25 godina Radio Marije

14 2

U nizu dekanatskih hodočašća u župnu crkvu krštenja bl. Jule Ivanišević u Starom Petrovom Selu, 15. ožujka je održano hodočašće vjernika i svećenika Novljanskog dekanata. Pripravljajući se za euharistijsko slavlje vjernici su molili pobožnost Križnoga puta, nakon čega je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio dekan Novljanskog dekanata Pejo Oršolić u zajedništvu sa svećenicima dekanata. Liturgijsko pjevanje predvodili su pjevači iz župa dekanata.

Na početku slavlja, pozdrav okupljenim hodočasnicima uputio je staropetrovoselski župnik Ivan Nikolić, izražavajući radost što u Godini bl. Jule i vjernici Novljanskog dekanata hodočaste u njezinu rodnu župu i crkvu krštenja gdje je započeo Julin duhovni život i njezin duhovni rast koji je na koncu okrunjen mučeništvom te uzdignućem nje i četiriju sestara na čast blaženih. Pozvao je sve da hodočasteći u Staro Petrovo Selo mole i za njihovo proglašenje svetima.

Govoreći o životu i mučeništvu bl. Jule i njezinih susestara, dekan Oršolić je u homiliji kazao kako kao vjernici želimo zahvaliti Juli i sestrama na tolikoj ljubavi koju su živjele i svjedočile služeći drugima, napose onima u potrebi – ne pitajući nikada tko je njihov bližnji. Istaknuo je kako nam mučenice u mnogočemu mogu i trebaju biti uzor i primjer. Zapitao je također sebe i nazočne vjernike može li nas primjer blaženih mučenica tako ražariti u srcu da i sami donesemo odluku ići služiti Isusu u svom zvanju, zanimanju i poslanju: u pozivu oca, majke, bake, susjeda, prijatelja? Pozvao ih je da vođeni primjerom blaženica koje su snagu za ljubav i žrtvu primale od Isusa, bar djelić toga unesu u svoj svakodnevni život, osobito sada u korizmi, promatrajući Isusa napaćenog i razapetog isključivo poradi ljubavi za svakog od nas. Dekan Oršolić potaknuo je prisutne da svoj život svakodnevno tako oblikuju da kao Isusova braća i sestre idu služiti i učiniti što mogu bližnjemu, pomažući prema svojim mogućnostima materijalno, ali nadasve svjedočeći svakome toplinu Isusove ljubavi.

Nakon homilije predvoditelj slavlja se uputio do krstionice u kojoj je krštena bl. Jula te zajedno sa svećenicima i vjernicima obnovio krsna obećanja.

Po završetku euharistijskog slavlja mnogi su se vjernici zaustavili u molitvi pred likom blažene Jule proseći njezin zagovor za svoje životne potrebe. Uz vjernike Novljanskog dekanata i vjernike staropetrovoselske župe, u misi su sudjelovale časne sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Koprivnice i Križevaca.

9 rotated

Izvor: Požeška biskupija

Radio Marija

06:50 Glazba
07:30 Molitva - Jutarnja
07:45 "SLAVIMO KRV KRISTOVU" - korizmena razmatranja ss. Klanjateljica Krvi Kristove; razmatranje pripremila s. Mirjam Kuštreba
07:50 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Križni put s molitvama sv. Franje Asiškog

Kroz ovaj križni put slijedit ćemo Isusa čitajući odlomke Sv. pisma koji nas podsjećaju na njegov put od Pilata do Kalvarije. Na svakoj ćemo postaji moliti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2023
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.