25 godina Radio Marije

 Na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u nedjelju 15. siječnja svečanu misu za Domovinu u crkvi Presvetog Srca Isusova slavio je župnik i karlovački dekan preč. Dražen Karačić.
 
Koncelebrirali su vojni kapelan i dekan Ivan Blaževac i umirovljeni svećenik mons. Ferdinand Vražić koji je propovijedao. Na misi su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Nada Murganić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i saborska zastupnica Maja Grba Bujević, saborske zastupnice Marija Jelkovac i Irena Šimunić, karlovačka županica Martina Fudek Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i brojni vjernici.

Na značenje datuma kada je Hrvatska međunarodno priznata podsjetio je na početku domaćin, preč. Dražen Karačić, a propovjednik mons. Vražić je na temelju nedjeljnih čitanja starozavjetnog proroka Izaije svjedočanstva Ivana Krstitelja istaknuo poveznicu s njihovim naviještanjem dolaska Spasitelja s borbom hrvatskog naroda za svoju državu.


„Danas kada obilježavamo 31 godinu da su nas priznali kao narod, razmišljajmo o svojoj stvarnosti i svemu što smo kao narod pretrpjeli, progonstvo, more prolivene krvi, oceane suza, more grobova, mnogo neznanih. No moramo se prisjetiti 13 stoljeća hrvatske povijesti, Krbavske bitke, Zrinskih i Frankopana. Sedamsto godina Hrvati su bili predziđe kršćanstva od vremena krštenja u našem Jordanu, Jadru. Kralj Zvonimir davno je rekao da će Hrvati biti vjerni papi, a upravo je Ivan Pavao II. dignuo glas da se Hrvatska prizna. Naša dva plućna krila čine s jedne strane vjera i Crkva, a s druge strane Domovina. Kroz povijest nas je ubijala zvijezda a mnogi su htjeli učiniti detuđmanizaciju, no sjetimo se danas riječi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana da ćemo graditi Hrvatsku kakvu mi želimo. Današnjom misom želimo zahvaliti na Domovini i svoj državi u čemu je golema zasluga molitve i branitelja. Zahvalimo posebno slavenskoj duši Ivanu Pavlu II, zahvalimo Gospi Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, bl. Alojziju Stepincu kao i našem zajedništvu. Hrvatska neće nestati dok je u nama hrvatsko i Isusovo srce“, zaključio je propovjednik mons. Vražić.

U nastavku je u Domu OS RH Zrinski održana svečana akademija u organizaciji Dokumentacijsko – memorijalnog centra hrvatskih branitelja Damir Pintar te pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, Karlovačke županije i Grada Karlovca.
 

Radio Marija

22:50 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba
23:15 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Novo u programu: još više molitve!

Dragi slušatelji, u našem programu odlučili smo uvesti više molitvi u stalnim terminima. Uz naše redovite dnevne molitvene trenutke, dodali smo još...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.