pisma zatvorenika naslovna novo 5

Projekt Radio Marije „Majka milosrđa“ donosi Božju blizinu i nadu utamničenim osobama. Svakoga mjeseca u Italiji Radio Maria prenosi emisiju „Bio sam u zatvoru i vi ste me posjetili“, kojom koordinira vlč. Raffaele Grimaldi, generalni inspektor zatvorskih kapelana Italije. Projekt je prisutan u svim kaznionicama, kojih u Italiji ima više od 230, te je premašio sva očekivanja, o čemu svjedoče zatvorski dušobrižnici, volonteri u mobilnim studijima Radio Marije i same osobe lišene slobode:

 

„Mnoge žene u ovom zatvoru bore se s čitanjem jer su ili nepismene ili su strankinje pa tako radio ostaje najizravnije sredstvo evangelizacije i utjehe tijekom dugih, besposlenih sati. Radio – prijamnici prekrasan su dar koji je na Božić stigao svima s molitvom Mariji, Majci našeg Gospodina, koju inače u ovom zatvoru štuju i muslimani.“

kapelan ženskog zatvora u Veneciji

 

„U svakoj ćeliji imamo po jedan radio-prijamnik, a imamo ih i na zalihi, u slučaju da ih netko pri izlasku iz zatvora odnese sa sobom.

Časna sestra koja mi pomaže pričala mi je o dvama obraćenjima, a dogodila su se zahvaljujući ovom dragocjenom daru; ponajviše o jednom zatvoreniku koji je umro na glasu svetosti nakon dugog puta obraćenja, posredstvom upravo kateheza i molitava koje je slušao na Radio Mariji.“

zatvorski kapelan - Genova Pontedecimo

 

„Predivno je ići od ćelije do ćelije i vidjeti kako zatvorenici koriste darove Radio Marije (radio-prijamnike, molitvene materijale i knjige). Ne znam kako da vam zahvalim. Ohrabrujuće je znati da nisi sam u tako osjetljivom i zahtjevnom pozivu kao što je pastoral.“

zatvorski kapelan u gradu Lecce

 

Tijekom mjeseca svibnja Gospa je činila čudesne stvari u zatvoru u Secondiglianu: susrećući se sa zatvorenicima, mnoge bi pozivala na obraćenje, molitvu i pokoru.

Od ćelije do ćelije, sudjelovali smo u marijanskom hodočašću. U svakom zatvorskom bloku stajao je po jedan Gospin kip, a zatvorenici su molili krunicu. Postignut je velik uspjeh jer su mnogi od zatvorenika htjeli produžiti taj doživljaj tako da sada postoje četiri skupine zatvorenika koji se, svaki sa svojim molitvenikom i krunicom u ruci, sastaju svake subote kako bi molili krunicu.

Zatvorenicima smo dali sve nabožne predmete koje ste nam poslali: radio-prijamnike, krunice, molitvenike, Evanđelja i slike svetaca. Ima nas toliko da bi od nas mogao nastati cijeli jedan grad tako da su nam uvijek potrebne geste milosrđa poput vaših.“

zatvorski kapelan - četvrt Secondigliano u NapuljuSvjetska obitelj Radio Marije godinama provodi evangelizacijski program u zatvorima Italije gdje nastoji približiti zatvorenike i zatvorenice Riječi Božjoj. Njihova iskustva i svjedočanstva prikupljena su u knjizi "Zaista ćete biti slobodni..."

Radio Marija

21:01 Prigodna emisija – u čast Gospi od Karavaja
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - VII. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 7. DAN POHODILA ME...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.