221005 Lucko 3

 

Časteći svetog Josipa srijedom u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu vlč. Dubravko Škrlin Hren, župnik Župe svetog Ivana Nepomuka u Lučkom, predvodio je misno slavlje 5. listopada 2022. godine, koje su svojim pjevanjem i sviranjem animirali članovi župnog dječjeg zbora "Ivanovi anđeli" iz Lučkog, pod ravnanjem prof. Eve Kirchmayer Bilić, a uz violinsku pratnju obitelji Wonnemann. Koncelebrirao je mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta.

Pored brojnih vjernika koji su prinosili svoje nakane, na misnom su slavlju sudjelovali i djelatnici Hrvatskih cesta moleći za zdravlje jednog svog djelatnika koji se ovih dana mora podvrći teškoj operaciji. Uz njih su molili i članovi obitelji bolesnika.

"Ušli smo u listopad, mjesec svete krunice i posvećen svetim Božjim anđelima, srijedom molimo svetog Josipa za zagovor i pomoć kod Boga. Danas se spominjemo i svete Faustine Kowalske, redovnice koja je povezana s pobožnošću Božanskom milosrđu. Danas molimo i za učitelje i prosvjetne djelatnike, molimo da im u nelakoj službi Gospodin dadne mudrosti i snage da djeci u našim školama podare one vrijednosti koje Bog od nas traži", kazao je na početku misnog slavlja vlč. Škrlin Hren.

 221005 Lucko 4

U prigodnoj je propovijedi vlč. Škrlin Hren istaknuo kako puno puta možemo čuti da je teško moliti. "Zanimljivo je primijetiti da nam je teže moliti kad nam je sve dobro i lijepo, a nerijetko se misli da je potrebno moliti kada je čovjek zabrinut, kad naiđu teškoće ili kad je u nekoj potrebi. Zapravo kao vjernici trebamo drugačije razmišljati. Molitva je čin zahvale. Bog jako dobro znade što je nama potrebno, stoga je mnogo korisnija zahvalna i molitva za druge. Zdravlje su mnogi imali i nisu molili. Stoga neka nam molitva bude dio svakodnevnice, kao ugodan dijalog između Stvoritelja i stvorenja, molitva kao razmišljanje, molitva kao Josipova šutnja. Molitva jest razgovor s Bogom, ona je uzdizanje naše duše. Ona je najmanje traženje, a najviše iskazivanje ljubavi i zahvale. Molitva nije sebična, već je uvijek za druge, stoga najviše molimo za sebe kad molimo i mislimo na druge, jer Bog nije neki servis ili neko instant rješenje, ne uskače u hitnu intervenciju kada je nama teško i kada ga se mi možda prisjetimo. Bog želi biti trajno prisutan s nama, iz dana u dan u molitvi povezan, iz nedjelje u nedjelju u svetoj misi. Nemam vremena za molitvu zapravo je ružna i tužna rečenica. To znači da nemam vremena ni za druge, ni za sebe. Jer molitva nije samo izgovaranje riječi, ona je način života. Kako nam je sveti Josip lijep primjer u tome", kazao je propovjednik te zaključio kako molitva ne oduzima već dariva vrijeme, ona osmišljava život. "Stoga molimo danas da nam Gospodin po zagovoru svetog Josipa podari ono što je korisno i da mi to prihvatimo za naše zemaljsko i vječno dobro."

 221005 Lucko 1

Na kraju misnog slavlja mons. Sente zahvalio je vlč. Dubravku Škrlinu Hrenu i župljanima iz Lučkog što su prošle godine prikupili i darovali novčani prilog kao pomoć za podmirivanje troškova postavljanja mozaika, odnosno uređenja glavnog oltara i prezbiterija Josipova svetišta. (as)

Foto: Zlatko Stipković

Izvor: Zagrebačka nadbiskupija

Radio Marija

10:15 Glazba
10:30 Školski sat - predstavljamo školu Stjepana Sulimanca u Pitomači; gosti: Marko Marić, ravnatelj, profesori i učenici; ur. i vod.: Božidar Biondić
11:15 Glazba
12:00 Kraljice Neba; Molitva - Srednji čas

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Riječ Gospodnja - homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue

Na Veliku subotu u 18:30 h i u nedjelju u 9:00 hu našem je programu Riječ Gospodnja – homilija apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingue. Čitanja: Dj...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.