IMG 5766

U nedjelju, 25. lipnja u župi sv. Antuna Pustinjaka u Odri bilo je vrlo svečano pod misnim slavljem koje je predvodio, u ime mr. sc. Ilije Jakovljevića vicepostulatora za proglašenje svetim bl. Miroslava Bulešić i župnika u Fažani, don Ivo Borić policijski kapelan.

Zahvaljujući Mr.sc. Iliji Jakovljeviću župa Odra Sisačka dobila je relikvije bl. Miroslava Bulešić koje su izložene u privremenom bogoslužnom prostoru na javno štovanje.

Sv. Misu tom prigodom je predvodio don Ivo Borić koji je u svojoj homiliji na početku pozdravio okupljene župljane u ime Mr.sc. Ilije Jakovljević: „ Žao mi je da danas ne mogu biti među vama i predvoditi ovo slavlje i osobno Vam predati relikvije bl. Miroslava Bulešića. To će umjesto mene učiniti vlč. Ivan Borić, policijski kapelan. Zahvaljujem se Vašem župniku vlč. Saši Jozić što je odlučio da se u ovoj župi časte relikvije bl. Miroslava, svećenika i mučenika 20. stoljeća, iz Istre mile, doma roda hrvatskog. Da bi blaženi Miroslav bio proglašen svetim, potrebno nam je čudo. Da bi se dogodilo čudo potreban nam je kult štovanja bl. Miroslava. Tamo gdje Bog odluči da se dogodi čudo dogodit će se. Zato se molimo moćnom zagovoru bl. Miroslava, da se po njemu proslavi Bog, kao što se proslavio po njegovu zemaljskom životu i mučeništvu.“

Nastavljajući homiliju don Ivo je govorio o Hrvatskoj povijesti ali i o strahu koji nastaje kada čovjek zaboravlja na molitvu i Boga, pozivao je župljane da se bez straha ugledaju na tolike mučenike i svetce Hrvatskog roda te uz povijest života bl. Miroslava Bulešića zaključio je svoju homiliju “ Ta ljubav prema čovjeku proizlazi iz njegovog duhovnog sjedinjenja s Kristom. Na napade i prijetnje neprijatelja odgovora: „Moja osveta je oprost!“ Miroslav je bio svjestan da istinskog mira nema bez oprosta. Mi ponekad zazivamo pravdu, pravednu kaznu za prekršitelja i kad dođe kazna ne smatramo je pravednom. Miroslav ne traži kaznu, već unaprijed prašta svima. U Duhovnoj oporuci piše: „Svima pitam oproštenje. A moja osveta je oprost. Bože, oprosti svima i sve obrati na pravi put.“ I mi danas molimo da nam bl. Miroslav isprosi od Gospodina milost oprosta. Da na svaku nepravednu osudu i prozivku možemo odgovoriti s oprostom. Opraštajući svima spremno prihvaća mučeništvo. On se ne boji mučeništva, dapače dva mjeseca prije toga piše: „ja želim, ako je Tvoja volja, čim prije doći k Tebi“. Od danas, na ovom mjestu će još snažniji „mirisati“ sv. plamen katoličke vjere koji je živio bl. Miroslav. Neka nam bude trajno nadahnuće u oblikovanju našeg duhovnog identiteta kako bi mogli ljubiti svoju Crkvi i naš narod. Bl. Miroslav nam može u tom biti uzor i zagovornik. Bl. Miroslave, moli za nas. Amen.“

IMG 5735

Nakon Misnoga slavlja u privremenom prostoru relikvije su sa oltara premještene na pokrajnji oltar gdje će trajno biti izložene za osobnu molitvu i štovanje vjernika.

Nakon događaja u Odri Sisačkoj don Ivo Borić se zaputio sa župnikom vlč. Sašom Jozić i hodočasnicima u filijalnu drvenu kapelu iz 1696 godine koja je posvećena sv. Ivanu Krstitelju te smo proslavili jučerašnju svetkovinu rođenja Sv. Ivana Krstitelja.

Izvor: Sisačka biskupija

Radio Marija

21:01 Vjera te tvoja spasila - gošća: Zrinka Janković; ur. i vod.: Lucija Marić
22:00 Obavijesti i najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba
22:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.