25 godina Radio Marije

WhatsApp Image 2023 01 08 at 16.56.19 3 1024x768

Osnovna škola Pantovčak sa svojim vjeroučiteljicama i profesorima već dugi niz godina sudjeluje u raznim volontersko humanitarnim akcijama (Crveni križ, Hrvatski Caritas za 1000 radosti, Marijini obroci, Unicef za djecu Etiopije, Pučka kuhinja Vinko Paulski, Centar za odgoj i obrazovanje „Goljak“ prikupljamo čepove za oboljele od malignih bolesti, domovi za djecu, organiziranjem prikupljanja pomoći pojedincima iz naše škole ili bližeg školskog okruženja…

Dok smo razmišljali koji naslov dati našim ovogodišnjim akcijama nadahnuće su nam bili svetci došašća i pjesma našeg pjesnika Dobriše Cesarića „Slap“. Izabrali smo ovu pjesmu jer riječi “teče i teče, teče jedan slap“ podsjećaju nas na njegovo trajanje poput naših humanitarnih akcija koje traju u životu. Možemo se upitati poput pjesnika što u tom životu znači njegova – naša mala kap tj. što predstavlja i po čemu se ističe među tolikim čovječanstvom. Kao da nam duga daje odgovor koji predstavlja dostignuća i snove ljudi. Kada djelujemo kao jedinke, ne može puno toga učiniti, ali kada se udružimo u zajednicu, postajemo moćniji, osjećamo novost života.

Božićno darivanje povezano je uz božićnu priredbu i sajam koji kreiraju djece, roditelji, razrednici i vjeroučiteljice. Bilo je raznolikih proizvoda, kolača, ukrasa… svega u izobilju na radost svih. Djeca su se natjecala čiji je štand najbogatiji i naravno pozivali su da se vide njihovi proizvodi i degustiraju. Prodajom maštovitih božićnih ukrasa, kolača, pripravljenih pića… naučili smo kako male stvari čine život ljepšim.

Ove godine novost je bio štand za Dom Svete Male Terezije na Vrhovcu za nezbrinutu djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za koju su brinu Sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova. Roditelji su pokazali svoju plemenitost i dobrotu svojim darovima za djecu: školski pribor, tehničke olovke, mine, plastelin, glinamol, ugljen za crtanje, ljepila, šiljila, uljane pastele, velike bilježnice s linijama, pernice, sve korisno za rad… Kad smo došli u Dom, djeca su nam radosno pohrlila u susret, s puno topline i želje da im posvetimo pažnju, s njima se poigramo… Osjetili smo kako su se njihova malena srca ispunjena dobrotom i ljubavlju još više zasjala i razveselila se.

Kako su se roditelji velikodušno odazvali, neke darove smo odnijeli i u centar Goljak.

Dragi roditelji, Vašim doprinosom život i svakodnevnicu ove djece obojili ste sitnim radostima i nadom u bolje sutra. Mi znamo i uvijek nanovo osjetimo kako je važno svako dijete odgajati za socijalnu osjetljivost zato što su dobrota, plemenitost solidarnost, osjetljivost za potrebe drugih put prema istinskoj radosti i smislu ljudskog života.

Hvala Vam svima koji se rado odazivate u realizaciji ovakvih akcija i na taj način zajedno doprinosimo odgoju naše djece te pomažemo u izgradnji plemenitijeg i solidarnijeg svijeta za bolju budućnost svih. Sveti Nikola cijelog je života shvaćao da je jedini životni put čovjeka – ljubav prema Bogu i bližnjemu. Zato od njega možemo naučiti kako se živi vjera i ljubav. Neka dragi Bog i ispuni naša srca radošću, domove toplinom, a našu domovinu i cijeli svijet mirom i blagoslovom.

Tekst i foto: vjeroučiteljice Marija Magić i s. Monika Brčić

Izvor: sibenskefranjevke.hr

Radio Marija

11:10 Glazba
12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:10 Glazba
12:30 Spomendar - ur. i vod.: dr. sc. Agneza Szabo

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Novo u programu: još više molitve!

Dragi slušatelji, u našem programu odlučili smo uvesti više molitvi u stalnim terminima. Uz naše redovite dnevne molitvene trenutke, dodali smo još...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.