2308 Ukrajinci Du Caritas 24

Caritas Dubrovačke biskupije ugostio je grupu djece iz ukrajinskog grada Khmelnytskyi od 1. do 15. kolovoza. S djecom su bili pratitelji i animatori, među kojima i redovnice. Za vrijeme boravka u Dubrovniku gosti iz Ukrajine bili su smješteni u Biskupskom sjemeništu.

Svih petnaest ljetnih dana umjesto ratnim zbivanjima opterećene svakodnevice djeca su provela na moru upoznavajući Dubrovnik i okolicu te sudjelujući različitim aktivnostima od kupanja, radionica i igara, izleta, obilaska gradskih znamenitosti i raznih drugih sadržaja. Ove godine djeca iz Ukrajine igrala su prijateljsku nogometnu utakmicu s djecom iz župe u Pločicama, a nakon utakmice druženje je nastavljeno uz roštilj koji su za djecu pripremili župljani.

Puno osoba bilo je uključeno i dalo svoj doprinos da ukrajinskoj djeci bude što ljepše i bolje, da provedu nezaboravno ljeto “U zagrljaju Libertasa”. A da im je bilo lijepo svjedočili su njihovi osmijesi i impresije na odlasku iz Grada.

Donosimo zahvalu jedne djevojčice u ime cijele skupine: ‘’Ovo je za mene bilo najbolje putovanje IKAD! Moram podijeliti svoje dojmove u ime svih nas! Svima nama ovo je bio prvi posjet Hrvatskoj i Dubrovniku. Očito, bili smo impresionirani. Nakon dva dana putovanja autobusom, dočekani smo od strane dvije divne djevojke, Ivane i Antonele, koje su nas pratile i omogućavale nam sve što nam je bilo potrebno za vrijeme našeg boravka. Ugodno smo se iznenadili što smo boravili u samom gradu Dubrovniku, točnije, njegovoj staroj jezgri – spavali smo unutar gradskih zidina. Od tog trenutka, čarolija je počela… Svaki dan hodali smo uskim, starim gradskim ulicama (izlizanim hodom mnogih turista), prolazili kraj starih crkvi, znamenitosti, svih starih preko 300 godina! Nemoguće je sve napisati i opisati u nekoliko riječi, jer je svaki dan bio prepun aktivnosti. Za kraj sam kao suvenir kupila školsku torbu s motivom Dubrovnika koja će me uvijek podsjećati na predivne dane provedene u vašem gradu i dati nadu za budućnost u mojoj Ukrajini.”

Caritasovi djelatnici i volonteri svakog dana su bili uz djecu iz Ukrajine. Volontersku pomoć u pripremi doručka pružila je i jedna gospođa također iz Ukrajine, koja u Dubrovniku već neko vrijeme stanuje. Veliko srce pokazali su i dubrovački poduzetnici koji su ih rado počastili besplatnim dnevnim obrocima, ponudili svoje usluge te na raspolaganje stavili svoje vrijeme, pa Caritas Dubrovačke biskupije zato posebnu zahvalnost izražava sljedećim tvrtkama i pojedincima.

Velika hvala ugostiteljima: U.O. Planet Sport, U.O. Dubrava, Nautika d.o.o., Grand hotel Park d.o.o.,, Hotel Lero d.o.o., Zvono d.o.o., Trnčina d.o.o., Villa Dubrovnik d.d., Karika d.o.o., Lafodia Sea Resort – Anker Grupa d.o.o.,, Hotel Lapad d.o.o., Hoteli Maestral d.o.o., Restoran Azzurro, Jadranski luksuzni hoteli d.d.,, Dubrovački zalasci sunca d.o.o., Royal Hotels&Resort d.o.o, Rixos Hospitality B.V., Hotel More d.o.o., Dubrovačko primorje d.o.o., Ivka d.o.o., Trgovački obrt Kantina.

Hvala sponzorima: Grad Dubrovnik, Dubrovački muzeji, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Institu za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, Excelsa nekretnine d.d., Sladoledarna Gelateria Dubrovnik, Pekara Rusica d.o.o., Javna ustanova Rezervat Lokrum, Jadrolinija – Društvo za linijski pomorski prijevoz putnika i tereta., Kolak trgovina d.o.o., Samostan Male braće, Općina Konavle, Župa Gospe Karmelske Pločice, Župa Svetog Spasa Vitaljina, Udruga građana Dragorađa – Mikulići, Župa Svetog Vlaha Ston, Solana Ston d.o.o., Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća – Samostan sv.Nikole u Stonu.

Ovo ljetovanje dio je programa podrške Ukrajini koje je uz donacije navedenih poduzetnika financirano od strane Hrvatskog Caritasa.

Podsjetimo, Caritas Dubrovačke biskupije prošle godine u sklopu istoimenog projekta je ugostio 100 ukrajinske djece, a prije toga sudjelovao je kao suorganizator u sličnim projektima poput programa „Ljeto kao radost“ koji je bio namijenjen besplatnom boravku obitelji teškog socijalnog stanja iz Vukovara ili programa „More prijateljstva“ koji je bio usmjeren prema djeci iz Slavonije.

Također, Caritas je ove godine omogućio i ljetovanja ranjivih skupina u katedralnoj kući ‘’Gospin dom’’ u Grgurićima: članovima zajednice Arka te izbjeglicama o kojima skrbi JRS – Isusovačka služba za izbjeglice.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Radio Marija

16:15 Glazba
16:30 Kronika tjedna
16:40 Glazba
17:00 Sjaj Istine - ur. i vod.: don Josip Mužić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.