25 godina Radio Marije

uršulinke web 4 Molitva - 'pregare'

»A vaše glavno utočište neka uvijek bude okupljanje do nogu Isusa Krista, i tu sve, žarko molite. Jer će tako, bez sumnje, Isus Krist biti među vama, prosvijetljivat će vas i poučavati kao pravi i dobri Učitelj ono što vam je činiti, jer ako vas on bude vodio i poučavao, bit ćete poučene... Stoga, ponizite se pod njegovom moćnom rukom i bit ćete prosvijetljene.« (sv. Anđela) Poticaji Duha Svetoga uskladili su kod sv. Anđele molitvu i rad. Stoga je molitva za uršulinku povlašeni susret s onim koji boravi u najdubljim dubinama našega bića. Svakodnevni sat meditacije pomaže nam da budemo pažljive na poticaje Duha, a ispit savjesti je čas duhovnog razlučivanja, pažnja posvećena djelovanju Božje ljubavi u našem životu. SVakodnevno sudjelujemo u euharistijskoj žrtvi koja je vez našeg zajedničkog života i izvor našeg jedinstva.

Zajedništvo - 'insieme'

»Budite povezane jedna s drugom vêzom ljubavi, cijeneći se i pomažući, podnoseći se u Isusu Kristu. Koliko je važno to jedinstvo i ta sloga. Stoga, želite ju, tražite ju, prigrlite ju, sačuvajte ju svom svojom snagom, jer kažem vam, ostanete li tako sve zajedno srcem ujedinjene, bit ćete kao najtvrđa stijena ili neosvojiva tvrđava protiv svih suprotivština, i progona, i đavolskih varki. Također vam jamčim da ćete zasigurno primiti svaku milost koju budete molile od Boga. A ja ću biti uvijek među vama pomažući vaše molitve.« (sv. Anđela) Živimo u sestrinskim zajednicama gdje je svaka prihvaćena i ljubljena sa svojim razlikama. Nastojimo stvarati ozračje ljudske i evanđeoske jednostavnosti.


Apostolat - 'lavorare'

»Radite, pokrenite se, vjerujte, trudite se, uzdajte se, vičite mu svim srcem svojim, i, upravljajući sve na hvalu i slavu njegova Veličanstva i na korist duša, bez sumnje ćete vidjeti divnih stvari. I više ćete postići nježnošću i ljubaznošću,negoli ljutnjom i oštrim ukorima.« (sv. Anđela) Pažljive na znakove vremena i potrebe Crkve, naš apostolat treba odgovarati na najtemeljniju potrebu svakoga čovjeka, na potrebu za Bogom. Na taj način sudjelujemo u apostolskoj karizmi sv. Anđele koja je bila navjestiteljica evanđelja riječju i životnim svjedočenjem. Kakva god bila naša apostolska zadaća, uvijek ćemo se brinuti za cjelokupan razvoj čovjeka. Katehetska ativnost najbolje odgovara našoj najstarijoj tradiciji. A i misionarski poziv utkan je u tradiciju našeg Instituta.


Izvor: Hrvatska provincija uršulinki Rimske unije

Radio Marija

06:15 Nakane Apostolata molitve za travanj; Krunica – Slavna otajstva
06:45 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
06:50 Glazba
07:30 Molitva - Jutarnja

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Križni put s molitvama sv. Franje Asiškog

Kroz ovaj križni put slijedit ćemo Isusa čitajući odlomke Sv. pisma koji nas podsjećaju na njegov put od Pilata do Kalvarije. Na svakoj ćemo postaji moliti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2023
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.