Promocija Biti vođa u školi sv Ignacija 2
Zagreb, 27. svibnja 2023. – Gost druge tribine iz ciklusa „Vrijeme za razgovor: Vođe među nama“, koje organizira Centar za duhovnost i kulturu Ignacije, bio je pjevač, kantautor i voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo, Alan Hržica. Na tribini je otvoreno progovorio o svom iskustvu vodstva, profesionalnom i duhovnom putu, kao i o važnosti aktivnog duhovnog života te sustavnoj edukaciji i razvoju znanja o vodstvu, kako u Crkvi tako i u mnogim organizacijama.

Hržica je u razgovoru s moderatoricom tribine, poduzetnicom i stručnjakinjom za strateško planiranje i fundraising, Mladenkom Majerić, istaknuo kako je za kvalitetno vodstvo važan timski rad, dobro razumijevanje i uvažavanje te poštivanje.

„Pojam vođe u našem svijetu još uvijek nije potpuno razumljiv. Vođa prvenstveno ima veliku odgovornost, mora se ponašati dobro i moralno, raditi predano, puno moliti, ali i biti na terenu sa svojim ljudima. Mislim da u Crkvi ne manjka dobroga kadra, ali važno je da svećenici i laici surađuju jer zajedno mogu puno toga učiniti. Laik bez svećenika ne može, a niti svećenik bez laika, počevši od organizacije pa do rada s ljudima, i rekao bih da je ta suradnja jedan dobar recept. Laici mogu puno naučiti od svećenika i bez svećenika ne mogu ništa, a svećenici od laika mogu dobiti jednu vedrinu i polet“, poručio je Hržica i dodao kako je edukacija o ispravnom i moralnom vodstvu i vođenju važna.

Alan hržica tribina 2

Moderatorica tribine, poduzetnica Mladenka Majerić poručila je kako je četvrta generacija edukacije „Biti vođa u školi sv. Ignacija“, tečaja o leadershipu i kršćanskom vodstvu, svojim znanjem i trudom pokazala da u našem društvu ipak postoji interes za učenje o vodstvu, kako u osobnom životu, tako i u korporativnom svijetu.

„Promocijom polaznika edukacije „Biti vođa u školi sv. Ignacija“, obilježili smo završetak predavanja za više od 80 ljudi koji su sudjelovali na edukaciji. Naša Akademija, uz ovu edukaciju, obuhvaća i tribine o vodstvu, radionice posvećene leadershipu i strateškom poslovanju te veliku Ljetnu školu vodstva. Zajedno u Centru radimo na unaprjeđenju našega društva, a s novim idejama i projektima nastavit ćemo razvijati Akademiju za kršćansko vodstvo, a sve s ostvarenjem zajedničkog cilja – da sve radimo na veću slavu Božju “, poručila je poduzetnica i jedna od predavačica edukacija, Mladenka Majerić.

Ciklus tribina Vrijeme za razgovor: Vođe među nama samo je jedan dio novog programa Centra za duhovnost i kulturu Ignacije, Akademije za kršćansko vodstvo, kojoj je cilj popularizirati spoj leadershipa i duhovnosti  te ukazati na važnost edukacije o ispravnom i uspješnom vodstvu, kako u Crkvi tako i u društvu te različitim institucijama. Na prvoj tribini gost je bio poznati trener i bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Željko Babić, a iz Centra najavljuju još zanimljivih tribina tijekom budućih mjeseci.

 


Izvor: Centar za duhovnost i kulturu Ignacije

Radio Marija

19:15 Vijesti, obavijesti i najava programa
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća; Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu
19:40 Glazba
19:45 "DOĐI GOSPODINE ISUSE" - adventsko razmatranje don Marka Čubelića, svećenika zajednice "Omnia Deo"

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva po zagovoru svete Marije de Mattias

Svemogući vječni Bože,zahvaljujemo ti za daršto si ga dao Mariji De Mattiasda se klanja Kristu,Jaganjcu bez manei da posveti svoj životza spasenje...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.