varaždin volonteri studeni 2022 1U mjesecu studenom volonteri Povjerenstva za pastorala osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije posjetili su Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. U ovoj ustanovi boravi stotinjak „anđela slomljenih krila.“ Kroz druženje s djecom svi smo se zbližili, pokazali da se uvijek isplati pomoći i da je najveći dar pokazati nekome ljubav uzvraćenu jednostavnim, a tako velikim osmijehom koji svima ugrije srce i ispuni dušu nekim neobičnim mirom.

Subotnje jutro bilo je vrijeme izazova za naše volontere. Okupivši se, krenuli smo iz Varaždina s četiri automobila put Gornje Bistre. Stigavši pred bolnicu, pridružili su nam se naši prijatelji koji studiraju u Zagrebu te učenici Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba sa svojom vjeroučiteljicom.
varaždin volonteri studeni 2022 2Dobrodošlicu u ime bolnice nam je poželio gospodin Tomislav Sarić. Tajnica Povjerenstva, gospođa Sačić, uručila je gospodinu Sariću privjeske s nazivom Povjerenstva koje su na jednom susretu volontera izrađivali sami volonteri. Na samom početku, gospodin Sarić nam je, zajedno sa psihologicom Ivanom, približio rad bolnice naglasivši kako se ne trebamo opterećivati ako će nam se činiti da nismo puno učinili za njihove korisnike. Naime, naša posjeta u tako lijepom broju za njih je pravi luksuz. Štićenici, koji su u dobi od tri mjeseca do pedeset godina, zbog manjka volontera, većinu vremena provode u ležećem položaju jer nema tko s njima ići u šetnju.
varaždin volonteri studeni 2022 3Od dvadeset i šest volontera, svega njih nekoliko je do sada posjetilo ovu bolnicu, no svi su se uključili i preuzeli svoje štićenike s kojima su proveli ugodno vrijeme. Sami volonteri su izrazili želju da se organizira češće volontiranje na ovom posebnom mjestu. Profesorica Petra je tako s gospodinom Sarićem dogovorila da će sa svojim vjeroučenicima dolaziti petkom. U ime Povjerenstva dogovoreno je da će se nastojati ostvariti češće volontiranje u bolnici.

Za kraj donosimo nekoliko dojmova samih volontera:
 
Nikada nisam bila ovdje i zahvalna sam Bogu što mi je pružio takvu priliku. Svi smo različiti, a opet jednaki pred Bogom. Trenutak kada sam vidjela te anđele bio je poseban, osjećaj topline oko srca… Nadam se da ću imati priliku da dođem ponovo ovdje i ponovo osjetim tu radost i ljubav.
varaždin volonteri studeni 2022 4Smatram da sam odlaskom u Bistru puno više toga primila nego sam dala. Odvojila sam samo dio svog vremena a dobila sam osmijehe najnježnijih i najljepših mališana. Podsjetili su me na to kako je jednostavno nekome pristupiti i uljepšati dan samo ako otvorimo svoje srce i u svakome prepoznamo Božji blagoslov.

Prvi put sam ovdje. Ne znam što reći. Sretan sam i zahvalan na prilici za sudjelovanje jer se učimo zahvalnosti za ono što imamo. Poseban trenutak mi je bio na kraju, kad sam vidio dijete koje je slične dobi kao i moj sin. To je probudilo mnoga pitanja u meni… Bio mi je poseban osjećaj blizine prema tom djetetu jer je i malo fizički ličio mom sinu.

varaždin volonteri studeni 2022 5Gledajući volontere kako se zdušno i s ljubavlju daju pacijentima bolnice u Gornjoj Bistri, zahvaljujemo Onome koji brine o svojim najmanjima. I dalje ćemo, sve što činimo, nastojati činiti u svjetlu Isusovih riječi: „Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25,40)


Tekst: Melani Divjak i Anika Sačić

Izvor: Varaždinska biskupija

Radio Marija

11:15 Glazba
11:35 Splitska panorama - ur. i vod.: Zdravka Andrijašević
11:45 Glazba
12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja - homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

Na Veliku subotu u 18:30 h i u nedjelju u 9:00 hu našem je programu Riječ Gospodnja – homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue. Čitanja: Dj...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2026
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.