devetnica gabrić 06 2023 dan 1

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića
PRVI DAN


Onaj dragocjeni dar: »rimska casetta«, stigao je, evo, danas — za svetog Antu! A ja vam ni doma nisam bio. Vratio sam se tek oko podne, izmoren, da sam se jedva držao na nogama. Ovih zadnjih dana bio sam u udaljenim selima. Vrućina je i preko 45 °C u hladu. Vratio sam se kući za imendan, kadli jučer poslije podne dođe vijest da je naša dobra Anđela u selu Piprekhaliju na umoru. Odmah hajde opet na put. Providio sam je. Čitavo selo, svi smo žarko za nju molili i Anđela je bolje. Kako da vam zahvalim! Plakali ste vi svi u Rimu 30. travnja, plakao sam i ja danas na svoj imendan. Plakao sam od radosti kad sam čuo na hrvatskome riječi Svetog Oca, kad sam čuo onaj razdragani pljesak, a i vjerno kucanje srdaca tolikih tisuća u Sv. Petru, i te kako iskrene i spontane poklike: »O, jest divan!« »Grli nas... O, i mi njega grlimo!« »Gledajte, ljudi suze brišu...« Ja ih nisam brisao; padale su mi na umorne noge, na drhtave ruke...

Pa ona propovijed, prekidana neprestanim pljeskom odobravanja, ljubavi, vjernosti Isusu, Njegovu Zamjeniku, svetoj Crkvi. Živa vjera i ponos na tisućljetnu vjernost sv. Crkvi prožimali su ovaj povijesni susret nad grobom Petrovim. Molitva puka, s onom divnom našom melodijom... Nešto nezaboravno... Pri zazivu za »biskupe naše, svećenike, redovnike i redovnice« pokleknuo sam da sa svom svojom braćom svećenicima i redovnicima u domovini i po čitavu svijetu dobijem blagoslov, dobijem zasluge molitava i žrtava dragog nam hrvatskog naroda kroz čitavu njegovu mučeničku prošlost. Kako sam se osjećao ojačan! I ostadoh klečeći i pod Kanonom i za vrijeme posvete. »Od istoka do zapada...« skuplja Isus narode... Uz Papin glas čujem i koncelebranata, jeku vjekova... sve tamo od Tomislava i Branimira. Kako sam bio sretan i ponosan što je Isus i iz našeg malog naroda izabrao vjesnike svoje ljubavi »od istoka do zapada...« Pa sam zajedno moleći Očenaš od srca izgovarao one riječi, misijske riječi: »Dođi Kraljevstvo Tvoje!« A na kraju »Do nebesa«, »Zdravo, Djevo, Kraljice Hrvata« pjesme dragog mi duhovnog vođe patra Perice, i onda »Lijepa naša Domovino«! Da bi nam bila i ostala uvijek lijepa, ljepotom Božjom!

Pa da nije Isus dobar! On izabere takve krasne darove, eto, vama u bazilici sv. Petra 30. travnja, a meni danas, na sv. Antu, kad sam se izmoren vratio s puta. Hvala mu!


Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića
Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


 

Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

03:30 Čitamo knjigu - p. Anton Puntigam: „Kako me je Bog vodio“
04:00 Glazba
04:30 Krv Kristova - izvor Božje ljubavi - emisija Zajednice Krvi Kristove - gost: p. Ivan Raljušić; ur. i vod.: Dalija Mock
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Kolovoz 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.