25 godina Radio Marije

MZSI Maruša web 4Pjesma Za Marušu posvećena je prerano preminuloj Maruši Janžek. Najavna je pjesma albuma Molitva & Rap, čiji je izlazak planiran u proljeće.

Dinko Ledić-Purić, umjetničkog imena DieLPi, objavio je rap-pjesmu posvećenu prerano preminuloj prijateljici Maruši Janžek (1976. – 2021.). Dinko (DieLPi) i Maruša upoznali su se služeći Bogu u Molitvenoj zajednici Srce Isusovo. Pjesma se zove Za Marušu i najavna je pjesma albuma Molitva & Rap, na kojem DieLPi intenzivno radi.

MZSI Maruša web 1„Marušu sam upoznao u Molitvenoj zajednici Srce Isusovo. Njezino preminuće dogodilo se iznenada i šokiralo me. Do zadnjeg sam trenutka vjerovao da će se bolest povući i da će Maruša još dugo biti s nama. Velika mi je utjeha što smo za Marušu kao zajednica molili do zadnjeg dana i što sam imao priliku posljednjih dana njezinog života češće razgovarati s njom. Marušin je odlazak bio težak udarac u srce naše zajednice jer je bila posebna i nježna duša, a i prva je osoba iz zajednice koja je umrla. Duboko vjerujemo da će nas jednog po jednog dočekati na vratima raja, a dotad ćemo moliti za njezinu dušu, vjerujući da smo u Maruši dobili zagovornicu. Na prvu godišnjicu Marušine smrti, pripremajući se otići u baziliku Srca Isusova na svetu misu koja je bila služena za Marušinu dušu, ušao sam u molitvu, osjetivši tada duboku potrebu napisati nekoliko stihova za Marušu. Pjesma je nježno iscurila na papir. Nakon što sam pjesmu objavio na svom Facebook-profilu prijateljica iz zajednice, Jelena Grbešić, znajući da se bavim rap-glazbom, potaknula me da do sljedeće godišnjice pjesmu snimim, pa sam, ohrabren njezinim poticajem i lijepim povratnim informacijama, to i učinio. Sad, na drugu obljetnicu Marušine smrti, ponosno mogu reći da sam u suradnji s vrhunskim profesionalcima i ljudima napravio pjesmu i spot u sjećanje na našu ružu, prerano preminulu predivnu dušu, Marušu.”

MZSI Maruša web 3DieLPi je autor i izvođač rap-glazbe. Snimio je i izdao tri albuma i nekoliko singlova, od kojih su javnosti najpoznatije pjesme Zaboravljeni heroji i Amen. Pjesma Zaboravljeni heroji snimljena je u znak zahvale hrvatskim braniteljima, u suradnji s Dinkom Bošnjakom iz grupe Vojnici novog doba, kojoj obojica pripadaju.

Pjesma Amen snimljena je kao najava i himna Karmelijade održane 2018. godine u Međugorju, u suradnji s Matijasom Kneževićem (Carski Knez) i časnom sestrom karmelićankom Didi.

„Prvu rap-pjesmu napisao sam na Sveta tri kralja davne 2002. godine. Bio je to trenutak koji mi je pokazao da sam pronašao svoj način izražavanja, nakon kojeg sam nezaustavljivo snimao pjesmu za pjesmom u improviziranim kućnim, a kasnije u profesionalnim studijskim uvjetima. Između 2007. i 2009. godine snimio sam tri rap- albuma, nakon kojih sam snimio mnogo pjesama koje nikada nisu vidjele svjetlo dana.

Nakon nekoliko godina traženja svog puta izvan krila Majke Crkve, 2011. godine vratio sam se redovitom sakramentalnom životu. To je postepeno počelo mijenjati moje srce i sve aspekte mog života. Počeo sam osjećati nezadovoljstvo načinom na koji sam posljednjih godina pristupao glazbi, te sam duboko u srcu osjećao poziv na novi izričaj. Nakon mnogo godina molitve i rada, sad, na početku 2023. godine, pjesmom Za Marušu najavljujem album Molitva & Rap. Album svjedoči o odnosu između Boga i mene i sadrži sve emocije koje čine jedan odnos. Rad na svakoj pjesmi na mene je djelovao terapijski i blagotvorno, pa se nadam da će na isti način dotaknuti barem jednu dušu. Na put su mi poslani vrlo kvalitetni ljudi i iznimni profesionalci, zbog kojih sam se tijekom rada na albumu osjećao privilegirano i blagoslovljeno. Vrlo sam zadovoljan snimljenim materijalom i jedva čekam čas u kojem ću ga podijeliti s ljudima.”

MZSI Maruša web 2Autor teksta pjesme Za Marušu je DieLPi, za instrumentalni dio pobrinuo se Antoni Stanić, u reperskom svijetu znan kao Kickass. Prateći vokal u pjesmi bila je Ivona Bunčić iz benda duhovne glazbe Afterlife. Videospot je snimio Dinko Bošnjak, uz asistenciju Matijasa Kneževića. U spotu su sudjelovali Marušini prijatelji i članovi Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Pjesma Za Marušu snimana je u studiju unutar pogona MPA-Akademija glazbene produkcije. Za snimanje, miks i mastering pobrinuo se Andrej Lončarić.





Izvor: Molitvena zajednica Srce Isusovo

 

Radio Marija

22:30 Upoznajmo Bibliju
22:50 Glazba
23:00 Molitva - Povečerje
23:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Novo u programu: još više molitve!

Dragi slušatelji, u našem programu odlučili smo uvesti više molitvi u stalnim terminima. Uz naše redovite dnevne molitvene trenutke, dodali smo još...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.