30 dnevnica domovina 2023 naslovna

U srijedu 5. srpnja u 21:00 h pratite emisiju u kojoj predstavljamo molitvenu inicijativu 30-dnevnica svetih misa za hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Emisiju uređuje i vodi Petra Ćurlin, a gostuju Kata Čulo iz Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom (KKODS), članica organizacijskog tima molitvene inicijative i Damir Zukan, nacionalni koordinator KKODS-a za Hrvatsku.

Tridesetodnevnica počinje u četvrtak 6. srpnja i završava u petak 4. kolovoza, uoči Dana domovinske zahvalnosti.

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom poziva sve da i u ovoj devetoj tridesetodnevnici budemo zajedno u molitvi, postu, žrtvi i svetim misama na čast Presvetomu Srcu Isusovu. U ovoj godini sve molitve i nakane stavljat ćemo u Presveto Srce Isusovo i moliti Isusa da iz punine bogatstva svojega Srca izlijeva milosti i blagoslove na naš hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku.

Ako ne možete sudjelovati na misama, tih 30 dana možete moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo koju drugu žrtvu na ove nakane. Za sve nas važna je svaka, i najmanja molitva i osobni doprinos koji možete dati.

Želja nam je da u zajedništvu, kao narod, prinesemo Bogu sve naše molitve i prinose, s pouzdanjem da će Bog »učiniti puno izobilnije nego li mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20).

Neka se i po ovoj tridesetodnevnici uistinu otvore nebeske brane i izliju slapovi milosti i blagoslova na naš narod i našu domovinu Hrvatsku!

Nakana za misu ili molitvu (izmoliti prije početka):

Isuse, u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti, na čast Tvome Presvetom Srcu prikazujemo ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Isuse, Tvoje Presveto Srce probodeno je radi nas i potekla je Tvoja Presveta Krv i voda da operu i iscijele naša srca, duše i tijela, da oslobode i zaštite od zla i Zloga naš rod i narod, sve ljude. Isuse, u Tvoje Presveto Srce puno ljubavi i milosrđa polažemo sve svoje nade, svu svoju ljubav, svu svoju vjeru i stavljamo sve svoje molitve.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo našu domovinu Hrvatsku i naš hrvatski narod i molimo Te da nas blagosloviš da se svima očituje naš krsni savez s Tobom i da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda ne će uspjeti, jer Ti si s nama i Ti nas vodiš.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo vođe u hrvatskom narodu i molimo Te da budu po Tvom srcu, da u snazi i mudrosti Tvoga Svetoga Duha hrabro i odvažno vode svoj narod, bore se protiv zla, nepravde i bezbožnih zakona i zastupaju našu domovinu Hrvatsku, na dobro našega naroda i naše domovine.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo obnovu naše zemlje i naroda, osobito mladih u sili i snazi Tvoga Duha. Molimo Te za trajnu Pedesetnicu u našem narodu. Daj nam da sa svom smjelošću navješćujemo Tvoju riječ i neustrašivo se borimo za Tvoje kraljevstvo na zemlji! Pruži ruku svoju da bude znamenja, ozdravljenja, čudesa i obraćenja.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo sav rad naših ruku i molimo Te da ga u izobilju blagosloviš. Otvori nebeske brane i izlij tajna blaga i skrivena bogatstva svojega kraljevstva da izobilnije nego li mi možemo moliti i zamisliti žanjemo dobar i bogat rod rada u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo sve obitelji i zasnivanje novih obitelji u našem narodu i domovini. Molimo Te da ih blagosloviš, da se obnovi i umnaža Tvoj hrvatski narod. Blagoslovi porodom utrobe žena koje još nisu rađale, umnoži plod utroba majki koje su već rađale i zaštiti svaki začeti život.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo i sve one koji Te ne poznaju, da upoznaju Tebe i Tvoju ljubav i osvjedoče se koliko ih ljubiš. Molimo Te da spoznaju snagu Tvoje žrtve otkupljenja i prime radosnu vijest spasenja, milost kajanja i radost oproštenja.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo sve Hrvate i njihove obitelji koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini. Molimo Te da ih blagosloviš, a onima koji se trebaju vratiti, zažari srca čežnjom da se i vrate.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo i sve one koji su otišli ispred nas, pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u slavu Tvoga kraljevstva.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo i sve kojima je Hrvatska druga domovina, molimo Te blagoslovi ih da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, u tvoje Bezgrešno Srce stavljamo sve ove nakane da za njih trajno zagovaraš pred Prijestoljem nebeskim. Tako neka bude. Amen.

(Ovu molitvu nakane možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.)

Radio Marija

00:03 Glazba
00:30 Psihologija i duševno zdravlje - ur. i vod.: p. Mijo Nikić
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Otajstva svjetla

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.