IMG 199 45

 
U suradnji s Caritasom Požeške biskupije, Katolička gimnazija u Požegi organizirala je 3. lipnja 2023. na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi dvanaesti humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“. Na cjelodnevnom turniru sudjelovalo je 13 dječjih nogometnih ekipa iz različitih dijelova Požeške biskupije i šire s ciljem prikupljanja novčanih sredstva za nabavu informatičke opreme korisnicima socijalne usluge poludnevnog boravka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Požegi.
Na završnom dijelu turnira bili su nazočni i predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu na čelu s voditeljicom socijalnih usluga Anom Veočić te požeški biskup Antun Škvorčević. U ime organizatora turnira prof. Mario Raguž je u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku uručio biskupu Škvorčeviću album fotografija do sada održanih turnira „Nisi sam“ i zlatnu medalju.
Obraćajući se svima koji su se uključili u organizaciju 12. humanitarnog malonogometnog turnira „Nisi sam“ i natjecateljima biskup je poručio kako im želi čestitati, pohvaliti ih i zahvaliti im. Najprije je čestitao pobjednicima Turnira, kazavši kako je puno važnije od same pobjede njihovo sudjelovanje na Turniru, jer su time posvjedočili svoju plemenitost i solidarnost s djecom u poteškoćama. Potom je biskup Antun pohvalio sve one koji su organizirali ovogodišnji Turnir i na njem sudjelovali, napose prof. Maria Raguža koji je od samih početaka njegov organizator. Na kraju je biskup zahvalio svima onima koji imaju osjećaja za druge. Spomenuo je kako ima sebičnih ljudi koji misle samo na sebe, ali su se danas ovdje okupili mladi sportaši koji svjedoče svoje osjećaje za druge i po tom je ovo velik događaj. Zahvalio im je što tako nastupaju, uključivši u zahvalu njihove roditelje, učitelje i trenere te sve druge koji su sudjelovali u organizaciji Turnira. Na kraju je biskup još dodao kako poseban pozdrav upućuje djelatnicima i djeci iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, rekavši im kako želi da osjete ono što im sudionici ovog Turnira nastoje posvjedočiti, a to je blizina i ljubav.
 
IMG 9999 39
 
Prije završnice turnira odigrana je revijalna utakmica između predstavnika spomenutog Centra – Legosa i Nogometnog kluba Slavonija. Potom je biskup Antun uručio pokale i medalje pobjedničkim ekipama. Prvo mjesto osvojio je Nogometni klub Požega, drugo mjesto zauzela je ekipa Nogometnog kluba Slavonija – Plavi također iz Požege, treće mjesto Nogometni klub Papuk iz Velike, a četvrto mjesto Nogometni klub Slavonija – Bijeli. Na turniru su sudjelovale i ekipe: Nk Kaptol, Nk Amater SB, Tiki Taka, Nk Marsonija SB, Nk Slavija Pleternica, Nk Nopo Legen, Nk Slavonija – Zeleni, Nk Mladost Pavlovci i NK Vinogorac.
Svojim novčanim prilozima u akciju su se uključili vjernici iz župa Katedralnog arhiđakonata Požeške biskupije te drugi pojedinci i pravne osobe.
Valja dodati da Katolička osnovna škola u Požegi očituje svoju povezanost i potporu Centru za nestalu i zlostavljanu djecu na različite načine, napose svakodnevnom dostavom hrane iz svoje kuhinje.
 

Radio Marija

02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Anton Puntigam: „Kako me je Bog vodio“
04:00 Glazba
04:30 Povijesni i kulturni spomenici u gradu Zagrebu - tema: Ivan Kukuljević Sakcinski; ur.: dr. sc. Agneza Szabo; tekst čitaju: Petra Ćurlin i Ivan Zaradić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.