25 godina Radio Marije

 MG 0481

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na blagdan Duhova, u nedjelju 5. lipnja svečano misno slavlje u dvorištu katedralne župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku i tom prigodom podijelio sakrament svete potvrde 49 kandidata ove župe. U koncelebraciji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, kancelar mr. Janko Lulić i katedralni župnik preč. Marko, a služio je đakon Marin Mlađenović.

Na početku biskupa je u ime okupljenih pozdravio krizmanik Ivan Sičaja koji je poručio kako je današnjoj generaciji koja živi u vremenu straha za budućnost potreban Kristov mir kako bi živjeli puninu života, a ne samo preživljavali.

Čestitavši okupljenim krizmanicima i njihovim obiteljima biskup je rekao kako će oni danas biti pomazani kako bi bili poput Krista, njemu slični i suobličeni. Također, podsjetio je i kako oni znakovito primaju krizmu upravo na blagdan Pedesetnice, silaska Duha Svetoga na apostole. „Čuli smo u prvom čitanju iz Djela apostolskih kako su apostoli na dan Pedesetnice primili Duha Svetoga. Bili su svi zajedno na jednom mjestu, poput nas danas, i tu su se u molitvi, čekajući dar odozgor kako im je Isus obećao, ispunili Duhom. On im je sišao u znaku vjetra te se nad njima pojavili plameni jezici. Iako su doživjeli i taj fizički znak, on nije bio važan, već je važno da su se njihova srca zapalila. Oni su doživjeli oganj Duha Svetoga, oganj ljubavi“, rekao je biskup te pozvao okupljene da kao što su kršćani oduvijek molili dođi Duše Sveti i ognjem svoje ljubavi zapali naše srce, tako i oni danas mole.

U nastavku biskup je rekao kako nam je Duh Sveti potreban da bismo mogli činiti djela koja od nas Bog očekuje, ljubavi, pomaganja, brige o bližnjima i zajedništva. „Da bi mogli vršiti Isusovu zapovijed ljubavi potrebno je primiti Duha ljubavi. On je, kako i nevidljiv tako svet te produhovljuje i prosvjećuje nas. Sveti Pavao Rimljanima poručuje da treba Duhom nadvladavati tijelo, te da tijelo nije dovoljno i tko živi samo po tijelu ide u propasti. Nasuprot toga, onaj koji živi u Duhu taj ide prema vječnom životu. Kao što je Isusa Bog uskrisio po svom Duhu tako i one koji imaju Duha, te žive u srcu po ljubavi Božjoj On će uskrisiti u posljednji dan. Mi se to nadamo i zato i primamo Duha Svetoga i molimo se da nas ispuni sila odozgor“, zaključio je biskup.

Misno slavlje pjesmom je animirao katedralni zbor pod ravnanjem prof. Jelene Blašković, a na kraju misnog slavlja okupljenim krizmanicima, kumovima i roditeljima čestitao je župnik Karača.

Sisačka biskupija

Radio Marija

07:45 "SLAVIMO KRV KRISTOVU" - korizmena razmatranja ss. Klanjateljica Krvi Kristove; razmatranje pripremila s. Mirjam Kuštreba
07:50 Glazba
08:00 Svetac dana - sv. Hugo, biskup
08:05 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Križni put s molitvama sv. Franje Asiškog

Kroz ovaj križni put slijedit ćemo Isusa čitajući odlomke Sv. pisma koji nas podsjećaju na njegov put od Pilata do Kalvarije. Na svakoj ćemo postaji moliti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2023
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.