25 godina Radio Marije

volim ga volontiranje web 1
Volontiranje u misijama uvijek pruža nezaboravno iskustvo, neprocjenjive su milosti koje primimo zauzvrat za ovu divnu, nesebičnu gestu. No ono sa sobom nosi i niz izazova koji nam mogu biti poteškoćom ako se na njih nismo dobro pripremili.

Kako iskazuju svoje emocije u afričkoj kulturi, koja hrana se konzumira u Indiji, kako se nositi s nasiljem u Ekvadoru?
Na koje bolesti se pripremiti, koji su moji motivi i kako volontirati s ranjivim skupinama?

Ovo je samo mali niz informacija o kojima je bitno promišljati ako želimo na pravi način pristupiti volonterskom iskustvu.

Volonterska mreža Ante Gabrić (VolimGA) djeluje u sklopu Centra za duhovnost i kulturu Ignacije, a program je to edukacije i slanja osoba na volontersko iskustvo izvan Europe.
volim ga volontiranje web 2Kroz VolimGA trenutačno je moguće volontirati u misijama u Beninu, Ugandi, Ekvadoru, Boliviji, Indiji i na Filipinima.

Program se sastoji od cjelokupnog procesa edukacije i pripreme volontera, suorganizacije puta te pruža podršku volonterima za vrijeme volontiranja u izabranoj zemlji.

Formacije obuhvaćaju tri ključne dimenzije: duhovnost inkulturacija i pravda Dakle, da bi osoba bila spremna na slanje u zemlju po izboru mora biti spremna na samoosvješćivanje i osobni rast, učenje o povijesti, kulturološkim razlikama, komunikaciji, navikama i običajima te zdravstvenim prilikama odabrane zemlje. A dimenzija pravde (volontiranja) podrazumijeva upoznavanje sa zadacima, odgovornostima i odnosima na mjestu volontiranja. Volonterima će se ukazati na očekivani učinak njihovog angažmana na društvo i zajednicu koji ih primaju: koje su kratkoročne i dugoročne posljedice za taj kraj i lokalne stanovnike, za kvalitetu njihovih života, koje se nepravde mogu ispraviti, na koji način volontersko djelovanje pomaže u izgradnji pravednijeg i mirnijeg društva konkretne zemlje.

volim ga volontiranje web 3Nakon završenih edukacija koje traju 4 mjeseca polaznik dobiva certifikat.

Tijekom cijelog procesa volonter prorađuje svoja unutarnja previranja, želje, pokrete i strahove vođenjem duhovnog dnevnika te u mjesečnom razgovoru s duhovnim pratiteljem/icom.

Ako ste i dalje tu i smatrate da je volonterski poziv za vas te želite odvojiti vrijeme svog života za pomoć najpotrebitijima i postati misionar ljubavi, pozivamo vas da se prijavite na naš program.

Ciklus edukacija koje je potrebno proći prije odlaska u misiju traje četiri mjeseca, a prijave za sljedeći ciklus (veljača - lipanj 2023.) produžene su do 7. veljače 2023.

Sve informacije o prijavi možete pronaći na: www.ignacije.hr/volimga/prijavi-se

A sva dosadašnja iskustva naših volontera možete pogledati na našoj facebook stranici: www.facebook.com/volim.ante.gabric

Dodatne informacije možete dobiti i preko emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

volim ga volontiranje web 4


Izvor: Centar za duhovnost i kulturu Ignacije

Radio Marija

10:00 Sveta misa - prijenos iz svetišta Majke Božje Sinjske; misno slavlje predvodi mons. Juraj Batelja
11:10 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Novo u programu: još više molitve!

Dragi slušatelji, u našem programu odlučili smo uvesti više molitvi u stalnim terminima. Uz naše redovite dnevne molitvene trenutke, dodali smo još...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.