misije litrić webS našim misionarima i misionarkama povezani smo molitvom. Molitva je naša snaga, i radost.

Svaki mjesec netko od misionara i misionarki molit će u svojoj zajednici za dobročinitelje i prijatelje misija u domovini. Oni to redovito čine, svaki dan, i ujedinjeni smo u molitvi i svetoj misi. Međutim, u našoj bogatoj svakodnevici u kojoj mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo (pitka voda, mogućnost odlaska liječniku, mogućnost školovanja, slobodno kretanje ulicom i uvečer kad padne mrak, topli obrok i drugo.) osjećamo kao da nismo u potpunosti svjesni koliko se naše srce raduje kad se molitvom oslonimo na Boga.

U veljači razveselile su nas naše misionarke na Haitiju, s. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović, koje su zajedno s prijateljima i siromasima kojima pomažu, molile krunicu za dobročinitelje i prijatelje misija u domovini.

U ožujku s. Klementina Banožić, misionarka u Ekvadoru, pozvala je na molitveno zajedništvu uz molitvu svete krunice i euharistijsko slavlje za prijatelje misija i čitatelje Radosne vijesti.

Uz molitveno zajedništvo susrest ćemo Gospodina i zato udružimo se u molitvi bez obzira na kojem kraju svijeta se nalazili! U nedjelju 23, travnja pozivamo sve na molitvu u zajedništvu s našim misionarom u Ruandi, don Dankom Litrićem. Don Danko će slaviti svetu misu tog dana u 10:30 sati u Ruandi i prikazati svetu misu za prijatelje misija u domovini i čitatelje Radosne vijesti.

Pridružite nam se, budimo povezani Božjom riječju. Molimo za snagu Duha Svetoga da u teškim trenutcima ne odustanemo i da nam Božja riječ bude snaga i radost. 

Molitve u kojima smo sjedinjeni s našim misionarima i misionarkama imaju nakanu i da izmolimo snagu i blagoslov za uspješan rad misionara i misionarki u svjedočenju Isusove ljubavi. Ljudskim silama i umu često su nedokučivi putovi Gospodnji kojima kroči k pojedinoj duši ili pojedina duša k njemu. Zato i molimo da nađe put do onih duša koje ga još nisu upoznale.

Za svibanj ćemo najaviti u kojem dijelu svijeta će netko drugi od naših misonara i misionarki moliti za dobročinitelje i prijatelje misija. Budimo ustrajni u molitvi i dok misionari i misionarke mole za nas, mi molimo za njih. Dobri Bog će blagosloviti naše molitve i rad naših misionara i misionarki.

Zahvaljujemo za svu ljubav koju iskazujete našim misionarima i misionarkama svojim žrtvama, molitvama i darovima. Neka vam Gospodin obilno uzvrati!


Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Nacionalnoga misijskog ureda na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR i www.instagram.com/misije.hr. Za sve dodatne informacije slobodno se javite Nacionalnomu misijskom uredu u Zagrebu na telefon: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor: Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj

Radio Marija

20:15 Krunica - Otajstva svjetla
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Da radost vaša bude potpuna – emisija zajednice „Kursiljo“; tema: Kursiljo i osobe s invaliditetom; gosti: Marijeta Peršić, tajnica Udruge JOB, Kristina Terihaj, korisnica Udruge JOB i Bruno Petrušić, teolog i filozof

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva po zagovoru svete Marije de Mattias

Svemogući vječni Bože,zahvaljujemo ti za daršto si ga dao Mariji De Mattiasda se klanja Kristu,Jaganjcu bez manei da posveti svoj životza spasenje...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.