IMG 4107

U utorak 11. listopada 2022. održana je konferencija za medije u prostorima Studentskog centra u Splitu uoči početka već tradicionalne velike volonterske akcije 72 sata bez kompromisa.

Projekt su predstavili: Doris Nazor, voditeljica Volonterskog centra mladih pri splitskom SKAC-u (Studentski katolički centar Split) i Ilija Vrbatović, član nacionalnog vijeća projekta 72 sata bez kompromisa. Kao velika podrška udruzi i projektu, konferenciji su prisustvovali i ravnatelj Studentskog centra u Splitu, Ivan Žižić te zamjenik gradonačelnika Grada Splita Bojan Ivošević.

„Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove godine održat će se 13. – 16. listopada u 19 hrvatskih gradova i općina, a na području Grada Splita i okolice mladi volonteri dat će svoje vrijeme i talente kako bi pomogli potrebitima i učinili svoj grad ljepšim mjestom. Svake godine interes mladih za volontiranjem raste, što dokazuje i ova godina u kojoj očekujemo preko 600 volontera na 50-ak socijalnih, ekoloških i radnih akcija“ – govori nam Doris. „Osim toga, kao najava projekta, u srijedu 12. listopada u 21h u Restoranu Kapus, održat će se i Humanitarna brucošijada – studenti za Petrinju, u organizaciji SKAC_ST - a i u suradnji sa Studentskim centrom u Splitu, a sav prihod usmjerit će se za potrebite u Banovini. Svake godine organiziramo humanitarni koncert kao najavni događaj velikog volonterskog projekta 72 sata bez kompromisa i sredstva su se usmjeravala u pomoć Skloništu za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja pri Caritasu splitsko – makarske nadbiskupije. Ove godine humanitarnu brucošijadu organiziramo za potrebite u Petrinji, s obzirom na to da smo gore već 2 godine na terenu, u prosjeku jedan put mjesečno, a organiziramo i ljetne volonterske programe za mlade, akcije darivanja potrebitih obitelji i slično. Uočili smo veliku potrebu i frustraciju tamošnjeg stanovništva koji željno iščekuju pomoć i riješavanje njihovog stambenog pitanja. U skladu s tim, prikupljena sredstva usmjeravamo za pomoć potrebitima u Banovini. Svoj doprinos daju nam i izvođači, koji tom prigodom besplatno nastupaju. Tako će sutra na Humanitarnoj brucošijadi nastupati Giuliano, Petar Dragojević, Cambi, Taxi bend, grupa Best i 058 bend, koji će razbuditi mlade za početak volontiranja, ali i pomoći prikupljanju sredstava za potrebitu obitelj. Otvoren je žiro račun koji možete pronaći na našim društvenim mrežama i ovim putem pozivamo građane da se odazovu i ukoliko su u mogućnosti, podrže uplatom. Svaka kuna je dobrodošla. Također pozivamo sve sugrađane da nam se sutra pridruže na Humanitarnoj brucošijadi – očekujemo nezaboravnu zabavu.“

Ove godine, na razini Hrvatske, pridružilo nam se još 3 nova grada – Belišće, Vinkovci i Vela Luka – pa tako imamo 19 gradova i očekujemo preko 3500 mladih diljem Hrvatske koji će svojom snagom, talentima, osmjehom i podrškom poboljšati potrebitima njihovu svakodnevnicu – najavio je Ilija.

„Već 9 godina za redom u našem gradu održava se ovaj hvale vrijedan projekt. Grad je otvoren mladima i njihovoj inicijativi, trudimo se podržati ih na više razina, što financijski – preko natječaja na koje se udruga SKAC_ST prijavljuje, što preko otvorenosti za njihovu organizaciju terenskog rada na području grada Splita, jer vidimo važnost, prvenstveno kao građani, podržati svaki tip angažmana mladih ljudi, pogotovo ovakav humanitarno usmjeren projekt. Još dok sam ih promatrao u ulozi sugrađanina, bilo mi je super vidjeti mlade u zelenim majicama diljem grada kako uređuju javne površine, socijalne stanove, itd. Jako je teško okupiti 700 mladih na jednome mjestu, a još teže logistički ih organizirati da učine neko veliko vidljivo dobro. U tome je splitski SKAC jako uspješan što pokazuje i rast ovog projekta iz godine u godinu. Radujemo se i svim budućim suradnjama.“ – izjavio je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

„Studentski centar u Splitu godinama surađuje sa SKAC_ST-om i pruža im podršku u ostvarenju raznih projekata pa tako i ovoga i drago nam je vidjeti angažman mladih, pogotovo naših studenata. Posebna vrijednost je angažman mladih u organizacijskom dijelu gdje usvajaju razne organizacijske vještine koje nemaju prilike naučiti kroz formalno obrazovanje, a uz to se uče pomagati drugima. Ove godine, nakon perioda pandemije COVID-19, ponovno započinjemo niz aktivnosti zabava koje nudimo studentima, a Humanitarna brucošijada bit će prva aktivnost u nizu koju pripremamo. Održat će se sutra, 12.listopada u Restoranu Kampus s početkom u 21 sat“ – govori nam ravnatelj Studentskog centra Ivan Žižić.

Što reći nego – sretno našim mladima i neka 72 sata bez kompromisa i mladi u zelenim majicama opet pokrenu val dobrote u našem gradu.

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Radio Marija

18:10 Molitva - Večernja
18:30 Sveta misa - prijenos trodnevnice uz blagdan bl. Ozane Kotorske iz kapelice ss. dominikanki na Krugama misno slavlje predvodi vlč. Danijel Dukić, župnik župe Svete Obitelji u Zagrebu
19:30 Hrvatski martirologij XX. stoljeća; Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu
20:00 Kraljice Neba; Molitva za obitelj

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2025
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.