25 godina Radio Marije

 221229 Susret kardinala Bozanića i delegacije HNS a 8

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je delegaciju Hrvatskoga nogometnoga saveza u četvrtak 29. prosinca 2022. godine u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa (Kaptol 29). Prisutnomu predsjedniku Hrvatskoga nogometnoga saveza g. Marijanu Kustiću, a posebno izborniku hrvatske nogometne reprezentacije g. Zlatku Daliću, kardinal Bozanić čestitao je na velikom uspjehu, osvojenoj brončanoj medalji na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru te na afirmaciji brojnih vrjednota u hrvatskom narodu koje su došle preko djelovanja hrvatske nogometne reprezentacije.

Predstavnici HNS-a očitovali su radost zbog susreta na kojemu mogu zahvaliti kardinalu na molitvenoj potpori i blizini. Poručili su da reprezentaciju vode obiteljske vrjednote, domoljublje i vjera zahvaljujući kojima su, uz nogometna umijeća, došli do iznimnih postignuća. Govoreći o stožernoj ulozi Crkve u njegovanju zajedništva u hrvatskom narodu poručili su da je ono također cilj Hrvatskoga nogometnoga saveza. U tom smislu predstavili su važnost inicijative da se izgradi primjeren nogometni stadion u Zagrebu.

Kardinal Bozanić osvrnuo se u vrijednosnom smislu na značaj reprezentacije u suvremenom hrvatskom društvu i na njezinu ulogu u učvršćivanju snage hrvatskoga zajedništva u koju su utkani i rad, i požrtvovnost, i skromnost, i solidarnost, i nenametljivost. Govorio je i o važnosti koju pozitivne poruke nacionalnoga nogometnoga športa imaju pogotovo za djecu i mlade. Naglasio je da Zagrebačka nadbiskupija daje podršku nastojanjima da Hrvatska i Zagreb kao njezin glavni grad imaju nogometni stadion kakav zaslužuju, pogotovo s obzirom na velike nogometne uspjehe. Poželio je da reprezentacija i nadalje njeguje vrjednote oko kojih se sada okupila, a članovima reprezentacije i u budućim natjecanjima zajamčio je svoju molitvenu blizinu.

 221229 Susret kardinala Bozanića i delegacije HNS a 2

Predsjednik Kustić i izbornik Dalić kardinalu Bozaniću na dar u znak zahvalnosti za potporu reprezentaciji predali su brončanu medalju sa Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Kataru, istovjetnu medalju kakvu su dobili i hrvatski reprezentativci. Kardinal Bozanić na dar je dobio i dres hrvatske nogometne reprezentacije s imenom kapetana naše nogometne reprezentacije, Luke Modrića.

Kardinal je izborniku Daliću i reprezentaciji darovao medalju s likom sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske, srebrno-zlatnoga sjaja, kakav imaju i njihovi dosadašnji uspjesi te poželio da ih taj sjaj prati i u budućim natjecanjima.

U delegaciji Hrvatskoga nogometnoga saveza na susretu s kardinalom bili su i prvi dopredsjednik HNS-a g. Ante Vučemilović-Šimunović, tehnički direktor A i U-21 reprezentacija g. Stipe Pletikosa te team managerica A reprezentacije gđa. Iva Olivari. Sa strane Nadbiskupije bili su prisutni i preč. Ivica Budinšćak, ravnatelj UZUK-a, i g. Branimir Stanić, glavni urednik Glasa Koncila.

Ured zagrebačkog nadbiskupa
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Izvor: Zagrebačka nadbiskupija

Radio Marija

12:30 Spomendar - ur. i vod.: dr. sc. Agneza Szabo
12:50 Glazba
13:00 "U TEBE SE GOSPODINE UZDAM" - devetodnevna priprava za Stepinčevo; čitamo ulomke iz knjige fra Bonaventure Dude: "Razmišljam o Alojziju Stepincu"
14:00 Jubilate Deo - emisija o gregorijanskom koralu – ur.: Tihomir Prša, prof.; vod.: Dalija Mock

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Novo u programu: još više molitve!

Dragi slušatelji, u našem programu odlučili smo uvesti više molitvi u stalnim terminima. Uz naše redovite dnevne molitvene trenutke, dodali smo još...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Veljača 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2022

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.