspjela sam prevladati sve prepreke i strgati sve lance koje zatvorska kazna sa sobom nosi. Kontakt s vama uistinu mi je pomogao i čuvat ću sve što sam naučila preko radija kako bih se potpuno predala Bogu s nadom i vjerom u budućnost.

Santa, iz zatvora u Palermu

 

„Skupo plaćam svoje pogreške“

Oko godinu dana bila sam zatvorena u odgojnoj ustanovi u Teramu. Psihički mi je to bilo jako zamorno budući da mi je ovo bio prvi boravak u zatvoru.

Sama sam. Nitko me ne posjećuje. Ostavili su me ovdje. Znam da sam pogriješila, ali skupo plaćam svoje pogreške. Vrlo sam usamljena jer je moja cimerica izašla, a dok smo bile zajedno, stalno smo slušale Radio Mariju zbog moje pobožnosti Mariji. Ali, kad je otišla ponijela je radio ostavivši u meni veliku prazninu.

Čuti glas naše nebeske Majke za mene je bilo utješno i u molitvi sam osjećala blizinu sa svima vama. Molim vas, molite za mene i moje supatnike. Budući da nemam nikoga, ljubazno vas molim da mi, ako možete, pošaljete radio kako bih mogla nastaviti s molitvom i ostati u vašoj blizini i blizini naše nebeske Majke. Hvala vam što ste me saslušali.

S odanošću, vaša vjerna slušateljica,

Valentina, iz zatvora u Teramu

 

„Jedini glas koji sam čuo tijekom izolacije bio je onaj s vašeg radija“

Dragi prijatelji s Radio Marije,

moram vam iskazati veliku zahvalnost budući da sam do prije nekoliko dana bio u izolaciji i nisam mogao pisati niti primati posjete. Jedini glas koji sam čuo bio je onaj s vašeg radija koji sam smio imati. U vašem društvu postao sam zahvalan budući da sam u izolaciji mogao pažljivije čuti vaše riječi koje su izmijenile moje srce.

Hvala vam što ste mi prenijeli Božju Riječ!

Hvala vam na svemu što činite za ovo stado izgubljenih ovaca.

Silvio, iz zatvora u Bielli

 Svjetska obitelj Radio Marije godinama provodi evangelizacijski program u zatvorima Italije gdje nastoji približiti zatvorenike i zatvorenice Riječi Božjoj. Njihova iskustva i svjedočanstva prikupljena su u knjizi "Zaista ćete biti slobodni..."

Radio Marija

18:00 Sveta misa - prijenos iz župe Bezgrešnog začeća BDM u Maču; misno slavlje predvodi preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati
19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Glazba
19:45 "DOĐI GOSPODINE ISUSE" - adventsko razmatranje don Marija Akrapa, svećenika zajednice "Omnia Deo"

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - poslušajte razmatranje za 8.12.2023.

Svakoga dana u 7:45 h pratite adventska razmatranja svećenika zajednice Omnia Deo - "Dođi, Gospodine Isuse." Reprize možete pratiti u 19:45 h....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.