image013

Prije nego što je otac Gabrić stigao u domovinu nakon 31 godine provedene u misijama u Bengaliji, progovorio je nekoliko pozdravnih riječi na Radio Vatikanu. Evo tog pozdrava!

 

Draga moja Domovino!

Nakon 31 godine, što sam ih proveo u dalekoj Bengaliji, tamo gdje palme cvatu, eto me opet blizu Tebi.

Kao da me pozdravlja opojni miris dragog Jadrana. Kao da čujem šum njegovih valova... A i tihi šapat čempresa visoko gore s groblja Svetog Ivana u Metkoviću, gdje mi počivaju dragi otac i majka, kojima eto nisam imao sreću zatvoriti trudne oči. Njima nosim vijenac zahvalnosti mojih vjernika u Bengaliji; nosim šačicu bengalske zemlje, na koju je pala mnoga kaplja znoja i mnoga suza njihovog Ante.

Uz taj, dakle, šum Jadrana i šapat čempresa i ja šaljem svoj pozdrav Tebi, draga moja Domovino, Croatia Sacra - Sveta Hrvatska.

Pozdravljam vas, dragi moji roditelji, braćo, sestre, prijatelji, dobrotvori. Pozdravljam sve i svakoga pojedinog i u Metkoviću, i na Korčuli, i u Splitu, i u Zagrebu. Pozdravljam cijelu Hrvatsku, Slavoniju, Bačku, Bosnu, Hercegovinu i drage prijatelje na Kosovu i Metohiji. Pozdravljam sve rođake po krvi, po svetom svećeničkom redu, po ljubavi prema Isusu i dušama.

Kako je to brojna rodbina!

Pozdravljam sve od onih najmlađih: Hrvoja i Vinka na Korčuli, pa Ivice i Mije iz Otoka kod Vinkovaca, koji žele postati svećenicima. Raskriljenim rukama vas čekamo mi, vaša starija braća svećenici. Naše sile slabe, naša kosa sijedi... Isus sada zove vas, duše vas zovu. Dođite!

Pozdravljam Silvanu, koja mi čestita svetog Antu i javlja da želi sebe dati kao dar Isusu... Želi u samostan, u Isusovu službu.

Pozdravljam i vas, dragi mladići i djevojke, što se nalazite na naukama i radu u domovini ili u tuđini. Pozdravljam Iliju, studenta medicine, iz Mostara, Đuru iz Slavonske Požege, Ljubomira, diplomiranog inžinjera iz Zagreba, Branku, Mariju i Senku iz Metkovića, i još tolike druge, koji se mole i žrtvuju za duše, za misije.

Pozdravljam i vas, naši očevi i majke! Gospodina Nikolu iz Janjeva i cijelu njegovu kršćansku obitelj. I gospodina Josipa iz Zlatara, i svog imenjaka Antu iz Gradca na moru. I još tolike druge drage prijatelje.

Uistinu »Croatia Sacra, Sveta Hrvatska!« To ćeš Ti, draga Domovino, i ostati, dok iz Tebe budu nicale, kao što su vjekovima nicale duše vjerne Tebi i Bogu; dok budeš rađala Taveliće, Kažotiće, Mandiće, Barbariće, Merze, Stankovićke, Stepince, Anđelke sa zlatnim križem, Anđelke poznate i nepoznate sa zlatnim križem i zlatnim srcem!

Majko Domovino! Sa zahvalnošću i ponosom Tvoj sin k Tebi dolazi nakon 31 godine, i pozdravlja Te:

»Lijepa naša Domovino« i ljubi Tvoju svetu grudu. Do skora viđenja, do skora zagrljaja i poljupca!

Ljubi Vas sve Vaš

o. Ante Gabrić

(Prema bilješkama Antuna Trstenjaka, Dl)

 

 

Molitva

 

Oče Nebeski, koji si našemu ocu Anti dao milost duboke vjere, čvrstog ufanja, savršene ljubavi i poniznosti prema Tvome sinu, ljubav prema svim ljudima i domovini, udijeli i nama po njegovu zagovoru tu istu milost da ostanemo vjerni Presvetomu Srcu Isusovu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu.

Naš moćni, veliki zagovorniče izmoli nam milost kod Gospodina da poput tebe žeđamo za Njegovom ljubavlju, ljubimo križ i životom živimo Evanđelje. Neka nas poput tebe Isusova dobrota dovede do Nebeskoga Oca.

Posebno te molimo za …. (navesti one koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici). Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.

Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.

Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, naše misionare i misionarke, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!

Jutarnja molitva

 

Pozdrav Ti dajem, o Bože, u zoru dana, u zoru života. U jutarnjem pozdravu ja dobih Tebe,

i dobivši Tebe, o što mi više još treba?!

U dubini srca moga ljubavi Svoje oganj upali, srećom ispuni srce nemirno moje,

koje žudi za srećom ljubavi Tvoje. Rijekom milosti srce mi suho poplavi, nadom božanskom beznadni život oživi, ljubavi Tvoje oganj upali,

da ljubeći i primivši braću svoju, i Tebe ovoga dana primiti mogu! Pozdrav Ti dajem,

o Bože, jutarnji pozdrav života moga primi! Otac Ante

Radio Marija

11:15 Glazba
12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas
12:15 Mali koncert
13:00 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.