Promocija Biti vođa u školi sv Ignacija 2
Zagreb, 27. svibnja 2023. – Gost druge tribine iz ciklusa „Vrijeme za razgovor: Vođe među nama“, koje organizira Centar za duhovnost i kulturu Ignacije, bio je pjevač, kantautor i voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo, Alan Hržica. Na tribini je otvoreno progovorio o svom iskustvu vodstva, profesionalnom i duhovnom putu, kao i o važnosti aktivnog duhovnog života te sustavnoj edukaciji i razvoju znanja o vodstvu, kako u Crkvi tako i u mnogim organizacijama.

Hržica je u razgovoru s moderatoricom tribine, poduzetnicom i stručnjakinjom za strateško planiranje i fundraising, Mladenkom Majerić, istaknuo kako je za kvalitetno vodstvo važan timski rad, dobro razumijevanje i uvažavanje te poštivanje.

„Pojam vođe u našem svijetu još uvijek nije potpuno razumljiv. Vođa prvenstveno ima veliku odgovornost, mora se ponašati dobro i moralno, raditi predano, puno moliti, ali i biti na terenu sa svojim ljudima. Mislim da u Crkvi ne manjka dobroga kadra, ali važno je da svećenici i laici surađuju jer zajedno mogu puno toga učiniti. Laik bez svećenika ne može, a niti svećenik bez laika, počevši od organizacije pa do rada s ljudima, i rekao bih da je ta suradnja jedan dobar recept. Laici mogu puno naučiti od svećenika i bez svećenika ne mogu ništa, a svećenici od laika mogu dobiti jednu vedrinu i polet“, poručio je Hržica i dodao kako je edukacija o ispravnom i moralnom vodstvu i vođenju važna.

Alan hržica tribina 2

Moderatorica tribine, poduzetnica Mladenka Majerić poručila je kako je četvrta generacija edukacije „Biti vođa u školi sv. Ignacija“, tečaja o leadershipu i kršćanskom vodstvu, svojim znanjem i trudom pokazala da u našem društvu ipak postoji interes za učenje o vodstvu, kako u osobnom životu, tako i u korporativnom svijetu.

„Promocijom polaznika edukacije „Biti vođa u školi sv. Ignacija“, obilježili smo završetak predavanja za više od 80 ljudi koji su sudjelovali na edukaciji. Naša Akademija, uz ovu edukaciju, obuhvaća i tribine o vodstvu, radionice posvećene leadershipu i strateškom poslovanju te veliku Ljetnu školu vodstva. Zajedno u Centru radimo na unaprjeđenju našega društva, a s novim idejama i projektima nastavit ćemo razvijati Akademiju za kršćansko vodstvo, a sve s ostvarenjem zajedničkog cilja – da sve radimo na veću slavu Božju “, poručila je poduzetnica i jedna od predavačica edukacija, Mladenka Majerić.

Ciklus tribina Vrijeme za razgovor: Vođe među nama samo je jedan dio novog programa Centra za duhovnost i kulturu Ignacije, Akademije za kršćansko vodstvo, kojoj je cilj popularizirati spoj leadershipa i duhovnosti  te ukazati na važnost edukacije o ispravnom i uspješnom vodstvu, kako u Crkvi tako i u društvu te različitim institucijama. Na prvoj tribini gost je bio poznati trener i bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Željko Babić, a iz Centra najavljuju još zanimljivih tribina tijekom budućih mjeseci.

 


Izvor: Centar za duhovnost i kulturu Ignacije

Radio Marija

21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Vjera te tvoja spasila - gošća: Martina Prskalo; ur. i vod.: Lucija Marić
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.