25 godina Radio Marije

Filip 3

Pjesma je slavljeničkoga karaktera i donosi nešto novo u spektru duhovne glazbe. Iako se radi o prepjevu talijanskih autora Obnove u Duhu Svetom, hrvatska verzija je posebno dirljiva, ali i itekako duboka. Skladba nam donosi mnoštvo zanimljivih glazbenih izazova i nije jednostavna za pjevanje. Osim ponavljajućega djela „Dođi, Duše svet“ pjesma slika Treću Božansku Osobu kroz najčešće simboličke manifestacije iste: vatru i vodu. Dio teksta posvećen je darovima, a drugi dio plodovima Duha Svetoga. Dakle, osim što je lako pamtljiva, donosi svojevrsnu katehezu o Duhu Svetome.

Posebno je zanimljiv i videospot u produkciji Nove Eve za koji snimanje i montažu potpisuje Ivan Ojdanić. Videospot je svjesno sniman ujesen. Prikazuje divlju prirodu Sljemena u kojoj leži simbolika divljine ljudske duše i čovjeka u cijelosti u odsutnosti Duha Svetoga.

„Ideja je bila prikazati kako izgledamo bez Duha Božjega u svojim životima. Vapaj svakoga od nas koji se može identificirati s riječima pjesme, iskustvo je svakoga čovjeka koji svakoga dana silno treba blizinu, zaštitu, savjet i obranu Duha Kristova. U novu godinu želimo ući upravo tako: s Gospodinom. Koliko god krajolik našega života i naše stvarnosti bio divlji, ponekad i neprijateljski, voda koja teče u život vječni, sila i Osoba Duha Božjega je uvijek ona koja našu stvarnost preobražava i čini novom – daje uvijek iznova novi život, u novoj godini u svakome novome danu. U tome leži simbolika spota.“ – rekao je Filip Panza.

Spot je sniman na Sljemenu, ali i u crkvi Svetoga Duha kod franjevaca konventualaca.

„Dio spota prikazuje i dva sakramenta: krštenje kao sakrament primanjem kojega primamo i Duha Svetoga. Posebno zahvaljujem obitelji Lovrenović koji su zajedno sa svojim sinom Jakovom bili u spotu. Diskretno se prikazuje i sakrament Svete Potvrde kojim postajemo zreli kršćani, svjesno prihvaćajući sva prava i obveze svoje vjere.“

Autori su A. Napolitano i D. Bruno, prepjev je napravio fra Ivan M. Lotar, aranžman i produkciju potpisuje Ivan Škunca te prateći vokal Iva Smojver. Instrumentalisti su redom: Ana Vidojević, Martina Pustički, Ivan Škunca, Filip Panza, Dario Sabo i Mario Klarić.

Vjerujemo kako će i ova duhovna pjesma u mnogima probuditi želju za obnovljenim, radosnim življenjem svoje vjere i dati hrabrosti i odvažnosti s Duhom Svetim krenuti u izazove koje pred nas stavlja 2023. godina!

Radio Marija

13:00 "U TEBE SE GOSPODINE UZDAM" - devetodnevna priprava za Stepinčevo; čitamo ulomke iz knjige fra Bonaventure Dude: "Razmišljam o Alojziju Stepincu"
14:00 Jubilate Deo - emisija o gregorijanskom koralu – ur.: Tihomir Prša, prof.; vod.: Dalija Mock
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega Milosrđa

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Novo u programu: još više molitve!

Dragi slušatelji, u našem programu odlučili smo uvesti više molitvi u stalnim terminima. Uz naše redovite dnevne molitvene trenutke, dodali smo još...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.